Hoitajia paikalla, mitä mieltä tästä lääkelistasta?

  • Viestiketjun aloittaja Joku_vain
  • Ensimmäinen viesti
.............
No onhan siinä lääkettä, mutta minkäs sairauksilleen mahtaa. Epilepsia ja jonkilainen psyykesairaus taitaa ainakin löytyä ja vatsaongelmaa ehkä. Minkälaista mielipidettä haet?
 
Joku_vain
Ihan sellaista, että onko tuollainen lääkecoctail normaalia, kun maallikkona ei tiedä.
Mitään psyykeongelmaa ei sinänsä ole, vaan aivokasvain.
Noistahan ainakin 3 on psyykenlääkettä käsittääkseni ja sen mitä olen lukenut, montaakaan ei saisi käyttää epilepsialääkkeen tai Parkinsonlääkkeen kanssa yhtä aikaa. Lähes jokaisessa lääkkeessä lukee, että aiheuttaa sekavuutta. Eli sekavuutta hoidetaan lääkkeillä, jotka aiheuttaa sekavuutta?
 
terettu
Ehkä en tuota tenoxia käyttäis melatoniinin kanssa, jompaa kumpaa, tai ei tenoxia ainakaa pitkään.
Stesolidit taitaa olla jos aivokasvai aiheuttaa kouristusta, perrrr.rect.....
Somac suojaa vatsaa.
Colonsoft on ylernsäkin hyvä apu vatsan toimintaan.

Muista olettaisin että on neurologi määränny, oleetaisin että ihan tarpeeseen.
Kaikilla lääkkeillä on tai voi olla haittavaikutuksia.
Ei sekavuus aina johdu lääkkeistä. Juttele lääkärin kanssa.
 
"Viera"
En ole hoitaja mutta kuulostaa hiukan paljolta...melatoniinia voi käyttää yksinäänkin uniongelmiin, se ei vaan auta läheskään kaikilla. Vaikea kommentoida kun ei tiedä mihin vaivaan lääkkeet ja syökö kaikkia jatkuvasti. Toivottavasti ei ole vanhus kyseessä? Nuorempi kyllä jaksaa kovemmatkin kuurit. Hoitavan lääkärin kantsii jutella ja apteekistakin voi (usein maksullinen) lisäpalveluna pyytää lääkityksen kokonaisarviota, esim. yliopiston apteekki tekee sitä.
 
emman
Ihan sellaista, että onko tuollainen lääkecoctail normaalia, kun maallikkona ei tiedä.
Mitään psyykeongelmaa ei sinänsä ole, vaan aivokasvain.
Noistahan ainakin 3 on psyykenlääkettä käsittääkseni ja sen mitä olen lukenut, montaakaan ei saisi käyttää epilepsialääkkeen tai Parkinsonlääkkeen kanssa yhtä aikaa. Lähes jokaisessa lääkkeessä lukee, että aiheuttaa sekavuutta. Eli sekavuutta hoidetaan lääkkeillä, jotka aiheuttaa sekavuutta?
Huom! VOI aiheuttaa sekavuutta, ei tarkoita, että aiheuttaa!
Osa on varmasti hyödyksi aivokasvaimen aiheuttaman sekavuuden hoidossa :/

Se, että joku _voi_ joskus aiheuttaa jotain, ei tarkoita että se aiheuttaa jotain tiettyä _aina_.

Luota lääkäreihin, pliis. Äläkä kysele palstahoitsuilta mielipidettä _erikoislääkärin_ määräyksiin.
 
Kaikkien annostukset?
Menevätkö siis koko ajan joka päivä lääkkeet näin? Onko Temesta listalla ja stesolid ja tenox tarvittaessa? Muuten kyllä liikaa bentsoja listalla.
 
Itellä menee just tällä hetkellä kuutta eri lääkettä päivittäin, yhtä kahden viikon välein ja neljää tarvittaessa, sekä lisäksi syön vielä kolmea lisäravinnetta. Kourallinen pillereitä joka ilta :D. Enkä ole vielä kolmeakymmentä täyttänyt. Huomisen jälkeen voi olla vielä yksi lääke tulossa lisää ja lisäksi haluaisin aloittaa taas yhden toisenkin lääkityksen, jota söin pari vuotta sitten. Kaksi lääkettä myös lopetettu tän vuoden aikana.
 
vieras69
Vaikea sanoa onko kaikki em lääkkeet todella tarpeen vai voisiko noita rauhoittavia mitenkään karsia. Minunkin silmään pisti tuo että on temestaa, stesolidia, risperdiolia ja tenoxia käytössä. Ehkä hoitava lääkäri on katsonut kaikki tarpeellisiksi. Se on kyllä totta että lääkkeitä kertyy paljon ja niillä on haitallisia yhteisvaikutuksia kun lääkkeiden sivuvaikutuksia hoidetaan toisilla lääkkeillä ja tilapäisiksi tarkoitetut lääkkeet jäävät päälle vuosiksi. Etenkin vanhusten kohdalla tämä on ongelmallista.
Itse karsin äitini lääkelistalta mm turhat kipulääkkeet pois etteivät jää turhaan listalle kun todellista tarvetta ei enää ollut. Listalla meni mm. Tramal retard 100mg iltaisin niin jätin sen suosiolla pois ja nyt olen vähentänyt Panadolinkin annostusta kun näkyy pärjäävän vähemmälläkin annoksella, kenties pärjää ihan tarvittaessa otettavalla lääkityksellä.
 
Joku_vain
Kyseessä on tosiaan vanhus.
Annostuksista en tiedä muuta kuin että Stesolid käsittääkseni on vain kouristuskohtauksen varalta. Käsittääkseni muut kyllä menee ihan säännöllisesti.
Kuulemma nukkuu yöt tosi hyvin. No, varmaan nukkuu, jos noita kaikkia lääkkeitä syötetään.
Sen mitä tiedän, niin nuo lääkkeet on laitoskierroksen aikana lisääntyneet yksi kerrallaan.
 
Tenox
Tenox on kyllä huono valinta vanhuksen unilääkkeeksi. Melkoinen sekoitus on lääkkeitä ja sivuoireiden ja yhteisvaikutusten määrä jää kyllä arvailujen varaan.

Lääkitystä voi pyytää tarkistamaan. Välillä on hyvä olla hankala omainen.
Toki tuossa varmasti hoidetaan aivokasvaimesta johtuvia oireita ja kaikki voivat olla tarpeellisia lääkkeitä.
 
Joku_vain
Tulee vain mieleen, siis kun kasvainta on leikattu joku aika sitten ja osa lääkkeistä määrätty ennen leikkausta ja osa sen jälkeen, että mistä voi tietää, johtuuko sekavuus edelleen kasvaimesta vai lääkkeistä ja millainen hän olisi ilman jotain noista lääkkeistä.
 
vieras..
Ihan tavallinen lääkitys sairaalle vanhukselle. Aivokasvain ihan oikeasti on hoitoa vaativa vaiva ja aiheuttaa ihan oikeasti aivotoiminnan muutoksia joita kannattaakin hoitaa lääkkein.

Liian usein vanhusten lääkityksissä säästellään mm kipulääkityksen ja unihäiriöiden hoidon osalta. Useimmiten muiden kuin hoitohenkilökunnan halusta. Tenox ei kyllä sovi jatkuvaan käyttöön vaikka jotkut sitä ovatkin jopa vuosikymmeniä syöneet. Vatsansuojalääkitys on ehdottoman tarpeellinen runsaan lääkityksen kanssa, tosin senkin käytössä taukojen pitäminen, jos mahdollista, on ihan aiheellista, hapoton maha ei ole jatkuvasti hyvä asia. Stesolid taas on elintärkeä siinä tapauksessa että tulee kouristelua.
 
Joku_vain
Lueskelin näistä enemmän ja onhan tää jotain ihan käsittämätöntä, mutta kaipa lääkärit ovat tämän miettineet ihan tarkoin?

Risperidon
- Hyvin yleiset haittavaikutukset (useammin kuin yhdellä käyttäjällä 10:stä):
•Parkinsonismi (sitten kun listalla on lääke Parkinsonin tautiin, joka ei ole 100 % varma)
- On erityisen tärkeää keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jos käytät jotain seuraavista lääkkeistä:
•mielialaa rauhoittavat lääkkeet (bentsodiatsepiinit) (no näitähän on listalla)
•Parkinsonin taudin hoitoon käytettävät lääkkeet (kuten levodopa) (sitähän siis on)
Keskustele lääkärin kanssa ennen Risperidon Orion -hoidon aloittamista, jos:
•sinulla on epilepsia

Temesta
-Temesta-hoidon aikana on vältettävä muiden väsyttävien tai rauhoittavien lääkkeiden käyttöä, koska nämä vahvistavat toistensa keskushermostovaikutusta


Keppra
Yleiset haittavaikutukset:
•masennus, vihamielisyys tai aggressiivisuus, ahdistuneisuus, unettomuus, hermostuneisuus tai ärtyneisyys

Sinemet
SINEMETiä voidaan yleensä käyttää muiden lääkkeiden kanssa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Lääkäri voi varoittaa Teitä tiettyjen lääkkeiden, kuten psyykenlääkkeiden tai masennuslääkkeiden, raudan tai rautavalmisteiden, tuberkuloosilääkkeiden, verenpainelääkkeiden ja lihaskouristuksiin käytettävien lääkkeiden käytöstä.


Tenox
Joidenkin lääkkeiden tai Tenoxin teho voi muuttua tai voit saada haittavaikutuksia, jos käytät lääkkeitä samanaikaisesti. Tällaisia lääkkeitä ovat esim.:
- psykoosilääkkeet
- rauhoittavat lääkkeet
- unilääkkeet
- masennuslääkkeet
- epilepsialääkkeet
- levodopa (Parkinsonin taudin lääke)
Yleiset haittavaikutukset (alle yhdellä kymmenestä):
• tunne-elämän latistuminen, sekavuus
 

Yhteistyössä