HS puoluegallup: Suurin puolue SDP sekä kepu nousussa, kokoomuksen ja persujen kannatus laskee

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Voisiko joku selittää, että mistä tuo kokoomuksen kannatus johtuu? Surkeampaa talouspuoluetta ei ole, kun katsotaan viimeistä 20-30 vuotta. Puolue on tankannut älyttömät määrät velkaa lähihistoriassa, sitten voittaa vaalit pelottelemalla velan määrällä ja aloittaa heti ottamalla älyttömät määrät velkaa älyttömiin asioihin, ja tätä kokoomuspolitiikkaa vierastaa todella monet ekonomistit. Kokoomuksen valtakausina on romutettu sosiaali- ja terveyspalvelujen lisäksi mm. maan infrastruktuuria, mikä on ihan varmasti yksi syy Suomen heikkoon houkuttelevuuteen investointimaana (tämä muuten parani Marinin hallituksen aikana). Mitä tällä kaikella kokoomusken nostamalla velalla 2003-2019 ja nyt 2023- on tehty? Tavallisten kansalaisten hyväksi sitä ei ole käytetty. Oikeistosta väitetään, että Marinkn hallituksen aikana olisi ollut tälläinen "rahaa on" -meininki, mutta miusta näyttää, että tää on ollut aina kokoomuksen agenda. Ja rahaa on siis ollut porvareille ja isoille yhtiöille, ei tavan kansalle.

Epäilen, että kokoomus pelkää niin paljon tätä EU:n tarkkailuluokalle joutumista, koska EU puuttuisi (IMF:n tavoin) tähän naurettavaan yritystukikikkailuun. Epäilen, että tutkitusti haitallisten yritystukien ainoa tarkoitus on ostaa veronmaksajien rahoilla kokoomuslaisille turhia virkoja yhtiöistä, jos poliittinen ura sattuisi katkeamaan.
Juurikin näin.
 
vierailija
"Eiköhän kysymys ole ennenkaikkea oikeudenmukaisuudesta. Leikkaukset on kohdistettu pelkästään köyhimpiin. Tiedän sen, koska minua leikkaukset eivät koske millään tavalla. Nämä eivät siis ole "säästötalkoot" tai ovat paremmin sellaiset taloyhtiön pihatalkoot, joita osa seuraa olohuoneeen verhonraosta. Esimerkiksi Orpo ja Purra osallistuvat talkoisiin laskemalla omaa verotustaan."

Näin juuri.
 
vierailija
Vain itärajan ja sen takainen pelkoporno ja näiden "penan kyselijöiden" tuottaminen ja esilläpito oikeisto-omisteisessa kaupallisessa mediassa tekohengittää kokoomuksen ja persujen kannatusta, ja siksi saamme tätä lajia uutisointia myös jatkossa.
 
vierailija
VM:n mukaan OrpoPurran oikeistohallitus lisää ainakin 60,2 mrd eurolla valtionvelkaa, eli historiallisen paljon. VM ennustaa että OrpoPurran kauden jälkeen valtionvelka on 212 mrd euroa, kun se oli Marinin hallituksen viimeisen vuoden 2023 lisäbudjetin jälkeen 151,8 mrd euroa. Rinteen/Marinin hallituksen edellisiltä oikeistojohtoisilta hallituksilta saatu valtionvelkaperintö oli 106,4 mrd euroa, joten koronapandemian ja energiakriisin läpikäynyt Rinne/Marin hallituspohja nosti velkaa 45,4 mrd euroa. Nyt ei ole edes kriisejä ja OrpoPurra ottaa velkaa ihan hitosti enemmän, ja myy vielä 4 mrd eurolla valtion tuottavaa omistusta Orpon tunnin junaan. Ja mahtaako 60,2 mrd euron velanotto edes riittää, koska VM:n ennusteen pohjana on hallitusohjelman kirjaus 100 000 uudesta työpaikasta, josta ollaan jo noin 150 000 työpaikan takamatkalla ja väli sen kun venyy kun Suomen työttömyys kasvaa, ja kasvaahan se EU:n toisiksi nopeiten Liettuan jälkeen ja on jo EU-maiden kolmanneksi korkein Espanjan ja Kreikan jälkeen.
 

Yhteistyössä