hoitopaikasta

  • Viestiketjun aloittaja nallukka
  • Ensimmäinen viesti
1Xäiti
Meillä 1v 1kk poika aloitti hoidossa tänään, perhepäivähoidossa siis. Tämä siitä syystä, että meillä täällä Etelä-savoilaisessa kaupungissa alle 3-vuotiaille suositellaan perhepäivähoitoa. Toki muutenkin olisin pojan tällaiseen yrittänyt saada, koska pph:ssa on huomattavasti vähemmän lapsia, meillä vain 4, joten pysyvyys vähän paremmin taattua ja ympäristö ( ainakin meillä) on koti.
Siinä kai tärkeimmät perustelut.
 
Perhepäivähoitaja. Pieni ryhmä-vähemmän sairasteluja, enemmän huomiota, rauhallisempi rytmi. Oma tyttö aloitti 1,5v ihanalla perhepäivähoitajalla ja hyvin on mennyt. Ihana jättää lapsi joka aamu saman tutun hoitajan syliin. Ja illalla sama hoitaja "palauttaa" lapsen ja kertoo päivän kuulumiset. Kaikki perhepäivähoitajatkaan eivät tietenkään ole hyviä, mutta kyllä normaalilla ihmistuntemuksella aika pian näkee voiko tälle ihmiselle lapsensa jättää.
 
Meidän 1 v 1 kk aloitti päiväkodissa. Me päädyttiin siihen lähinnä sijainnin perusteella, mutta onhan päiväkodissa toki paljon muutakin hyvää.
- Aina tuttu paikka ja ainakin joku tuttu hoitaja, vaikka just se oma olisi poissa. Jos pph sairaana, niin lapset joutuu vieraaseen paikkaan.
- Ainakin meidän päiväkodissa on aina jollain hoitajalla aikaa myös pitää sylissä jos lapsi sitä kaipaa. Pph hoitaa yksinään niin lapset kuin huushollinkin, ei välttämättä olekaan niin paljon aikaa sylittelyyn. (Eihän siellä päiväkodissakaan yhtä aikuista kohden ole yhtään useampaa lasta pienten ryhmässä kuin pph:lla.)

Siinä muutama perustelu. Varmasti kummassakin hoitomuodossa on omat hyvät ja huonot puolensa. Ja loppujen lopuksi mistään et voi ennakkoon olla ihan varma millainen paikka on ja vain aika näyttää miten hyvin tai huonosti lapsi sopeutuu. On totta että pienemmissä kunnissa usein alla 3 vuotiaille ainut vaihtoehto on pph, mutta isommissa kaupungeissa useissa päiväkodeissa on pienille ryhmät. Toki pph-ryhmässä vähemmän lapsia ja pienempi riski sairauksiin yms., mutta kun ei se hoitokaan ole ainut mahdollinen paikka niitä tauteja saada. Turhan usein mun mielestä päiväkotia pidetään automaattisesti huonompana vaihtoehtona. Meille on ainakin ollut oikein hyvä vaihtoehto, tyytyväisiä on oltu ja lapsi on viihtynyt, joka tietysti on pääasia. :)
 

Yhteistyössä