Helmikuun Helmet 2014 *Syyskuussa*

miss_piggy
Ite oon jotenki tykänny käydä neuvolassa yksin, kun ei siellä oo ollut edes mitään niin tärkeää, että olisin kokenut miehen läsnäolon tarpeelliseksi.. Kusinäyte, hemppa, paino ja sydänäänet. Eipä sitten muuta. Ja sitte on vaan kyselly kuulumisia.
Mutta ehkä tuon nyt loppua kohden voi tosiaan raahata ainaki välillä mukaan :)

20+5
 
21+0 tänään :D

Maha on jo ihan valtava. Selkäkipuja aivan liikaa, ihanku puukkoa viiltäis selässä ja koko toinen jalkapuuduksissa. Huomenna neuvola jossa saavat kyllä tasan mitata hb:n, voin lyödä vaikka mistä vetoa että hyvin alhaisissa lukemissa mennään. Väsyttää ihan sairaasti koko ajan ja viime kerralla olin syöny rautaa jo vaikka kuinka kauan..eivät vaan ole nyt mitannut hbtä kun on niin vähän näitä käyntejäkin toisen kanssa..

Mun suurin (! :D ) ongelma on tällä hetkellä rattaat.. hirvee ongelma kun mietin että millä hitolla haluan ens talvena lykkiä tuolla hangessa ja vielä kahden kanssa! Poika on helmikuussa 2v9kk eli tarvis vielä jossain välineessä kuljettaa :D autolla tietty pidemmät matkat et äitin järki pysyy..
Meillä on nyt phil&teds sportit, ihan jees ja se sisaristuinkin niihin löytyy..jotenki vaan mieli tekis uusia rattaita.:whistle:
Missäs te muut ajattelitte lykkiä vauvaa ja isompaa sisarusta?
 
Heippa,

Täällä ollaan todella myöhään liikkeellä! Odotan toista lasta (la 16.2.) ja Jorvissa olisi tarkoitus synnyttää. Alkuraskaus meni jotenkin "siinä sivussa" ja tosi nopeasti, niin ei tullut palstoillekaan hakeuduttua ennen kuin nyt.

Raskaus on mennyt helposti. Alkuun toki väsytti vietävästi, mutta muuten mainittavin oire on tosi nopeasti kasvanut maha. Painoa ei ole tullut sen enempää kuin esikoisenkaan kanssa näillä viikoilla, mutta kuvia kun vertailee, niin masu on ainakin kuukauden "pidemmällä". Supistuksia ei ole ollut.

Liikkeitä on tuntunut parin viikon ajan. Neuvolassa tosin epäiltiin, että istukka saattaa olla suoraan edessä, mikä vaikeuttaa ainakin liikkeiden tuntemista vatsan päältä. Rakenneultrassa ensi viikolla sekin selvinnee. Mielellään myös haluaisimme kuulla kumpi siellä on.

Mistäs muusta täällä olikaan ehditty jutella? Hankintoja emme ole uudelle tulokkaalle tehneet, ennestäänkin on tietty kaikenlaista. Äitiyspakkaustakaan emme tällä kertaa ota, vaikka olenkin pakkauksen fani ja kovasti tykättiin esikoisen pakkauksesta. Syynä se, että niin monet pakkauksen jutuista meillä on jo valmiiksi, niin mieluummin sitten ottaa rahat ja ostaa vain ne, mitkä oikeasti puuttuvat.

Vaunut ovat meilläkin isoin pohdittava asia juuri nyt. Esikoinen on himpan alle kaksivuotias, kun vauva syntyy, eli tarvitaan varmasti vielä tuplarattaat. Sinällään sellainen kerroksittainen malli (esim phil&teds) olisi kapeampi kuin vierekkäinen, mutta epäilen kovasti viihtyykö kumpikaan siellä alakerrassa. Tai oikeammin tiedän, että esikoinen ei viihdy ja pohdin, että onko mitenkään mahdollista, että vauva viihtyisi...

Sellaista, ihan onnellista harmonisen keskiraskauden odotusta :)

T. Nael 19+3 ja pikkis
 
Tervetuloa mukaan Nael! :)

Mä otan mielelläni vaunuvinkkejä vastaan! En tajua niistä mitään, mutta pakkohan sitä jonkinlaiset on hankkia. :D Mihin ootte olleet tyytyväisiä, aiemmat vaunuilijat?

Mainostan vielä, että toinen Facebook-ryhmä on kasassa, ja meillä on siellä jo muutaman hengen porukka. Mulle kun laitat yksityisviestiä, pääset mukaan!
 
Meillä esikoinen helmikuussa 1v 9kk ja ajattelin alustavasti, että pärjättäis ilman tuplia. Kyllähän tuo jo vikkelästi kävelee ja leikkipuistoon ja kauppaan jaksaa kyllä kävellä mitä muutamat kerrat ollaan niin menty. Tosin kävely on sellaista, että mennään vähän sinne minne itseä huvittaa, joten siinä on kyllä oltava vielä ainakin ohjastamassa ja tarpeen tullen kantamassa jos ei tottele. Siitä en tiedä, kuinka paljon tuo kävely tässä 5 kk aikana kerkee vielä kehittyä. Meille riittäisi kuitenkin se että puistoon ja kauppaan päästään ja iltapäivistä sitten isän kanssa päästään liikkumaan pidempiä matkoja, kun meillä on kuitenki kahdet rattaat. Ja autolla päästään myöskin kulkemaan. Siks tuntuu tyhmältä ostaa uusia vaunuja, kun kahdet on jo. Ja kantoliinaa en mielelläni käyttäisi, kun selän kanssa ongelmia ja tuntuu, että se pahentaa selkäkipuja. No, tässä on vielä aikaa miettiä ja saa ne tuplat ostettua vauvan synnyttyäkin, jos tuntuu ettei ilman pärjätä.
kaisis onks toi ryhmä yksityinen niin ettei kukaan näe jos siihen liittyy? En välittäis kaikkien fb-tuttujen näkevän sitä :p
 
Viimeksi muokattu:
Mahasta Huomasin tänään suihkussa ettei varpaita enää nää! :DMä niin tykkään vauvamahasta.

Vaunuista Me ostetaan jotkut emmaljungan yhdistelmät, vielä pohditaan mitkä niistä, niin samantyyppisiä ovat. Samankokoset renkaat pitää olla ku koiran kanssa liikutaan. Eilen osin 100e brion käytetyt vaunut, mummolaan. Kyllä ovat rahansa arvoset. Ei tarvitse jokapäivä vaunuja raahata autoon ja mukaan. Mummolassa kun joudutaan alussa paljon olemaan.

Tilasin eilen netistä kans ihanat muumilakanat, nallepuh reunapehmusteet ja nallepuh lakanat vauvalle <3

Onko jollain kokemusta pk seudulla uudesta äitiys/lastentarvikeliikkeestä Fredalla? Fiilinki tms? sitä mainostetaan kovasti.
 
  • Tykkää
Reactions: Kaisis
Mun maha taas on sellainen killikkä jo, ettei sitä piilotella enää millään keinolla. :D
Toisaalta, on fyllinkiä tullut lantiollekin ja ryntäät on kasvattaneet kokoaan reilulla kuppikoolla. Jos ennen oli piskuiset B:t niin nykyään menee just ja just C-kuppiin. Pelottaa millaiset lollot noista sitten tulee, kun maito nousee...

Sinällään olen kyllä täysin sinut uudistuneen kroppani kanssa, muuttunut naisellisemmaksi ja vauvamaha se vasta ihana onkin. :)
 
Tää kirjotus on nyt sekava kuten ajatuksenikin. Eli meillä oli eilen rakenneultra jossa kävi ilmi, että pieni tyttönne on vakavasti sairas. Häneltä puuttu tärkeitä elimiä ja osa elimisät on väärässä paikassa. Hänellä ei ole elinmahdollisuuksia kohdun ulkopuolella. Viikon päästä menemme kontrolliultraan ja sitten asiat laitetaan eteenpäin menemään. Raskasta kaiken lisäksion se,e ttä me joudumme päättämään hänen elämänsä. Meille siis syntyy enkelivauva.

Minut voi siis poistaa listoilta

Hyvää ja onnellista odotusta teille muille
 
Vauvahaave :'(

Te jotka ootte fb-ryhmää perustamassa juteltiin tuolla fb-ryhmässä ja oisitte vielä tervetulleita meidän sulkeutuneeseen ryhmään (ettei tarvii ihan pikkuporukalla olla.. jos haluutte vähän isompaan..) jos lupaatte olla aktiivisia ettekä jää vaan taustalle ujostelemaan! :) Ois kivaa saada lisää aktiivisia joukkoomme! Meillä on tosiaan jos sellanen aktiivinen porukka joka kirjottelee koko ajan, ainoastaan johonkin aikaan yöstä on vähän hiljasempaa heh heh. Korostan vielä että ryhmä on TÄYSIN salainen ja sitä ei kukaan fb-kaveri voi nähdä :)

Meillä oli muuten rakenneultra eilen ja hyvin meni <3 Terve poikahan siellä! <3
 
Viimeksi muokattu:
miss_piggy
Vauvahaave :hug: Pahoittelut täältä sinne, en voi kuvitellakaan miten kamalalta tuntuu :'(

).( vaunuista, ostetaan mun serkulta turkoosit yhdistelmät jotka on olleet yhdellä lapsella. Pyytää niistä 200€, mutta tietääpähän ainakin että ovat ehjät kun tutulta ostetaan.
Ovat kuulemma olleet uutena aika kalliit niin ei halua myydä halvemmalla. Meidän talossa vaan ei oo vaunuvarastoa, ja portaiden alla ei saa säilyttää, pyörävarastot on täynnä kaikkea romua, joten en tiä missä ne luulee mun sitte säilyttävän vaunuja!
 
Suvisnii kävin liittymässä kerhoon! :)
Äitiyspakkausta täytyy vielä miettiä että otetaanko, on vaatetta kuitenkin jo ennestään niin paljon, ja pienimmistä suurin osa käy kummallekin, esikosta ei haluttu tietää sukupuolta etukäteen.
Eikä tästäkäkään, vaikka mie oon niin utelias luonteeltani että kutkuttais tietää mutta ei onneks oo ku ru millon mahollisuus saada tietää niin ei oo kun se yhen kerran kiusaus! :D
Niin ja tänään tuli sellanen kiva ullatus, luin meidän paikallislehteä, ja siellä kerrottiin että synnytys- ja naistentautien ylilääkäri jätti erohakemuksen ja tällä hetkellä Savonlinnassa synnytetään vielä varmuudella marraskuun loppuun asti. Yrittäävät tietenkin saada tarpeeksi henkilökuntaa mutta jos ei saada niin synnytysosasto kaatuu sitten jo vuodenvaihteessa... että kivasti tässä sitten saapi jännittää että täytyykö lähtee synnyttämään 100km kauemmas! Pelottaa vähän että jos sitten käy niin että synnytetään muualla, niin osaako sitä lähteä sitten sopivaan aikaan kotoonta. Esikoista synnytettiin sairaalassa 3,5h, ja tuo matka (30km) sairaalaan oli jo aika tuskaa istua kun tuli melekosen kovia supistuksia jo! mut kun sitten ei kuitenkaan haluta sairaalassakaan maata kovinkaan pitkään.. noh, siihenhän on onneks kuitenkin jonkun verran aikaa vielä etten nyt oo stressanu sitä sen enemmälti mut mietityttäähän se! :S
 
  • Tykkää
Reactions: Suvisnii

Yhteistyössä