Hirviöjuhlia saa pitää kouluissa, mutta ei joulujuhlia?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Hirviöjuhlia saa pitää kouluissa, mutta ei joulujuhlia?

Suomalaiseen perinteeseen kuului joulujuhlat, jotka on nykyisin ankarasti kieletty, nutta helvetin(halloween) juhlia saa pitää, miten tähän on tultu?

Pakkalassa sijaitsevan koulun juhlalla on vuosia pitkät perinteet. Tapahtumaa vietettiin ensimmäisen kerran jo 17 vuotta sitten. Juhlan teema vaihtuu joka vuosi, ja tänä vuonna lapset olivat valinneet teemaksi kummituskartanon. Joinain vuosina varsinaista teemaa ei ole ollut.

Koulun halloween-tapahtuman järjestäminen on joka vuosi viidesluokkalaisten vastuulla.
Yksi tapahtuman vetonauloista oli ”haunted house” -niminen kummitustalokierros, jonne johtava jono kiemusteli useita metrejä juhlan aikana.

ei tarvitse ihmetellä jos kouluväkivata lisääntyy.

 
vierailija
Ei se ole mitään kaupallista kyllä siinä kutsutaan vainajia, vaikka se koitetaan sotkea näennäisesti kaupalliseksi. Suomi vaan on luisunut kristinuskosta tähän pimeydenvaltojen juhlintaan.
 
vierailija
Karkki vai kepponen -kujeilua vastaan kenelläkään on tuskin mitään. Mutta olen samoilla linjoilla että Halloween palautuu esikristillisiin pakanauskontoihin ja niiden uskomuksiin vainajahengistä. Samalla kun pelätään kristillistä "hapatusta" avataan ovet ongelmitta kokonaan toisenlaiselle uskonnollisuudelle.
 
vierailija
Boikotoin täysin kaikkea halloweeniin liittyvää. Yhtäkään koristekurpitsaa tms. ei tule meille enkä osallistu tuollaiseen millään tavalla.

Hyvin inhottava ja vastenmielinen "juhla".
 
  • Tykkää
Reactions: Echo

Yhteistyössä