Hoitajat, millainen työpäivä vuodeosastolla?

  • Viestiketjun aloittaja "Kukkakaali"
  • Ensimmäinen viesti
"Kukkakaali"
Eli mihin kellonaikaan yleensä aamu-, ilta- ja yövuoro? Miten vuoroissa yleensä edetään, kauanko aamusta menee esim pesuihin ja mitä sen jälkeen tehdään? Millaiset rutiinit muissa vuoroissa? Miten nykyään raportit hoidetaan ja kauanko ne kestää?
 
Aamuvuorot alkavat yleensä klo 7 ja päättyvät klo 13-15, iltavuoro alkaa 13-15 ja yövuorot alkaa 20.45-22 ja päättyy yleensä siinä seiskan jälkeen. noissa iltavuorojen ja yövuorojen alkamisajoissa paikkakohtaisia eroja.

Joissain vielä perinteinen raportti, joissain hiljainen (eli luetaan koneelta tekstit) ja joissain vain vastuuhoitajat menee rapsalle.

Paikasta ja hoidettavien kunnosta riippuu, mut pesut yleensä tehty klo 11 mennessä(olen kuullut kyllä joskus, et menee iltapäiväänkin, kun oikein henkilöstöresursseista säästetään). Aamulla loppuaika aamupalan ja lounaan jaon lisäksi virikettä, kaappientäyttöä, rapsankirjottamista ym ym.

Iltavuoroissa yleensä eka vaippakierto/vessatusta ennen päivällistä, päivällisen jako, henkilökunnan ruokatauon jälkeen virikettä ym jos aikaa ennen kuin alkaa illan vaippakierrot, iltapalat ja iltatoimet.
 
"hoituri"
Aamuvuoro alkaa klo 7 n. 10min raportilla. Aamupesuja muutamille ja sitten aamupala kaikille jossa aikaa menee n. klo 9 saakka. Oma tauko klo 9. Sit loput aamupesut ja suihkutukset. Tauko n. klo 11.30. Asiakkaiden lounas klo 12.

Iltavuorolaiset tulevat klo 13-14. Iltavuorolaiset suihkuttavat omat suihkutettavat. Aamulaiset tällä välin järjestävät virikkeitä ja hoitavat juoksevia asioita. Aamuvuoro loppuu klo 15 ja iltavuorolaiset pitävät kahvitaukonsa. Asiakkaiden ruokailu klo 15.30. Ruokailupuuhat menevät tuonne klo 17 saakka, jolloin oma tauko. Siitä sitten iltatoimille. Asiakkaiden iltapala klo 19.15 ja sit asiakkaat nukkumaan. Iltalainen lähtee klo 21. Yksi iltalainen jää antamaan yökölle raportin, yökkö tulee klo 21.15 ja päättää vuoronsa 7.10
 

Yhteistyössä