Hoitojen jatkaminen (IVF) kun mies vaihtuu

Tulipas raflaavan kuuloinen otsikko. :D

Onko joku käynyt IVF-hoidoissa julkisella kahden eri miehen kanssa? Mietiskelen tässä että jatketaankohan siellä "siitä mihin jäätiin" vai otetaanko uusi pari ns. uutena potilaana. Miten käy hoitojen määrille? =/

Itselläni siis takana 1 IVF yksityisellä sekä 1 täysi ja 1 keskenjäänyt IVF julkisella (jälkimmäisessä tuoresiirto tehtiin, kunnes tuli ero ja PASsit jäi tekemättä - alkiot luonnollisesti menivät hukkaan). En edes muista enää laskettiinko yksityisellä tehty IVF julkisen puolen hoitojen kokonaismäärään... Noista siis aikaa jo useampi vuosi.
Nyt siis uusi mies ja hoidot edessä toivottavasti taas tulevaisuudessa. Olin jotenkin jo asennoitunut siihen että ainoa vaihtoehto meillä on mennä yksityiselle, koska käytännössä kyseessä on jo 4. hoito, mutta aloin miettiä josko julkisella edes sen yhden vielä tekisivät. Olemme alle kolmekymppinen pari, jos sillä merkitystä on.

Ottaisin myöskin ilolla vastaan kokemuksia siitä, millä indikaatioilla joillekin on tarjottu 4 IVF-hoitoa julkisella. Tiedän jonkun verran tapauksia, joissa näin on tehty.
 
Teidät otetaan uutena parina eli siulle tehdään ne kolme "ilmaista" hoitoa/ 2 lasta. Jos teillä on pakkasessa huuruneniä, niin pakkasen saa käyttää tyhjäksi, vaikka hoidoilla olisi nuo kaksi pikkuista syntynyt maailmaan.

Tämän tiedän siitä, kun meille tulossa kaksoset, niin enää meille ei hoitoja tehdä. Uusien puolisojen kanssa asia on taas ajankohtainen, jos niin meille kävisi, et ero tulisi (hope not!). Sitä en muuten ottanut selvää, et tekevätköhän yksityisellä...Luulisin, mut niin se tais olla, et Kela ei korvaa kuin nuo 2 kaksi lasta hoidoilla/pariskunta. Vähän hassusti ilmaisin, mut toivottavasti ymmärrettävästi. =)

 
Onko todellakin noin Nonna?! :eek: (ei sillä etten olisi ihan älyttömän ilahtunut jos näin on!)
Onko siis sinulla kokemusta tuosta? Uskallatko kertoa minkä kaupungin klinikalla käytte? (Laita vaikka YV:nä jos pystyt)
 
Tuon pitäis pystyy googlettaa tai etsii tietoja Kelan sivuilta ja näiltä lapsettomuussivuilta; jossain oli nimittäin juttua aiheesta enemmänkin. Me ollaan hoidossa julkisella ja Tyks'ssa. Tai siis oltiin eikä toiv. enää tarvii mennäkään, jos ja kun nuo kaksi pikkuista masussa kestää loppuun saakka. Ja miun mielestä nuo yksityisen puolen hoidot ei verota julkisen kolmee "ilmasta" hoitoa. Siun kannattaa tietenkin tarkistaa nää, koska asiat on voinut muuttua. Mie koetan etsii siulle linkkejä..... =)
 
Onpa tuo viidako...Mistään tai millään hakusanoilla ei meinaa saada kunnollista vastausta kysymyksiin. Yleinen mielipide eripalstoilla kuitenkin on, että 3 IVF/ICSI-hoitoa julkisella /pariskunta. Joissakin paikoissa keskenmeno/synnytys ikäänkuin nollaa tilanteen ja taas olisi 3 uutta hoitokertaa käytössä, toisissa se on 3 hoitoa tai 2 lasta/pariskunta. Joustavuutta kuitenkin löytyy. Sitten tulee yksityiset klinikat erikseen ja ikärajat jne.

Oletko muuten jo soittanut hoitonne tekevälle klinikalle? Sieltä saat tietää millainen käytäntö heillä on.

Meille Tyksissä sanottiin 3 hoitoa tai kaksi lasta/pariskunta ensikäynnillä, kun kyselin miten nämä hoidot oikein menee. Nyt jos tämä raskaus sujuu onnellisesti loppuun saakka, aion kysyä olisiko meillä mahdollisuus kuitenkin vielä yhteen IVF:ään heillä, vaikka kaksoset syntyivätkin. Hiukan kuitenkin epäilen ja enhän vielä tiedä miten hyvin nuo tuplat pitävät vauvakuumeen loitolla...kauhea sanoa, mutta voi olla, et nuo kaksi riittävät meille oikein hyvin. (Uuden miehen kanssa miulla olisi kuitenkin oikeus saada mahdollisuus yhteinen lapsi ja käyttää taas nuo 3 hoitoa tai 2 lasta.)


Tulipa tekstiä jälleen.... Toivottavasti olet saanut jo vastauksia kysymyksiisi ja anteeksi, kun miun vastaaminen kesti!

Nonna ja sukeltajat 12+5

 
Muakin kiinnostaa tää aihe nyt entistä enemmän.. joo, uus suhde ois nyt aluillaan ja lupaavalta ainakin tähän asti vaikuttaa =) en tiedä missä vaiheessa mies ois valmis yrittään hoidoilla yhteistä, mutta oon saanu käsityksen että ainakin kotioloissa voidaan "harjotella" vaikka hetikin! Tosi avoimesti ollaan voitu puhua kaikesta ja kerroin sille jo tästä mun 4 vuoden helvetistäni. Joku nyt varmaan ajattelee että mulla on hengästyttävä tahti, :ashamed: mutta tältä nyt tuntuu etten halua jäädä vellomaan vanhoihin murheisiin... ihana puoli tässä on että miehellä on ennestään jo 2 pikkuista lasta eli mulla ei oo enää sellasta painetta tehdä kenestäkään isää kuin exän kanssa.
Nyt siis en olis sittenkään ainakaan vielä hedelmöittämässä kerättyjä solujani millään vieraan spermalla, vaan voi olla järkevämpää katsoa tulisko tästä jotain enemmän ja mihin tahtiin asiat etenee.. mutta jos sitten joskus kysyn julkisella noiden solujen hedelmöitystä uuden miehen tavaralla, niin onkohan niillä joku aikaraja millon ne katsoo suhteen olevan tarpeeksi vakaa ja kestäny tarpeeks kauan että vois hedelmöittää ne, vai onko niiden luotettava siihen että pari itse tietää millon on jo hyvä aika?

Toisaalta, kun mietin kylmällä järjellä (kuten tässä ajan ja jatkuvien pettymysten myötä on jo turtunu ajatteleen) niin ois järkevää yrittää niiden hedelmöitystä mahdollisimman pian tai ainakin vielä tän vuoden puolella.. jos mikään niistä ei onnistu tai todella vähän, niin ehtis ostaa vielä uudet lääkkeet "ilmaseks" tän vuoden puolella! Tosin eipä se nyt sitten niin paljoa haittaa vaikka menis ens vuodellekin ja tulis kalliiks, jos tosiaan ollaan taas "uus" pari siellä julkisellakin puolen :) täytyy kai soittaa jossain vaiheessa polille ja kysyä miten on.. ja katsottaisko se mun solujen hedelmöitys exän kanssa 3.hoidoks vai jo uuden kanssa 1.hoidoks? Jos ja kun todenäkösemmin jälkimmäinen, niin sillonhan kannattas melkeinpä mieluummin viedä tää hoito loppuun yksityisellä, ettei se ois pois julkisella saatavista.. tai sitten pitäs yrittää uskoo ettei niitä tarviskaan enää niin monia :|

Niin, ja en tiedä koskisko mua kuitenkaan sitten enää toi lääkekattohomma, jos menisin yksinäisenä 3. hoitoon? :attn: <- korjaus, siis sehän ois sitten jo neljäs stimulointi jos sen joutusin alottaan tän vuoden puolella.. :ashamed: ei pysy enää laskuissakaan :kieh:
 
Risis pakko sanoa, et on siulla aikamoinen tahti päällä! :D Tärkeintä miusta kuitenkin on, että sie olet onnellinen nyt. :heart: Kuten tuossa ylempänä sanoin; aikamoinen viidakko tämä on... Kannattaa varmasti ottaa oman klinikan kanssa puheeksi ja Kelaakin olisi hyvä hätyytellä näissä asioissa...

Ihan maalaisjärjellä ajateltunakin olisi suuri vääryys, jos toisen puolison entinen elämä (= aiemmassa suhteessa tehdyt lapsettomuushoidot) estäisi yhteisen lapsen saamisen hoidoilla uuden puolison kanssa.

Kertokaa ihmeessä tänne mitä teille omilla klinikoilla näistä asioista kerrottiin, niin tulevisuudessa olisi kanssasisarille tietoa olemassa Tuskimpa ainoita ollaan näissä asioissa...

Tsemppistä!
 
Kävin lueskelemassa täällä puolella, ja sattui jotenkin tämä keskustelu silmiin. Risupesä, vanha pinokaveri, ihanaa, että olet onnellinen uudessa suhteessa! :heart: Varmasti nyt pyörii kaikenlaiset asiat mielessä. Uskon, että klinikoilla ollaan totuttu kaikenlaisiin tilanteisiin, joten rohkeasti vaan kyselemään, että miten teillä jatkoi voisi sujua! Tsemppiä ja onnea vielä! :)
 

Yhteistyössä