Hitaasti synnyttäneet

Onko muita, joilla on ollut enemmän tai vähemmän säännöllisiä (1h-30min taukoja tosin välillä) kipeitä supistuksia 3-4 päivän ajan ennen synnytystä ilman että sanottavaa avautumista olisi tapahtunut? Saitteko jotain nopeuttavaa synnärillä, esim. oksitosiinia? Lähinnä kiinnostaisi kuulla myös, onko teillä myöhemmät synnytykset olleet nopeampia/helpompia? Pikkukakkosen synnytys jännittää...
 
:wave: Mulla kesti synnytys reilun 3 vrk! vedet meni tiistai aamuna ja supparit alko tuleen 10 min välein ja pisimmillään saattoi olla ehkä puolen tunnin tauko! Ja sitä jatkui vaan! sitten torstaina päivällä laittoivat kohdunsuulle jonkun kapselin! Suppareita edelleen 10 min välein ja kipeitä! Mutta paikat eivät kuitenkaan auenneet! Sitten pääsin to iltana synnytyssaliin ku oli just ja just sen 3 cm auki! Laittoivat epiduraalin jotta voisi levätä! Paikat kuitenkin vielä 5 tunnin päästä samat 3 cm auki! sit laittoivat oksitosiinia vauhdittaan synnytystä! sitten meidän vauveli syntyikin perjantaina klo 14.49!
Toista vauvelia ollaan kuumeiltu, mutta vielä ei ole tärpännyt, eli uutta kokemusta synnytyksestä ei vielä ole!
 
mulla synnytys kesti 36 tuntia....
keskiviikko illalla alkoi 3 minuutin välein supistukset, jotka olivat elämäni ensimmäiset. kotona odottelin kylvyssä viitisen tuntii ennenkuin lähdin sairaalaan. siellä kun kätilö tarkisti tilanteen, oli juuri ja juuri sentin auki ja kohdunkaulaa jäljellä....
torstai aamulla ihanpikkasen auennut lisää ja torstai illalla juuri ja juuri kahdelle sormelle auki. lääkäri leikkisästi oli lähettämässä mua jo kotiin... :kieh: oksitosiinia eivät antaneet vaikka kuinka pyysin..en ollut syönyt, enkä nukkunut vuorokauteen...supistukset oli kivuliaita, eikä kipu hellittänyt supistusten välissä yhtään... :x
antoivat vaan unilääkettä yöksi ja lääkettä joka vähentää supistuksia. unilääke vaikutti, mutta toinen lääke ei, vaan supparit tuntu yhä, joten en åystynyt nukkumaan. torstai yöllä klo 24 alettiin antamaan vasta oksitosiinia, kun mies pyysi ja pyysi ja kertoi etten jaksa enää kohta. tekivät poikkeuksen ja aloittivat tiputtamaan. eivät kuulemma yleensä yötä vasten anna??!! :whistle:
kun oksitosiini alkoi vaikuttamaan ja kohdunsuu 4 cm auki, antoivat myös epiduraalin..aaaah..
perjantai aamulla poika sitten syntyi tunnin ponnistamisen jälkeen...eli oksitosiinillakin meni 8 cm aukaisuun yhdeksän tuntii.
myöhemmin kätilön kanssa kun juteltiin, hän kertoi etten olisi voinut tehdä mitään, mikä olisi nopeuttanut synnytystä. minulla vaan sattui olemaan supistuksia, jotka laiskasti aukaisivat kohtua. lupailikin, että seuraavalla kerralla selviän huomattavasti nopeammin.... =)
mulla ei jäänyt pahoja muistoja synnytyksestä...mielenkiintoista vaan seuraavaksi, että kuinka nopeasti se aika meneekään jos vaikka puolet lyhempi kestoinen synnytys. kun tuntui että nyttenkin aika meni kuin siivillä ;)
 
tyttelityy
Täällä kans yks, jolla takana melkein 40 tunnin synnytys. Alkoi sillä, että vedet meni keskellä yötä ja lähdettiin hiljakseen sairaalaan. Alussa supistukset ei ollu kovin kipeitä, mutta tuntuivat jo selänkin puolella ja tulivat 6 minuutin välein. Alkuillasta siirsivät mut vuodeosastolle, kun kohdusuu oli vaan kokoajan yhelle sormelle auki, vaikka kokoajan oli säännöllisesti supistellut ja supistukset tuli myös kokoajan kipeemmiks. Illalla supistukset alkoi tulla tosi kipeiks ja seuraavana yönä en nukkunut vähääkään vaan talsin ympäri osastoa ja yritin rentoutua lämpöpussi selän alla.. Viimesessä tarkstuksessa illalla olin edelleen samanverran auki. Aamulla paikat oli onneks jo vähän enemmän auennu ja siirsivät mut takasin synnytysosastolle. Tässä vaiheessa supistukset alkoi olla jo aika hurjan kipeitä ja osansa tietysti teki myös se, että takana oli kaksi käytännössä kokonaan valvottua yötä. Päivällä sain epiduraalin ja nukuinkin vähän aikaa (!) ja keräsin voimia tulevaan kolme varttia kestävään ponnistusvaiheeseen.. Lopulta puoli kuusi illalla tyttö syntyi. En saanut mitään synnytystä vauhdittamaan. Mutta en kyllä mitään sellaista oikeastaan kaivannutkaan.. Synnytksestä jäi ihanat muistot ja olisin ollut pian jo valmis uuteen koitokseen. Kaikki meni kuitenkin hienosti, vaikkakin aika hitaalla tempolla! :) Toivottavasti tässä muutaman kuukauden päästä selvittäisiin koitoksesta vähän nopeammin!
 
Äityliini76
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.01.2006 klo 11:49 elina kirjoitti:
Onko muita, joilla on ollut enemmän tai vähemmän säännöllisiä (1h-30min taukoja tosin välillä) kipeitä supistuksia 3-4 päivän ajan ennen synnytystä ilman että sanottavaa avautumista olisi tapahtunut? Saitteko jotain nopeuttavaa synnärillä, esim. oksitosiinia? Lähinnä kiinnostaisi kuulla myös, onko teillä myöhemmät synnytykset olleet nopeampia/helpompia? Pikkukakkosen synnytys jännittää...
Ihan kuulostaa tutulta. Suppareita tuli säännöllisesti alle 10 min. välein, välillä taukoa, ja taas supisteli. Käytiin jo ensimmäisenä iltana, kun supistuksia oli tullut putkeen reilu 3h noin 5min välein, synnärillä, mutta lähettivät kotiin, kun ei kohdunsuulla tapahtunut mitään. Sitten kaksi päivää myöhemmin mentiin uudelleen, kun supistukset oli todella tuskallisia, mutta ei tullut kuin noin 15 min. välein. Tuolloin tilanne oli jo kuitenkin niin pitkällä (4-5cm auki) että saatiin sitten jäädä jo synnyttämään.

Mutta oli todella rankat muutama päivä. Nukuttua ei saanut kunnolla, ei voinut oikein liikkua. Toivottavasti toinen tulee vähän rivakammin.
 

Yhteistyössä