Hirvenpaistista pääsiäiseksi, mitä?

  • Viestiketjun aloittaja Hellu
  • Ensimmäinen viesti
moose
käristys: hieman kohmeloinen hirvenliha vuollaa puukolla ohuiksi lastuiksi. siitä sitten ruskistat lihat, lisäät olutta, vettä mieleiset mausteet, ja uuniin muhii, tai padassa liedellä. ei tarvii keitelleä kauan kun liha ohutta, mutta maku tulee parempi kun muhitat kauemmin.

kääryleet: leikkaa liha poikkisyyhyn pihveiksi, nuiji ohuiksi, täytä mieleisillä täytteillä (tuorejuustot, juusto, suolakurkku, pekoni, sipulit... ) rullaa, ja sulje hammastikulla (ei mintun makuisella) ruskista pannulla ripottele pintaan pippuria (riistamaustetta?), ota pannunhuuhdelientä talteen, ja lisää vuokaan jonne kääryleet laitat, lisää myös kermaa, anna hautua uunissa, tarkista liemen makua, ja suolan määrää. riippuen täytteistä, suolaa ei ehkä kannat lisätä lainkaan.
 
mie teen hirven lihasta kääryleitä nam on hyviä
leikkaa ohuita pihvejä nuiji mausta riistamausteella ja laita torejuustoa maun mukaan ja siihen päälle pekoni viipale ja tomaattia ja sipulia ja kääri rullalle, saumapuoli alaspäin käytä pannulla ja uuniin hautumaan loppussa purkki kermaa selaan ja nam :)
 
Hellu
Nuo kääryleet, nam :p . Siis jos laittaa väliin vaikka jotain koskenlaskijaa, sopisiko? Tuleeko tuo pekoni sitten siihen hirven päälle kääreeksi vai sinne sisään *kyselee nolona* ? Perunat kyytipojaksi keitettynä? Tarttisko olla joku kastikekin vielä?
 
moose
Alkuperäinen kirjoittaja Hellu:
Nuo kääryleet, nam :p . Siis jos laittaa väliin vaikka jotain koskenlaskijaa, sopisiko? Tuleeko tuo pekoni sitten siihen hirven päälle kääreeksi vai sinne sisään *kyselee nolona* ? Perunat kyytipojaksi keitettynä? Tarttisko olla joku kastikekin vielä?
uitat ne kääryleet kermassa, niin siinä on kastike samas, koskenlaskija käy vallan hyvin, jos laitat pekonin pintaan niin ei tarvii välttämättä tikkua jolla kiinnittää. kummin vain haluat ;) perunat ehdottomasti! kasviksia ja salaattia kans
 
Mä en ite juuri koskaan laita hirvenpaistia, vaikka niitä tuolla pakkases onkin... Sen sijaan tehdään paistista monesti käristystä, eli terävällä puukolla vuollaan sitä jäistä paistia suoraan pannuun jne. :p
Aikomus muuten tehä Pääsiäisen aikana jonain päivänä hirvensuikaleliha kastiketta, nam :p
 

Yhteistyössä