Hei vaimot! Kuinka erottaa vastasyntyneen oksennustaudin peruspukluista?!?

  • Viestiketjun aloittaja mammuska
  • Ensimmäinen viesti
mammuska
Meille iski joku mahatauti, rapa lähinnä lentää, tyttö (6) oksenteli eilisen päivän, mut on nyt taas virkkuna ja ruoka maistuu.
Muilla siis lähinnä ollut kuratautia, itseni mukaan lukien. Lisäksi mahassa vähän pyörii, mut ei niin paljoa, etten voisi syödä ja juoda jopa kahvia...
Meillä on vauva tasan 2viikkoa tänään ja on muutenkin suht kova pulauttelija, mistä erotan jos hänelle tämä tauti tulee???
Pulauttelee siis silleen vähän paineella muutenkin, ei joka syönnillä, eikä ihan kaikkia, mutta kuitenkin.
Tänä aamuna sitten on pulauttanut 2kertaa vähän reilummin, varmaankin kaiken sen, mitä juuri oli syönyt...tosin on syönyt silleenkin, ettei ole pulauttanut. Pelkään nyt, et tämä tauti on vauvallakin...! Onkohan?
Annoin nyt sitten pullosta hänelle, että näen vähän tarkemmin mitä uppoaa. Viime reilun puklun jälkeen annoin pullosta 30ml ja nyt nukkuu...missäköhän vaiheessa on aika huolestua? Tähän tautiin ei liity kuumeilua.
 
No kyllä sä sen sitte erotat... tulee kaaressa ja kaikki sekä lapsi itekki varmaa säikähtää sitä.. Tiedäthän et oksentaessa mahassa ei ole mikään kiva tunne niin josko se paljastais sit lapsen käytöksestä et millo on oikee yökki tullut. Ainaki meillä molemmat ovet säikähtäneet hirveesti ku ovat oksentaneet ja alkaneet itkemään kauheesti. Tosin oksutaudis ei mikään pysy sisällä..
Ainaki näin meillä mut tietty kaikki on yksilöitä =)
 
mammuska
Siis senkö OIKEASTI erottaa?!??! Olenko turhaan huolissaan!?? Epäilen vauvalla refluksia, kun puklut ovat mitä ovat, mutta asiaa ei ole vielä tutkittu.
Tämä 6vee tyttö puklas vastasyntyneenä AINA KAIKEN tai LÄHES KAIKEN ja ne puklut lensi aina kaaressa metrin päähän...se oli ihan kamalaa rallia ja johtui rustonpehmentymästä nielussa! Meni ohi kun ikää tuli lisää. Tämä vauva siis ei ole puklannut tähän tapaan kuitenkaan. Onko oksennustautiyrjöt tuollaisia "kaaripukluja" sitten?
 
äiti
Ite mietin samaa. Meillä kuukauden ikänen vauva ja on pari kertaa pulauttanu kaaressa koko mahan sisällön. Mut siis eri päivinä nii siitä tiiän et on pulauttelua. Huomaa ennen pulautusta et masussa kiertää kun ilme on semmonen ja nieleskelee. Mietinkin että voisko olla allergista refluksia kun meillä on perheessä jo yks allerginen lapsi joka taas ei pulautellut ollenkaan. Ja toi puklu on ihan maitoa ei semmosta limasta puklua.
 
mammuska
Onko teillä kaikilla siis ollut joskus vastasyntynyt, joka on saanut oksennustaudin? Onko se kuinka vakava juttu, jos kyseessä tavallinen tauti eikä mikään Noro?!
 
pallero
Minusta kannattaa seurata vauvan yleistä vointia. Ei sillä ole väliä, onko vauva oksussa vai ei. Pääasia että vauva saa tarpeeksi nesteitä, ei kuivu. Eli seuraa vaippoja, tuleeko pissaa tarpeeksi. Jos nuupahtaa, niin ota heti yhteyttä terveyskeskukseen.
 
minä...
oksennus haisee mut puklu ei (tai näin ainaskin minä erotin kun oma vauveli sai oksennustaudin noin 4kk ikäisenä) myös tapa jolla "ruoka" tulee ulos paljastaa ettei ole tavallista pulauttelua
 

Yhteistyössä