Hei kaikki leipurit ja kokkailijat, sämpylä/rieskataikinasta kysymyksiä? (tähteiden jalostus)

  • Viestiketjun aloittaja jauhopeukalosta kaukana
  • Ensimmäinen viesti
jauhopeukalosta kaukana
Mä osaan kyllä ruokaa laittaa mutta kun leipätaikinareseptejä jaettiin taisin olla ihan eri jonossa... :D

Eli, eikös melkeimpä kaikista puuron ja muusien jämistä voi käsittääkseni tehdä tosi maittavia leipiä? Millaisen määrän laitat puurontähteitä ja jauhoja samaan taikinaan? Käykö jauhot kuin jauhot? Entä perunarieska(set) , mikä määrä muusia ja mitkä jauhot parhaita? Paljonko kohotusainetta (joka on...?) Nesteitä..? Munia? Paistotapa, lämpö?

Meillä menee hirmuisesti pottumuusia ja ja puuroja, koko perhe tykkää. Mut sääli aina heittää jämät pois.
 
"zxc"
rieskoille mahtava(mun mielestä) ohje, helppo ja muksut tykkää....3dl muusia-1 kananmuna, jauhot (halpis vehnäjauhot) laitan silmämääräisesti niin että taikinasta tule paksua, mutta vähän vielä tarttuu käsiin. Niin, ja "salaisuus" on suolaa ja (valko-) tai sipuli jauhe siihen taikinaan. Sekoitetaan nopeasti ai saa vaivata! Nopeasti pellille ja 250astetta n. 5 min...kerran unohdin ne uuniin niin tuli perunanäkkäreitä, lapset tykkäs niistäkin :)
 
"zxc"
ja puurosta sen verran, että kaikki riippuu taikinan määrästä, minkä verran haluat saada sämpylöitä/leipää....Eli lämmin puuro kulhoon, siihen hiivaa, rasvaa, sokeria+suolaa mausteeks ja loput sitten jauhoja niin että taikinasta tulee sopivaa....
 

Yhteistyössä