Hormoonikierukan poisto jälkeen raskaaksi?

Heips!
Täällä olis kahden lapsen(4v, 6v.) äiti vauvakuumeessa.
Hormoonikierukka otettu pois 10.6.13. Päivää vaille 7vko sai odotella kuukautisia ja sunnuntai 28.7 alkoi niin tietää ehkä vähän rytmiä. Hormoonikierukan aikana joka ehti olla 3,5 vuotta ei kuukautisia säännöllisesti tullutkaan. Onko muita joilta on poistettu hormoonikierukka? Kuinka pian alkoi kuukautiset? Kuinka pian raskautui? :) Olin muutama viikko ihan varma siitä että olisin raskaana( johtui varmaan hyvästä mielikuvituksesta) mutta oireet olivat juuri raskausoireita. Närästystä,mieliala vaihteluita,hajut yököttävät,vatsa pömpöttää (mutta tässä on tullut syötyä paremmin kun kierukan poistin,en tiiä mistä johtuu),päänsärky => näitä on edelleen.Pari viikkoa sitten väsytti aamusta iltaan,olisi voinut nukkua vaikka koko päivä,kuuma-kylmä aaltoilee että toisinaan saa hakea villatakkia helteelläkin ja öisin pakahtuu kuumuuteen. Raskaustestejä tein tuolloin pari-kolme viikkoa sitten päivittäin,malttamaton kun on :D Predictor early antoi kolme viikkoa sitten valkoisen pystyviivan(?),muut kaupan testit ja clearblue digitaalinen antoivat negan. Nyt sunnuntaina kun alkoi kuukautiset josta en vielä aamulla tienyt yhtään niin predictor earlyyn tuli vaakasuora punainen viiva n3min oli tuo viiva siinä ja sitten meni koko ruutu valkoiseksi (lukihan testissä kyllä että 5min päästä näkyy vastaus) :/ 15.7.13 kärsin niin pahasta vatsakivusta ettei kävelmään pystynyt,hengittämään piti oikein keskittyä,paras asento oli istua,ei liikkua. Kesti n. 2h illasta kamala alamaha juiliminen ja repäisy, jokainen askel repäisi alavatsaa. Tämän jälkeen alkoi yhdyntöjen jälkeen tulemaan sellainen "sisäinen alavatsa kipu" joka ei ole niin älyttömän kipeä etteikö voisi olla mutta tuntuu kuitenkin erikoiselta jota ei ole ennen ollut. Noh, nyt sunnuntaina heitin toiveet taas hukkaan raskaana olemisesta kun alkoivat kuukautiset(vaikka vähän muhinoi kyllä ajatuksissa että josko olis sittenkin ) Mitään säännöllistä kiertoa ei siis ole niin piti hankkia repullinen ovulaatiotestejä ja raskaustestejä mammaksi.fi kautta :)
Huh, odottavan aika on pitkä ja kaikki empatiat kohtalotovereille, niin hermoja raastavaa miettiä ja odotella :/ Tsemppiä kaikille elokuulle ja tärppi onnea <3
 
Lyhyesti sanottuna:
- kierukka pois 3/2012, kuun alussa
- viikon kestävä tyhjennysvuoto
- eka kunnon vuoto alkaa 3/2012 kuun lopussa, josta aloitin vasta kunnolla kiertopäivien laskemisen
- ekan kokonaisen kierron 4/2012 pituus 29 päivää, tämän jälkeen vaihtelua 27-45 päivää
- joka kierto tuntui olevan erilainen ja milloin minkäkinlaisia tuntemuksia, raskaustestejä en tehnyt kuin muutaman yritysaikana, koska omat fiilikset veivät niin metsään enkä enää halunnut nähdä negatulosta
- TJOT 3-6/2012 eli n. 3kk, kunnon yritystä 6-11/2012 n. 5-6kk
- plussa 1.12.2012 (kiertopäivänä 42 tai jotain, DPO14 eli ovis tapahtunut myöhään) ja LA 7.8.2013 eli nyt ollaan rv39+2 :heart:

******
Pitkästi sanottuna: Mulla oli hormonikierukka 3v, joka poistettiin maaliskuun alussa 2012 kun päätimme antaa vauvalle mahdollisuuden tulla. Menkkoja ei ollut kierukan aikana. Mulla on ollut epäsäännöllinen, pitkänpuoleinen kierto aina, joten en odottanut kovin selkeitä menkkameininkejä tuon poistonkaan jälkeen, vaikka kuume olikin kova.

Ensin n. 3kk olimme TJOT linjoilla, en tikuttanut enkä mitannut lämpöjä. Sitten 6/2012 aloin tutustua paremmin kiertooni, kun kaikki tuntui niin sekavalta. Ja sekavaahan se oli. Tuosta kesäkuusta alkoi aktiivinen lämpöjen, limojen seurailu ja ovistestien käyttö. Ilmeni, että kiertojeni pituuden vaihtelu (27-45 päivää) johtui siitä, että ovis tuli miten sattuu, joissain kierroissa se saattoi yrittää tulla parikin kertaa, ennen kuin lopulta tapahtui jossain kp 25 paikkeilla. Tähtääminen oli siis erittäin vaikeaa.

Menin lopulta tutkituttamaan itseni n. 5-6kk aktiivisen yrittämisen jälkeen ja toisesta munasarjasta nähtiin, että siellä oli pientä monirakkulaisuuden ilmentymää, mutta ei varsinaista PCO:ta. Tämä selitti sen, miksi munasolujen kypsyminen oli niin säännötöntä. Lääkäri oli sitä mieltä omiin seurantoihini ja keltarauhaskokeisiin perustuen, että ovulaatio kyllä tapahtui, mutta vaan arvaamattomaan aikaan. Samoin hän sanoi, että tämä ei liittynyt mitenkään hormonikierukkaan sinänsä vaan pelkästään mun kropan ominaisuus. Clomihoidolla olisi voinut yrittää boostata ovulaatiota, mutta hänen mielestään se olisi ollut riski, kun selvästi ovuloin useammankin rakkulan voimin omillanikin. Pientä painonpudotusta ja stressinpoistoa suositteli :)

Tämä kaikkihan ei tietty olisi ongelma, jos jaksaisi jynksytellä menemään joka toinen tai kolmas päivä koko kierron ajan, mutta eihän sitä jaksanut väkisin. Meille semmoinen kerta viikkoon tahti oli luonnollinen ja miehen suorituspaineet asiasta eivät ainakaan parantuneet, kun koitin kellon kanssa miestä petiin houkutella. Lopulta lääkärikäynnillä ultraamalla paikallistettu ovis (ja kotona ovistestillä sekä lämmöillä varmistettuna) ja siihen osutettu hellä hetki toivat tuloksen :)

Hormonikierukka ei siis hidastanut raskaaksituloa, ei häirinnyt ovulaatioiden käynnistymistä vaan syyt tuohon jonkin aikaa kestäneeseen (9kk) yritykseen löytyivät ihan muualta. Kierukan poiston jälkeiset oireet olivat vaihtelevia, mutta niin olivat kaikki muutkin ovis- ja menkkaoireet kaikissa yrityskierroissa. Ikää mulla oli yrityksen alkaessa 34v ja nyt kun vauva on syntymässä 36v. Ennestään mulla on yksi lapsi, jonka sain jo v.2003.

Suosittelen hakeutumaan lääkäriin, jos omalaatuiset meiningit kestävät pitkään, pelkästään kierukan poiston piikkiin niitä ei kannata laskea kovin kauaa. Onnea matkaan ja koita olla tarkkailematta kaikkia merkkejä liikaa... Se, mikä raskauden varmistaa, on menkkojen poisjääminen ja positiivinen testi. Kaikkea muuta voi kuvitella tosi helposti :)

Pippurihäntä
 
En osaa muuta kommentoida kuin että hormonikierukka poistettiin syyskuussa 2012 ja raskauduin heti kuukauden sisään poistosta. Nyt tuolla tuhisee tasan kuukauden ikäinen tyttönen :) eli minulla ei kerinnyt tulla kuukautisia ollenkaan. Pelkästään tyhjennysvuoto kierukan poiston jälkeen.
 
Täällä hormonikierukka poistettiin 28.5. ja se kerkesi olla noin 2,5v.
Nyt 2.8. plussattu.

poiston jälkeen oli raskausoireita,mutta menkat kuitenkin tulivat heinäkuun alussa ja sitten tärppäsi.

Tsemppiä yritykseen!!
 
PIIKRU: ONNEA! :) Mulla oli myös niitä "raskausoireita" samaisella viikolla kun kierukka poistettiin, se lienee ihan normaalia(ko?) :) Edelleen on sellainen tunne että kaikki ei ole ok,mielenrauhan saisi varmaan vasta sitten kun käy tk:ssä verikokeissa :D Enpä tiiä voiko kuukautiset tulla vaikka olisi raskaana,yhdistelin tuota 8-15.7 jotenkin ovulaatioksi mutta voiko ovulaatiota olla jos ei ole tullut kierukan poiston jälkeen kuukautisiakaan? :confused: Siitä "omituisesta viikosta(ovulaatio?)" on nyt 3viikkoa mutta kuukautiset alkoi kuiten 28.7,hmmm ehkäpä vauvakuume saa kuvittelemaan kaikenlaisia :D
 

Yhteistyössä