hankalien lapsien äideille

Tämä ei varmasti oikeasti kuulu tähän osioon mutta laitan kuitenkin jos joku teistä osaisi vastata..
Elikkä te, jotka olette hakeneet apua kun ette ole pärjännyt lastenne kanssa, kuinka nopeasti ja miten olette apua saaneet?
Täällä on nyt pyörinyt tuo lastenvalvoja-ketju ja muistaakseni sen aloittaja oli antanut lapsensa..tosin paljon vanhemman kuin omani, huostaan.

Meillä tilanne se että perheneuvolassa ollaan käyty nyt pari kertaa ja uusia aikoja annettiin lisää. Lapsen hoito on siis aloitettu mutta mitkä on keinot jolla vanhempia autetaan? Viimeksi lääkäri kertoi että joskus myöhemmässä vaiheessa mietitään yhdessä keinoja jolla helpottaa arkea mutta mitä kun sitä myöhempää ei jaksa odottaa? Vetkutin liian myöhään avun hakemista, paljolti siksikin että tarhassa ja neuvolassa ei uskottu kuinka hankalaa lapsen kanssa oikeasti on vaan "valituksiani" pidettiin vitsinä ja poikaa herttaisena enkelinä josta kukaan ei uskonut että voisi terrorisoida koko perhettä ja saada äidin ihan hermoromahduksen partaalle :(

Ketjussa on pohdittu paljon sitä mitä viranomaisille uskaltaa sanoa ja mitä ei mutta tuntuu hieman älyttömältä että jos tilanne kotona on se että on lähes tulkoon valmis laittamaan pienen lapsen vaeltamaan yöhön, onko vaikeneminen oikeasti järkevää kenenkään kannalta?

En oikein edes tiedä mitä lapsessa tutkitaan. On levoton koulussa ja keskittyminen olematonta, unohtelee asioita jatkuvasti jne. Vilauteltiin mahdollisuutta adhd:sta ja/tai sen tutkimisesta mutta mitä olen tuosta kuullut, tutkimukset kestävät vuoden, kaksikin??
Jotain tunnepsykologiaakin tulee olemaan; koulussa hokee erityisopettajalle tappavansa itsensä ja minä saan joka ilta kuunnella sitä kun kuulema tappaa minut sekä siskonsa..joko ampumalla tai sitten palottelee puukolla. Ja tämän tappamisvimman laukaisee niinkin kamala asia kun esim se että pyydän lasta tekemään läksyt. Tai sanon että kesäkengissä ei talvella voi lähteä ulos. Tai pyydän siivoamaan huoneen. Tai pikkusisko haluaa katsoa jotain videota..

Ei vaan enää jaksa. Ja tällä hetkellä ei valitettavasti yhtään lohduta tieto siitä että saadaan käydä kerran viikossa perheneuvolassa juttelemassa mukavia
 
Enpä osaa mitään sanoa, koska täällä tilanne sama. Ei jaksaisi odottaa enää sitä milloin sitä oikeaa apua saadaan. Psykiatrisella käydään, mutta kaikki tuntuu kestävän ja mikään ei tunnu muuttuvan. 9 kk ollaan nyt käyty ja ei mitään tietoa mikä poikaa vaivaa eikä siten myöskään konkreettista apua olla saatu tähän elämään. Ja elämä kun täällä meillä muuttuu vain vaikeammaksi mitä enemmän tuota ikää kertyy. Nyt siis lähestyy 6-vuotis päivät kovaa vauhtia.
 
Jonsered
Minä suosittelisin ensin käyntiä yksityisellä lasten neuropsykologilla, tarkkaavaisuus tms. häiriöiden pois sulkemiseksi tai toteamiseksi. Jos sieltä löytyy apua, se löytyy nopeasti.

Me saimme tarkkaavaisuushäiriö-diagnoosin muutamassa kuukaudessa. Se helpotti kummasti, nyt tietää MIKSI lapsi on sellainen, kuin on ja saimme myös paljon työkaluja arjessa selviämiseen.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.03.2007 klo 09:58 Jonsered kirjoitti:
Minä suosittelisin ensin käyntiä yksityisellä lasten neuropsykologilla, tarkkaavaisuus tms. häiriöiden pois sulkemiseksi tai toteamiseksi. Jos sieltä löytyy apua, se löytyy nopeasti.

Me saimme tarkkaavaisuushäiriö-diagnoosin muutamassa kuukaudessa. Se helpotti kummasti, nyt tietää MIKSI lapsi on sellainen, kuin on ja saimme myös paljon työkaluja arjessa selviämiseen.
Missä toimii lasten neuropsykologi? Lahdessa ei ainakaan ole. Me ollaan aloitettu yksityisellä lasten neurologilla ja ne siirti lapsemme sairaalaan jatkotutkimuksiin. Eikä siellä ole mielestäni lapsen käytökseen mitään apua saanut.
 
Jonsered
Tommo-Kuosmanen, Hannele neuropsykologi (ET), Lahti / Järvenpää

Tuolta löysin
http://www.psyli.fi/osaamisverkosto/?sivu=osaamisverkosto&osio=1&alaosio=7

Toivottavasti saatte apua. Siihen saakka paljon jaksamista!
 
meillä oli pojalla samanlaiset oireet ja koulusta tekivät lastensuojelu ilmoituksen ja sitä kautta pääsi seuraavana paivänä psykiatriselle osastolle kriisihoitoon, jossa todettiin adhd ja sai lääkityksen siihen, nyt on todella rauhallinen ja kiltti lapsi. diagnoosin saaminen kesti 2 viikkoa. tosin perheneuvolassa kun lasta käytin ja sanoin epäileväni adhd:ta sanoivat ettei ainakaan siitä ole kyse, mut siitäpä se kuitenkin oli.
toivottavasti saatte asian hoitoon pikaisesti....
 
pelkka
Tuntuupa hullulta, että joutuu odottamaan niin pitkään avun saamista.
Meillä kesti 1kk saada aika lastenpsykiatrian pol. Sitten 6vk osasto jakso diag saatiin ja erityiskouluun siirto v -06. Nyt 12v poikani saa kokeista täysiäpisteitä, vaikka ollut vasta, 1vuoden uudessa koulussa.
Nyt keväällä, hänen pikkuveljensä myös os 6vk tukimusjaksoon.

Toissapäivänä osastolta soitettiin ja kysyttiin koko perhettä 2vk perhejaksolle kesäkussa. :hug: :hug:

Täytyy sanoa, etten ole ennen moista huolenpitoa kokenut. :saint: :saint:
 

Yhteistyössä