HS-analyysi: Verosysteemin iso aukko tukittaisiin heti, jos Sanna Marin tekisi kuten sometähdet

vierailija
HS: Veroaukon tukkiminen vaatii kuningataruhrausta
Sometähtien käyttämä yhtiökikkailu verotuksessa on levinnyt. Lakimuutosta verotuksen porsaanreiän tukkimiseksi ei valmistella, mutta yllättäen Sanna Marin voisi vaikuttaa asiaan.
Entinen pääministeri Sanna Marin voisi uhrauksellaan tehdä lopun kikasta, jossa tulevaisuuden toivottuihin tuottoihin vetoamalla yhtiöistä voi nostaa rahaa pienellä veroprosentilla. Kuva Slush-tapahtumasta.


Sanna Marin kun käyttäisi tätä veronkiertokeinoa, niin koksupersut aloittaisivat sellaisen ulinan asista, että pelkästään Suomen ainoan politiikan supertähden takia tuo veronkiertokeino tukittaisiin.
Pitäisikö Marinin uhrautua, muutenhan tätä reikää ei saada koskaan paikattua, koska se on hyödyttänyt ja hyödyttää kaverikapitalisteja?
 
vierailija
Tietoisku: Verovapaat osinkotulot eivät ole verotettavaa tuloa, joten ne eivät sisälly verotettavien tulojen tilastoihin joita mm. mediat julkaisevat, vaan ne jäävät piiloon. Vuosittain listaamattomista yhtiöistä maksetaan omistajille noin 2,6 mrd€:n osinkotulot.
 
vierailija
Asia ratkeaisi helposti, kun kaikkia osinkoja yhtiömuodosta riippumatta verotettaisiin samalla tavalla 30% tai 34%. Tällöin häviäisivät kaikki perusteet muodostaa verotuksen takia holding-yhtiöitä jne.
 
vierailija

Yhteistyössä