hinku yskä epäily

  • Viestiketjun aloittaja jepulis
  • Ensimmäinen viesti
jepulis
meidän 3v.epäillään hinkuyskää,otettiin kokeet eilen.onko kellään komusta asiasta.haittaako raskaana olevia jne.milloin veitte hoitopaikkaan jos oli hinkuyskä jne...
 
Moi!
Meillä poika sairasti hinkuyskän alle kaks vuotiaana. Oireet on kyllä aika selvät, kun vertaa tavalliseen yskään tai flunssaan.

Meillä poika sai antibioottikuurin ja olikohan se niin, että tartuttavuus loppui joskus viikon kuluttua siitä , kun on lääkekuurin alottanu.
Mulla oli siihen aikaan kaverin tyttö hoidossa ja sille annettiin sama lääkitys, vaikkei sillä vielä kunnon oireita ollutkaan.
Kun kuulemma,jos tauti kestänyt jo pitkään, niin sillon ei enää lääkekuuri auta (sitten on vaan "kärsittävä"). Meillä poika kärsi lääkekuurista huolimatta n.6 viikkoa kauheesta yskästä.

En usko, että raskaana olevalle on haittaa taudista, jos sut on rokotettu aikanan. Mutta en ole varma, ehkä joku osaa kertoa tarkemmin.
sillon, kun poika sairasti hinkuyskän, niin oli vielä se kolmirokote ohjelma käytössä (ei kai nykyään enää ole?) ja pojalla oli vielä saamatta vimppa rokotus siitä. Ja sitä rokotusta EI saa antaa, jos on sairastanu hinkuyskän! Voi kuulemma tulla tosi pahat oireet!

Meillä tuo pojan lääkekuurin alotus viivästyi siitä syystä, että käytiin yskän takia kolme kertaa terveyskeskuslääkärillä ja ne vaan sanoi, että ihan normaalia yskää. Mutta siinä vaiheesa, kun poika alkoi oksentamaan limaa ja haukkomaan henkeään, niin mentiin yksityiselle. Samantien päästiin labraan ja lääkekuurille.

Höyryhengitys helpotti aina hetkeksi. Poika suihkukaappiin ja lämmintä vettä suihkusta valumaan, niin että koko kaappi... ja vessa ihan höyryssä
:)
Poikahan tykkäs kun sai useemman kerran päivässä lotrata suihkussa.
 
meillä tytöllä (n.1vee) todettiin kaks ja puol viikkoa sitte hinkuyskä ja söi lääkekuurin siihen. tartuttuvuuteen sanoivat että n.viikon päästä ei enää tartuta. raskauteen liittyen, olin siis ite silloin raskaana ja jouduin syömään, kuten koko muukin perhe, estolääkekuurin (zitromax) ennen kuin vauva "sai" syntyä, koska vaarana ois ollu, että vauva saa sen.
 
Kuinka paljon pahempi hinkuyskä on verrattuna muuhun yskään? Ajattelin vaan kun tyttömme oli vasta melkein 2kk yskässä ja söi siihen pari antibioottia mut sen enempää sitä yskää ei tutkittu ja on saamassa ensviikolla neuvolassa rokotteen, niin voinko olla varma ettei kyseessä ole ollut hinkuyskä? Joku tossa oli kirjoittanut, että jos on taudin sairastanut niin voi tulla rokotuksesta kovia vaikutuksia.
 
jepulis
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.11.2005 klo 14:52 jepulis kirjoitti:
meidän 3v.epäillään hinkuyskää,otettiin kokeet eilen.onko kellään komusta asiasta.haittaako raskaana olevia jne.milloin veitte hoitopaikkaan jos oli hinkuyskä jne...
olihan se mitä hinkuyskä,ihan piti saikulla olla tarkkailussa.
 

Yhteistyössä