Hirsitaloja rakentaneet, miten hilata kustannuksia alas?

  • Viestiketjun aloittaja hirttä
  • Ensimmäinen viesti
"..."
rungosta ei kannata tinkia. eristeeksi ehfottomasti ekovilla tms. ei tartte muovittaa. unohda myoskin kipsilevyt. tyolaat asentaa. jos levyja haluat niin huokolevy on ainoa hyva vaihtoehto. mut sisapuoli onkin toinen juttu saastaa. keirtion saa tonnil. kylpparin samoin. tai kymppitonnil jos haluaa. tassa monella lahtee lapasesta. et ku kerrankin tehdaan ni tehdaan kunnol ja hieno. tontti myos tarkea. hyva paikka. kallioo yms niin ei tartte paaluttaa ja ajaa soraa tonni tolkulla. pihapiiria kannattaa myos katsella silla silmalla. jos muuttaa kanervikkoon ja haluaa nurmikon niin tyota riittaa ja rahaa palaa. mites olis hirsirungon siirto? runkoja saa 1000-20 000e. tulee ovet ja ikkunat kaupanpaalle. hyvalla tuurilla uunit listat rappuset lattialaudat yms.
Mä luulin että huokolevyä ei saa käyttää uudisrakennuksessa sisämateriaalina?
 
Huoh.
Ärsyttävä palsta! Olisin itsekin tosi kiinnostunut kuulemaan tästä asiasta kokemuksia, mutta oliko täällä nyt peräti 1 vastaaja joka vastasi oikeasti jotain järkevääkin kysymykseen. Mitäs jos kaikki nälvijät, pelleilijät ja asiasta mitään tietämättömät jättäisivät vastaamatta ja joku joka asiasta oikeasti jotain tietäisi, vastaisi... Ehkä liikaa pyydetty, mutta kun olisi oikeasti kiva joskus saada asiallisiakin vastauksia.
 
gbh
Alkuperäinen kirjoittaja öhh siis;30625653:
Vesikatto jos maksaa 30% rakennuskustannuksista, niin kyllä sitten saa olla muuten tosi halpa tölli tai kullattu sipulikupolikatto.
Vesikattotoimituksella tarkoitetaan tiettyä valmiusastetta, eikä sitä pelkkää kattoa. :D
 
"paula"
Alkuperäinen kirjoittaja hirttä;30624629:
Te, jotka olette rakentaneet hirsitalon, niin mistä kannattaisi tilata hirret ja millainen talo rakentaa, että tulisi edullinen, mutta perinteinen talo?

Tilatako joku muuttovalmis toimitus joltakin isolta rakennuttajalta vaiko joku käsinveistetty ihan pieneltä yritykseltä/veistäjältä?
En ole rakentanut, mut hakisin muutaman innokkaan ihmisen vaikkapa kuntosalilta ja kysyisin, onnistuuko:
https://www.youtube.com/watch?v=R003l_93J0E

Ja sit riippuis tietysti tontista, kasvaako siellä sopivaa puuta tarpeeksi:)

Kuusikulmaisen tekisin, sauna keskelle jne. Kasvihuone vintille, holvikellari rakennuksen varjoon pohjoisen puolelle ja liiteri jonnekin tuulisen mäen päälle:)

Mut varmaan sahan käyttöä täytyisi harjoitella jokaisen ja omistaa ne kunnolliset turvavarusteet ihan aluksi.
 
vierailija
Rekennettiin 120 m2 hirsitalo by Evesa-talot katso:
https://www.evesa-talot.com/hirsitalot/
Kaikki erikoinen aina maksaa. Eli erkkerit, kulmat ja erikoisratkaisut. Meillä suora ns. laatikkomainen talo harjakatolla ja säästettiin paljon. Erikoisratkaisut myös siksi heikkoja, että ne yleensä ovat aina rakennuksen ns. heikkojakohtia, joihin ongelmat ensiksi tulee. Sinänsä materiaaleissa ei kannata säästää, koska sitten saattaa tulla todella kalliiksi.
 
vierailija
Maakellarilla tarkoitin tällaista holvikellaria:
"Naimakaupan jälkeen toiseksi paras kauppa" | Yle Uutiset | yle.fi
"- Maksettiin siitä muistaakseni 8 000 markkaa ja se on maksanut itsensä takaisin ainakin 10-kertaisesti. Olenkin sanonut, että tämä oli naimakaupan jälkeen elämäni toiseksi paras kauppa, veistelee Esa Alhonen.

Alhosille maakellarin myynyt Holvikellari Oy:n rakennusmestari Jari Ruusunen on huomannut maakellareiden suosion nousseen viimeisen vuoden aikana.

- Se oli sama sen 90-luvun lamankin aikana. Taloudellisesti tiukat ajat lisäävät maakellareiden suosiota. Ja nyt kiinnostusta on myös nuorilla, ei pelkästään ikäihmisillä, jotka ovat meidän perinteistä asiakaskuntaamme, Jari Ruusunen toteaa."
 

Yhteistyössä