Helille: Keskenmeno-kohtutulehdus-kaavinta-ohut limakalvo

  • Viestiketjun aloittaja Mitään toivoa?
  • Ensimmäinen viesti
Mitään toivoa?
Hei,
sain keskenmenon raskausviikolla 14. Syynä infektio. Keskenmeno hoidettiin lääkkeellisesti, mutta kohtuun jäi ainesta, joka tulehtui ja jouduin kaavintaan 5 päivää keskenmenosta. Tapahtumasta on nyt 8 kuukautta, ja kaavinnan jälkeen kuukautiset ovat olleet säännölliset, mutta erittäin niukat, aivan erilaiset kuin ennen keskenmenoa. Muutosta parempaan ei juuri ole tapahtunut näiden 8 kuukauden aikana.

Olen ollut hoidossa, kohdussani oli hentoinen kiinnike, joka poistettiin kohdun tähystyksessä. Munatorvien aukiolotutkimus on tehty, olivat auki. Ovulaatio tapahtuu, se on tutkittu verikokein. Ultrassa limakalvon paksuus on ollut parhaimmillaan n. 6 mm (kiertopäivä 12, pari päivää ennen ovulaatiota). Limakalvon vahvistumista on yritetty tukea Femosten+Lugesteron ja Menopur+Pregnyl+Lugesteron yhdistelmillä, mutta kuukautiset ovat aina vaan erittäin niukat. Siinä kierrossa, jossa pistin Menopuria, ultrassa limakalvo oli hieman paksumpi kuin muissa kierroissa.

Onko toivoa, että limakalvo lähtisi vahvistumaan itsestään (kaavinnasta siis jo 8 kuukautta) vai pitääkö hyväksyä se, että tuon keskenmenon+kohtutulehduksen+kaavinnan jälkeen en enää pysty saamaan lapsia. Vai pitäisikö sitkeästi yrittää vaan Menopurilla, vaikka tuon yhden Menopur-kierron perusteella vaikuttaa, että se vaikutus oli hyvin vähäinen, joskin annos oli pieni 75 IU (merkitsinköhän tuon yksikön oikein..)

Kiitos, jos Heli ehdit kommentoida tai jos jollakulla lukijalla samanlaisia kokemuksia.
 
hei vaan,

kiitos kysymyksestäsi.

Voi, tuo on kurja tilanne mikä sinulla on ja harmittava haitta, mikä joskus jää kaavinnan yms. jälkeen.

Kyllä sinulla varmasti vielä toivoa on! Kyllä tuota lääkitystä varmasti vielä voidaan muokata sen mukaan mikä sinulla toimii parhaiten, älä vielä luovuta! Kannattaa myös muistaa, että kohdun limakalvon paksuus ei ole ainoa asia mikä vaikuttaa, myös limakalvon rakenne on tärkeä alkion kiinnittymiselle. Alkio voi kiinnittyä joskus myös kovinkin ohueen limakalvoon jos tilanne muuten on otollinen.

Onnea matkaan!
 
Mitään toivoa?
Kiitos vastauksista!
Tuntui hyvältä lukea kommenttisi Terhenneiti.
Tuntuu, että kohtalotovereita on hyvin vähän (limakalvon ohuus seurausta kaavinnasta ja tulehduksesta), joten tälläiset kommentit rohkaisevat.
 
Minulla takana 3 peräkkäistä km ja onnistunut raskaus saatiin alkuun kaikkia hoitoja kokeilemalla ja Icsin Pas sen plussan sitten toi. Minulla oli myös ongelmana tuo limakalvon ohuus. Sain sitten alkion kiinnittymistä parantamaan gonapeptyl pistoksen pari päivää siirrosta,kun se parantaa alkion kiinnittymisen mahdollisuuksia juurikin jos on ohut limakalvo.
 

Yhteistyössä