luontaisesti gluteeniton piirakkapohja kaupan pakastealtaasta. ja sopivaa marjaa/hedelmää päälle.sitä syö aikuisetkin. esim omenapiirakka ja oatlyn vaniljakastiketta.Alkuperäinen kirjoittaja Ansu-78:Vietetään tytön 1v synttäreitä viikonloppuna ja toinen lapsivieraista on em ruokavaliolla. Nyt siis hyväksi havaitut leivontaohjeet tännepäin, kiitos!
oatlyn vaniljakastikkeessa taitaa olla kyllä kauraa ja se ei ainakaan meidän munaton, maidoton ja gluteeniton -allergiselle pojalle käy.Alkuperäinen kirjoittaja unikuu108:luontaisesti gluteeniton piirakkapohja kaupan pakastealtaasta. ja sopivaa marjaa/hedelmää päälle.sitä syö aikuisetkin. esim omenapiirakka ja oatlyn vaniljakastiketta.Alkuperäinen kirjoittaja Ansu-78:Vietetään tytön 1v synttäreitä viikonloppuna ja toinen lapsivieraista on em ruokavaliolla. Nyt siis hyväksi havaitut leivontaohjeet tännepäin, kiitos!
Juu ja kauramaitokin käy.Alkuperäinen kirjoittaja lahja:riisimaitoa voi kaiketi käyttää?
ainiin mä unohdin.. (meillä vehnä ja maito) että siinon kauraa.. :ashamed:Alkuperäinen kirjoittaja allergikon äiti:oatlyn vaniljakastikkeessa taitaa olla kyllä kauraa ja se ei ainakaan meidän munaton, maidoton ja gluteeniton -allergiselle pojalle käy.
jos banaani käy, niin vieläkin yksinkertaisemmin saa "jäätelön".Alkuperäinen kirjoittaja Nalkuttava Talonmies:Jäätelö/sorbetti sallituista aineksista. Yksinkertaisimmillaan vettä, sokeria ja marjoja tai hedelmiä soseena
Kiitos reseptistä. Pitääpä kokeilla tehdä. Meillä 1 vee synttärit lähestyy ja en ole vielä onnistunut tekemään kakkupohjaa... kahdella reseptillä olen yrittänyt. toinen maistui ihan puurolta ja toinen jäi hötöksi. =(Alkuperäinen kirjoittaja adora:Näitä tehtiin 2v synttäreillä ja maistu kaikille.
Gluteenittomat, maidottomat, munattomat muffinsit
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl mehua
1 dl sulaa maidotonta margariiniasekaan
+jotain mikä sopii ruokavalioon, hedelmää, marjaa, rusinoita, kaakota.. (itse en laittanut mitään )
1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sekoita mehu ja rasva tasaiseksi (olen käyttänyt tässä Tupperin pikasekoitinta)
3. Sekoita mehu-rasvaseos kuivien aineksien joukkoon
Ja muffinsi vuokia tättämään. Kuorrutuksen tein perus tomusokeri+vesi seoksesta, mutta kuorruttaahan voi vaikka suklaalla, päälle nonparelleja tai mitä vaan.
Mites paistoaika ja lämpötila?Alkuperäinen kirjoittaja adora:Näitä tehtiin 2v synttäreillä ja maistu kaikille.
Gluteenittomat, maidottomat, munattomat muffinsit
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl mehua
1 dl sulaa maidotonta margariiniasekaan
+jotain mikä sopii ruokavalioon, hedelmää, marjaa, rusinoita, kaakota.. (itse en laittanut mitään )
1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sekoita mehu ja rasva tasaiseksi (olen käyttänyt tässä Tupperin pikasekoitinta)
3. Sekoita mehu-rasvaseos kuivien aineksien joukkoon
Ja muffinsi vuokia tättämään. Kuorrutuksen tein perus tomusokeri+vesi seoksesta, mutta kuorruttaahan voi vaikka suklaalla, päälle nonparelleja tai mitä vaan.
tätä reseptiä mulla ei olekaan. pitääpä kokeilla. tänään onkin kauppapäivä niin pitää ostaa tuota vichyä.Alkuperäinen kirjoittaja kokeile:Tää on mun mielestäni paras kakkupohja. Oon tehny taikinasta myös muffinsseja ja sellaisia kahvikakkuja rengasvuokassa.
3½ dl jauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g rasvaa
1 tl omenasosetta
2 dl vishyä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksi varovasti sekoittaen. Paistoaika ja -lämpö tietysti riippuu siitä, mitä taikinasta tekee, mut täytekakkuna oon paistanu 175 asteessa n. 40 min.
Omeasoseen voi vaihtaa muuhunkin hedelmään ja vaniljasokerinkin voi jättää pois.
Jos kaakao sopii, niin tästä olen saanut onnistumaan tiikerikakunkin. Hedelmäkakkukin onnistui.Alkuperäinen kirjoittaja allergikon äiti:tätä reseptiä mulla ei olekaan. pitääpä kokeilla. tänään onkin kauppapäivä niin pitää ostaa tuota vichyä.Alkuperäinen kirjoittaja kokeile:Tää on mun mielestäni paras kakkupohja. Oon tehny taikinasta myös muffinsseja ja sellaisia kahvikakkuja rengasvuokassa.
3½ dl jauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g rasvaa
1 tl omenasosetta
2 dl vishyä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksi varovasti sekoittaen. Paistoaika ja -lämpö tietysti riippuu siitä, mitä taikinasta tekee, mut täytekakkuna oon paistanu 175 asteessa n. 40 min.
Omeasoseen voi vaihtaa muuhunkin hedelmään ja vaniljasokerinkin voi jättää pois.
Niin joo, tais olla 200c ja n. 20min, alatasolla. Riippuu muffinsien koostakin, itse tein sellaseen silikoni vuokaan, jossa tulee aika isoja, niin tais olla enemmänkin uunissa kuin tuon 20min.Alkuperäinen kirjoittaja allergikon äiti:Mites paistoaika ja lämpötila?Alkuperäinen kirjoittaja adora:Näitä tehtiin 2v synttäreillä ja maistu kaikille.
Gluteenittomat, maidottomat, munattomat muffinsit
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl mehua
1 dl sulaa maidotonta margariiniasekaan
+jotain mikä sopii ruokavalioon, hedelmää, marjaa, rusinoita, kaakota.. (itse en laittanut mitään )
1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sekoita mehu ja rasva tasaiseksi (olen käyttänyt tässä Tupperin pikasekoitinta)
3. Sekoita mehu-rasvaseos kuivien aineksien joukkoon
Ja muffinsi vuokia tättämään. Kuorrutuksen tein perus tomusokeri+vesi seoksesta, mutta kuorruttaahan voi vaikka suklaalla, päälle nonparelleja tai mitä vaan.
Niin ja siinä "juusto-osassa" oon käyttäny makuna jotain vaaleaa hedelmäsosetta esim piltti aprikoosia tms.Alkuperäinen kirjoittaja kokeile:niin joo ja toinen meidän perheen suosikkikakku on sellainen "juustokakku". Pohjana voi käyttää kakkupohjaa tai sopivista kekseistä ja sinisestä Keijusta saa myös oikean juustokakkupohjan. Joskus olen tehnyt kaurapaistospohjan myös.
Päälle se "juustokerros" liivatteesta ja Oatlyn kaurakermasta tai vaniljakastikkeesta ja toisinaan olen käyttänyt joukossa myös Yosa jogurtteja. Päälle olen joskus tehnyt vielä mehu/marjakerroksen väriä antamaan.
jotain gluteenitonta taikinaa kaupassa näinkin mut siinä oli soijaa niin ei sen takia käynyt.Alkuperäinen kirjoittaja ..:eikös gluteenitonta voitaikinaa saa valmiina kaupastakin? vai pitääkö olla luontaisestigluteeniton vai riittääkö siis vaan gluteeniton?