V
Vieras
Vieras
Miltä kuulostaa sinivalkoinen homejuustosalaatti? Ajattelin joulupöytään tehdä, mutta itse en syö homejuustoja...
SINIVALKOINEN HOMEJUUSTOSALAATTI
(8 annosta, à 130 g)
Ainekset:
Iso reseptikuva
1ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
1 ruukku viinisuolaheinää
3 pienehköä kypsää ohutkuorista päärynää
1 pkt (150 g) Pirkka Pahaat sinihomejuustoa
1 pkt (150 g) Pirkka Parhaat valkohomejuustoa
1/2 ps (à 180 g) Pirkka pähkinä-mantelisekoitusta
Kastike
1 rkl vaaleata balsamiviinietikkaa
1 rkl karkeaa vanhanajan sinappia ( Maille)
3 rkl öljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1. Levitä salaattisekoitus ja huuhdotut, hyvin valutetut viinisuolaheinät isolle vadille.
2. Huuhtele, kuivaa ja halkaise päärynät. Paksukuoriset päärynät kannattaa kuoria. Poista siemenkota ja kanta. Leikkaa päärynä ohuiksi lohkoiksi ja asettele säteittäin salaatille.
3. Paloittele molemmat juustot kuuteentoista kiilapalaan ja asettele ne salaatille. Ripottele päälle karkeaksi rouhittua pähkinä-mantelisekoitusta.
4. Vatkaa balsamiviinietikka, sinappi ja öljy sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike salaattiainesten päälle. Tarjoa alkuruoaksi tai yöpalaksi rapeakuorisen maalaispatongin kanssa.
SINIVALKOINEN HOMEJUUSTOSALAATTI
(8 annosta, à 130 g)
Ainekset:
Iso reseptikuva
1ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
1 ruukku viinisuolaheinää
3 pienehköä kypsää ohutkuorista päärynää
1 pkt (150 g) Pirkka Pahaat sinihomejuustoa
1 pkt (150 g) Pirkka Parhaat valkohomejuustoa
1/2 ps (à 180 g) Pirkka pähkinä-mantelisekoitusta
Kastike
1 rkl vaaleata balsamiviinietikkaa
1 rkl karkeaa vanhanajan sinappia ( Maille)
3 rkl öljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1. Levitä salaattisekoitus ja huuhdotut, hyvin valutetut viinisuolaheinät isolle vadille.
2. Huuhtele, kuivaa ja halkaise päärynät. Paksukuoriset päärynät kannattaa kuoria. Poista siemenkota ja kanta. Leikkaa päärynä ohuiksi lohkoiksi ja asettele säteittäin salaatille.
3. Paloittele molemmat juustot kuuteentoista kiilapalaan ja asettele ne salaatille. Ripottele päälle karkeaksi rouhittua pähkinä-mantelisekoitusta.
4. Vatkaa balsamiviinietikka, sinappi ja öljy sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike salaattiainesten päälle. Tarjoa alkuruoaksi tai yöpalaksi rapeakuorisen maalaispatongin kanssa.