Hemmetin Kela

  • Viestiketjun aloittaja ei jaksa kirjautua
  • Ensimmäinen viesti
ei jaksa kirjautua
Tajusin eilen et mulla saattas täyttyy Kelalle se työssäoloehto et saisin peruspäivärahaa työttömänä. Kun siinä oli et täytyy olla tehny työtä 10 kk viimesen 28 kk aikana, mutta esim opiskelu ja lastenhoito pidentää tarkastelujaksoo. Kävin sit Kelalta kysymässä asiasta enemmän ni korkeintaan 7v päähän voi sitä tarkastelujaksoo pidentää. Sit oli myös ehtona et työtä on pitäny tehä vähintään 18 tuntii viikossa. Ja Kelallehan ei riitä pelkkä hakijan sana. Se täti näytti mulle niitä papereita mitä pitää työnantajan täyttää. Toiseen paperiin piti täyttää palkkausperusteet, lomarahat, lomakorvaukset jne. Sit toiseen paperiin piti vuoden ajalta täyttää joka ikiseltä viikolta kuinka monta tuntia on viikossa ollu töitä. Ja sit jos useemmalta vuodelta niitä kerryttää, niin niin monta paperia pitää täyttää. Ja jokaiselta työnantajalta erikseen.

Musta toi on ihan naurettava homma. Kuinka moni työnantaja säilyttää työvuorolistoja vuositolkulla. Jos aatellaan et vaikka sieltä 7v takaa lähtee täyttämään noita papereita. On kyllä hakijan kyykyttämistä tollanen toiminta. Tosin pitihän se arvata et joku juju tossakin hommassa on. Vaikka työsäoloehto täyttys ni kuinka moni lähtee juoksemaan noiden papereiden kanssa, varsinki jos on ollu useempia työnantajia.
 
Kyllä työnantajalta pitää listat löytyä tuolta ajalta. Toisekseen Kela ei niitä varmaan vaatisi, jos ei työttömyysturvalaki niin edellyttäisi.

Tajutkaa jo pikkuhiljaa, että eduskunta sitä Kelaa ohjailee. Syyttäkää sitä, eikä Kelan työntekijää. Työtään sekin täti vaan tekee, prkl! Kukaan niitä papereita huvikseen lue, ketään ei niin paljon kiinnosta.

Nyt lähden tästä yhden Kelan tädin kanssa lounaalle - vauvani kummitädin siis.
 
he hee
^tuo anikan kommentti on kyllä ihan totta. Väärää puuta haukutaan. Haukutaan jopa siitä, että Kela ottaa liian paljon veroa ...nii-iin Kelahan sen henk.koht. veroprosentin määrää *he hee*
 

Yhteistyössä