Hobby hallista laskulla ja ei maksakkaan

  • Viestiketjun aloittaja ??
  • Ensimmäinen viesti
??
Jos tilaa hobby hallista tai muusta vastaavasta laskulla monella tuhannella eurolla ja ei maksakkaan laskua niin mitä siitä seuraa? Ystäväni meni tilaamaan 6000e ja ei aio niitä maksaa, joten meneekö hänellä vain luottotiedot vai tuleeko jotain muutakin?
 
"vieras"
Perintään menee ja luottotiedot menee ja se sitten voikin vaikeuttaa monia asioita. Lainaa ei saa enää mistään eikä voi maksaa laskulla tai saa luottokorttia, kotivakuutusta ei saa, uuden vuokra-asunnon saaminen voi olla hankalaa ym.
 
No 6000 euroa on jo aika paljon, mutta ensikertalaiselle ei taida tuoda vielä ehdollista pahempaa. Ainoa, mitä tuosta voi seurata on tietysti lasku oikeudenkäynnistä ja noista ostoksista korkoineen. Tuohon oikeudenkäyntiin tarvitaan tietysti se petossyyte, jota hobbyhallin pitää itse vaatia. Harvoin yritykset kuitenkaan niin pitkälle menee. Odottavat vaan, että toisella on varaa maksaa ostokset ulosottona palkastaan. Tietysti velat vanhenee jossain vaiheessa, jos ei ole rikosjuttuja. Petossyyte on rikos ja siitä tulevat laskut ei taida vanheta. Kyllähän noita velkoja hautaankin asti viedään.

Niin ja petos ei mene läpi jos on maksanut euronkin tosta summasta, koska riittää, että sanoo että oli maksamassa, mutta rahat loppui. Eli maksaa vaikka ekan erän, niin ei tule syytettä. Aika helppoa, mutta luottotietoja ei kannata menettää. Ei saa omistaa edes yli 5000 autoa sen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
toinen keskustelu
Netissä on ainakin toinen keskustelu tästä aiheesta, kun etsit hakusanoilla:
" Onko mahdollista että tulossa on petossyyte kun eräästä verkkokaupasta on tullut tilattu aika runsaalla kädellä vaatteita, kenkiä kodintavaraa laskulle "

Harmaana en voi laittaa suoraa linkkiä joten etsi tuolla
 
"vieras"
Sinä muslimi, sinähän käytät tuota nimimerkkiä niissä ketjuissa joissa puolustat lasten raiksaajia, jotenkin en yllättynyt ollenkaan että ystäväsi tilaa ja ei aiokaan maksaa.
 
poliisisuski
ystävästä? siihen malliin ap hätääntyneenä kyselee..
et sinä mitään petossyytettä saa tai siis " ystäväsi " ..
luottotiedot kyllä menee ja sitä mukaan lasku menee perintätoimistoon ja siitä jonnekin ulosottoon..
tyhmää tilata ja jättää maksamatta.
 
Parasta olisi varmasti olla yhteydessä firmaan ja yrittää maksaa laskua siinä määrin kuin pystyy. Ilmeisesti kaverisi ei aio tehdä näin. Luulisin, että aika paha silti mistään petoksesta on syyttää jos ei ole todisteita (mikäli maksamatta jättämättä aikomisesta ei huudella).

Joitakin aikojahan sitten tuli Yleltä dokumentti kolmesta pahoin velkaantuneesta ihmisestä, joista yksi sanoi ottaneensa kaikki mahdolliset pikavipit mitä vielä saisi ennen luottotietojen menetystä, ilman aikomusta maksaakaan niitä. Ehkä dokumentissa olisi kerrottu jos hän olisi petoksesta saanut tuomion. Ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan.

Jokainen nyt kuitenkin tekee omat valintansa ja kantaa oman kuormansa. Ymmärrän tietysti että olet huolissasi. Surullisia tällaiset tapaukset :(
 
??
Anteeks mitä? En ole koskaan ennen täällä kirjoittanut ja lähettäjäksi nyt vain pistin "??" kun ei muuta tullut mieleen... :eek: Kyllä on ystävä, mutta huolestuttaa kun on niin nuori vielä..
 
kompaukko
Netissä on ainakin toinen keskustelu tästä aiheesta, kun etsit hakusanoilla:
" Onko mahdollista että tulossa on petossyyte kun eräästä verkkokaupasta on tullut tilattu aika runsaalla kädellä vaatteita, kenkiä kodintavaraa laskulle "

Harmaana en voi laittaa suoraa linkkiä joten etsi tuolla
Ei liity mitenkään ap:n kysymykseen, mutta miten niin et voi laittaa linkkiä?!?
 
?? a.p
Kiitos mylo asiallisesta vastauksesta! :)
Mutta miten on mahdollista kun ilmeisesti tällä ystävällä on jo mennyt luottotiedot.. siis joskus aiemmin ja silti kuulemma tilas 6000ei? Kuulin juuri tältä toiselta kun juttelen hänen kanssaan tässä samalla. Miten se on mahdollista ja onko silloin suurempi mahdolisuus saada petos syyte? Onhan se outoa touhua hobbariltakin jos lähettää luottotiedottomalle osamaksulla, ja laskuissa vielä varmaan ainakin 600e/kk lasku?
 
Kysehän on siitä, että mitä firmassa ajatellaan, että tekeekö se rikosilmoituksen. Hobby Hall ei taida olla tiukimmasta päästä, koska olen muutenkin kuullut juttua ettei siellä niin tarkisteta luottotietoja ennen kuin annetaan tilata laskulle. Mutta ei voi tietää.

Nyt kaverin ei kannata ainakaan sieltä tilata enää yhtään mitään. Ja olisi hyvä, jos hän yrittäisi lyhentää laskua edes vähän, että siltä pohjalta ei päästäisi sanomaan ettei ollut aikomustakaan maksaa.
 
No, mä en voi tosiaan tietää mitä jossain firmassa ajatellaan :) Se nyt on syytä muistaa, että viimeistään ulosoton kautta laskun maksu tulee eteen, että parasta vain olisi lyhentää sitä niin paljon kuin mahdollista.
 
"vieras"
Ihan selvä petossyyte tuosta tulee, ei kukaan tilaa luottotiedottomana 600€ edestä mitään ja vielä yhdelle kuukaudelle niin iso lasku. Taitanee olla täyttä kusetusta koko homma kun ei ne myy osamaksulla jos on luottotiedot menny.
 
"a.p"
luultavasti ne joilla luottiedot menneet eivätkä siitä välitä yrittävät tilata kaikkialta osamaksulla.. Huono homma, ja kuulemma se hobbari ei tietoja tarkastele pahemmin, vaikka syytä olisi.. Noh toivottavasti ei tuolle syytettä tule ja menisi edes sinne ulosottoon vaan ja joutusii sieltä sitten maksamaan ja siinä on riittävästi kyllä rangaistusta kun ei mitään sen jälkeen saakkaan, edes asuntoa.
 

Yhteistyössä