K
Kannattaa lukea
Vieras
Näyttää olevan useammassakin ketjussa täällä infoa että Suomessa ei saisi myydä pastöroimattomia maitotuotteita jne.
Muun muassa Ingman ja Valio kuumentavat tuotteensa eli pastöroivat ne tai käyttävät muuta vastaavaa tapaa jolla tuo listeria bakteeri ruuista tuhoutuu. Ja Suomessa on laki pastöroinnista jonka mukaan Suomessa valmistetut maitotuotteet täytyisi olla listeria vapaita. Mutta tämä ei siis tarkoita todellakaan sitä että kaupassa ei saisi myydä pastöroimattomia tuotteita tai että jokin Suomessa valmistettu tuote, joka sisältää maitoa, on pastöroitu ja näin ollen turvallinen. Tuontituotteissa on erittäin vähän pastöroituja tuotteita. Esimerkiksi Lidlin tuotteet, tai missä tahansa muualla myytävät ulkomaalaiset jogurtit, juustot, rahkat jne eivät _yleensä_ ole pastöroituja. Lidlin suomalaiset tuotteet kyllä on, mutta esim saksalaiset rahkat, jogurtit ja juustot eivät ole, ainakaan kaikki. Ingman ja Valio tuovat maahan myös virolaisia tuotteita suomalaisten tuotemerkkien alla, jolloin on kyllä syytä tarkistaa onko tuote pastöroitu vai ei. Valmisruuat on yleensä valmistettu kokonaisuudessaan Suomessa, mutta raaka-aineet eivät aina välttämättä olekaan suomalaisia!!! Joutsenlippu on merkki suomalaisista raaka-aineista. Näin ollen esim. joku valmis mikroateria voi olla vaikka esim Saarioisten tuotemerkin alla, mutta raaka-aineet (esim. kastikkeissa kerma) on tuotu vaikkapa virosta tai saksasta, ja ei ole pastöroitua.
Syön itse paljon ulkona, ja olen nyt joutunut selvittämään myös noiden ravintolatuotteiden turvallisuutta. Tiedän useamman ravintolaketjun, jolla osa tuotteista on pastöroitu osa ei. Esimerkkinä mainittakoon eräs Länsi-Suomessa toimiva ravintolaketju joka ilmoitti että heidän mm. heidän juustonsa ja maitonsa eivät ole pastöroituja. Kuin myöskään jäätelö ei ole. Heidän käyttämänsä kerma ja kermaviilit taas on pästöroitu. Eli esimerkiksi pastan päällä käytettävää juustoa tulee välttää (kuumennetaan vain nopeasti, ei yli 70 asteen) samoin maitoa heillä ei voisi juoda (lounasbuffet). Eli te jotka olette tästä asiasta oikeasti huolissaan, niin muistakaa kysellä käyttämistänne paikoista mikä on tuotteiden tilanne. Itse paljon tukusta tavaraa ostaneena, voin sanoa että harva ravintola käyttää joka asiassa ainoastaan kotimaisia elintarvikkeita, ulkomaiset kun ovat halvempia ja niitä on tukut täynnä. Helpommin löytää niitä halpoja isoja ulkolaisia pakkauksia kuin suomalaisia. (ja osa syynä halvempaan hintaan on juuri se että kuumennusosio tuotteiden valmistuksessa on jätetty pois).
Muun muassa Ingman ja Valio kuumentavat tuotteensa eli pastöroivat ne tai käyttävät muuta vastaavaa tapaa jolla tuo listeria bakteeri ruuista tuhoutuu. Ja Suomessa on laki pastöroinnista jonka mukaan Suomessa valmistetut maitotuotteet täytyisi olla listeria vapaita. Mutta tämä ei siis tarkoita todellakaan sitä että kaupassa ei saisi myydä pastöroimattomia tuotteita tai että jokin Suomessa valmistettu tuote, joka sisältää maitoa, on pastöroitu ja näin ollen turvallinen. Tuontituotteissa on erittäin vähän pastöroituja tuotteita. Esimerkiksi Lidlin tuotteet, tai missä tahansa muualla myytävät ulkomaalaiset jogurtit, juustot, rahkat jne eivät _yleensä_ ole pastöroituja. Lidlin suomalaiset tuotteet kyllä on, mutta esim saksalaiset rahkat, jogurtit ja juustot eivät ole, ainakaan kaikki. Ingman ja Valio tuovat maahan myös virolaisia tuotteita suomalaisten tuotemerkkien alla, jolloin on kyllä syytä tarkistaa onko tuote pastöroitu vai ei. Valmisruuat on yleensä valmistettu kokonaisuudessaan Suomessa, mutta raaka-aineet eivät aina välttämättä olekaan suomalaisia!!! Joutsenlippu on merkki suomalaisista raaka-aineista. Näin ollen esim. joku valmis mikroateria voi olla vaikka esim Saarioisten tuotemerkin alla, mutta raaka-aineet (esim. kastikkeissa kerma) on tuotu vaikkapa virosta tai saksasta, ja ei ole pastöroitua.
Syön itse paljon ulkona, ja olen nyt joutunut selvittämään myös noiden ravintolatuotteiden turvallisuutta. Tiedän useamman ravintolaketjun, jolla osa tuotteista on pastöroitu osa ei. Esimerkkinä mainittakoon eräs Länsi-Suomessa toimiva ravintolaketju joka ilmoitti että heidän mm. heidän juustonsa ja maitonsa eivät ole pastöroituja. Kuin myöskään jäätelö ei ole. Heidän käyttämänsä kerma ja kermaviilit taas on pästöroitu. Eli esimerkiksi pastan päällä käytettävää juustoa tulee välttää (kuumennetaan vain nopeasti, ei yli 70 asteen) samoin maitoa heillä ei voisi juoda (lounasbuffet). Eli te jotka olette tästä asiasta oikeasti huolissaan, niin muistakaa kysellä käyttämistänne paikoista mikä on tuotteiden tilanne. Itse paljon tukusta tavaraa ostaneena, voin sanoa että harva ravintola käyttää joka asiassa ainoastaan kotimaisia elintarvikkeita, ulkomaiset kun ovat halvempia ja niitä on tukut täynnä. Helpommin löytää niitä halpoja isoja ulkolaisia pakkauksia kuin suomalaisia. (ja osa syynä halvempaan hintaan on juuri se että kuumennusosio tuotteiden valmistuksessa on jätetty pois).