käristys: hieman kohmeloinen hirvenliha vuollaa puukolla ohuiksi lastuiksi. siitä sitten ruskistat lihat, lisäät olutta, vettä mieleiset mausteet, ja uuniin muhii, tai padassa liedellä. ei tarvii keitelleä kauan kun liha ohutta, mutta maku tulee parempi kun muhitat kauemmin.
kääryleet: leikkaa liha poikkisyyhyn pihveiksi, nuiji ohuiksi, täytä mieleisillä täytteillä (tuorejuustot, juusto, suolakurkku, pekoni, sipulit... ) rullaa, ja sulje hammastikulla (ei mintun makuisella) ruskista pannulla ripottele pintaan pippuria (riistamaustetta?), ota pannunhuuhdelientä talteen, ja lisää vuokaan jonne kääryleet laitat, lisää myös kermaa, anna hautua uunissa, tarkista liemen makua, ja suolan määrää. riippuen täytteistä, suolaa ei ehkä kannat lisätä lainkaan.