hebatiitti rokotuksesta

heh täällä olikin oma kohta rokotuksille :)
onko joku joutunut odotus aikan ottamaan hebatiitti rokotuksen.. meillä vaan olis lomamatka tiedossa ja mietin et uskaltaako ottaa. Neuvolassakaan ei tiedetty mutta lupasivat kyllä selvittää asia mutta ei jaksa odottaa niin ajattelin kysellä jos kokemuksia..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.04.2006 klo 13:37 vieras kirjoitti:
tää on tarkoitettu enemmän lasten rokotuksille... laita kysymys odotusaika tai äitien terveys osastolle. se on muuten hepatiitti p:llä eikä b:llä!
vai että lastenrokotuksille.. missään ei kyllä niin lue mutta kiva että aina löytyy joku jolla on jotain vastaan sanomista ja muutenkin korjattavaa.. ku taidat itse olla niin täydellinen....
 
saahan täältä kysyä mitä muut on tehnyt ku neuvolassa eivät osanneet sanoa asiaan mitään .. lupasivat kyllä selvittää asiaa.. en tie kauanko siihen menee..
ja toiset lääkärit on sanonut ettei raskaana sais matkustaa mihinkään.. mut ei kai raskaana oleva nyt vanki ole
 
nyt tosiaan soittivat neuvolasta ja kerrottiin että a-hepatiitti rokotuksen voi ottaa raskausaikan mutta b:tä ei suositella.. mutta sanoivat että itse pitää kuitenkin päättää ottaako vai ei.. niin ja käskivät vielä apteekista kysellä mitä mieltä ne ovat. tuntuu ettei kukaan oikeen uskalla ottaa kunnolla kantaa ku tollasia vastauksia saa

ehkä kuitenkin jätän rokotukset ottamatta.. on sitä ennenkin pärjätty ilman
 
nukkuneenrukous

lomamatkaa ajatellen a-hepatiittia vastaan kannattaa rokkottaa, koska se tarttuu likaisen ruuan ja juoman välityksellä. Täytyy myös muistaa hyvä käsihygenia tartuntojen välttämiseksi.
B-hepatiitti tarttuu lähinnä veren ja jonkin verran sukupuolitetitse, joten tuskin lapsesi sitä saa... C-hepatiittiin ei ole rokotetta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.05.2006 klo 13:44 nukkuneenrukous kirjoitti:
lomamatkaa ajatellen a-hepatiittia vastaan kannattaa rokkottaa, koska se tarttuu likaisen ruuan ja juoman välityksellä. Täytyy myös muistaa hyvä käsihygenia tartuntojen välttämiseksi.
B-hepatiitti tarttuu lähinnä veren ja jonkin verran sukupuolitetitse, joten tuskin lapsesi sitä saa... C-hepatiittiin ei ole rokotetta.
entä onko muihin hepatiitteihin rokotuksia?
 
matkalle
Hei!
Onko muilla kokemuksia hepatiittia vastaan annetusta rokotteesta? Ollaan lähdössä reissuun ja mietin, että kuinka alle kaksi vuotiaalle uskaltaa antaa rokotteen. Resepti on kyllä jo hankittu, mutta silti mietityttää..Kyseessä oisTwinrix ped niminen yhdistelmärokote. Matka kohde kyllä vaikuttaa sellaselta, että tarvetta suojaamiseen olis.
 
Ollaan annettu Twinrix-rokote kolmevuotiaalle, eikä siitä tullut mitään oireita. Haittapuoli vain oli hinta..Havrixia ensin mietittiin, mutta sitten päädyttiin kuitenkin Twinrixiin, kun reissataan kaukomaillakin, siinähän on suoja a- ja b-hepatittia vastaan loppuelämän . Vaikka olikin kallis, niin kuitenkin minun mielestä järkevä juttu. Itsellä meillä myös Twinrixit sekä isommilla lapsillamme myös.
 
Paljonko tämä twinrix-rokote maksaa? Meillä otettu kaikille se havrix... kun en oo mistään vaihtoehdosta koskaan kuullutkaan :\| millä tavalla se eroaa tästä havriksista? Annetaanko se useamman kerran? Voiko sen antaa jo 1 vuotiaalle? Kuopuksen rokotus ajankohtainen syksymmällä. Kertokaa lisää!!
 
b-hepattiitti rokotteen voi antaa vastasyntyneelle lapselle, mutta a hepatiitti rokotteen vasta 1 vuotiaalle. näin minulle neuvolassa sanottii kun selvittivät siellä asian.
Kun todellakin riskiryhmä lapset rokotetaan ilmaiseksi hepatiittia vastaan ja yleensä ensimmäinen pistos annetaan jo laitoksella.
 

Yhteistyössä