Hampaidentulo-ongelmia..

Huomasin 5kk ikäisellä pojallani toissapäivänä ekan hampaan pilkistävän. Nyt tarkemmin syynättyäni, näin että sen viereen on puhkeamassa toinenkin :eek: Toinen hammas on jo rikkonut ikenen, mutta ei sen enempää.

Poika on kiukkuinen kuin ampiainen, ulisee ja on itkuinen. Viileät purtavat helpottavat selvästi. Mietinkin, olisko suposta mitään hyötyä?? Nukahtaminen parin tunnin päästä on varmasti hankalaa, jos sama olotila jatkuu.. ientä siis selvästi jomottaa tai kutisee. Voisko suposta olla hyötyä? Ihan täysin turhaan en viittis antaa.. Mielipiteitä kellään?
 
Laita ihmeessä Panadol-suppo jo illalla ennen nukkumaan menoa ja toinen yöllä tarvittaessa! Jos toista selvästi kerta koskee niin turha rääkätä pientä, suppo auttaa ja kaikki nukkuu paremmin. Eihän se mitään turhaan lääkkeen antamista ole, kun selvästi hammaskipuja on. Mietipä itse, kuinka hyvin nukkuisit yöllä, jos olis hammassärkyä! Meidän pojalla ( nyt 10 kk) hampaiden puhkeaminen aiheutti kipua ja yöllä itku ei meinannut helpottaa millään. Laitoin supon ja meni 15 min. niin poika nukahti ja nukkui hyvin.
 
Mä annan panadolia nestemäisenä aina kun huomaan että hampaita on tulossa!! Meille lääkäri oikein sanoi että turhaan toista huudattaa jos vaan suposta/lääkkeestä on apua ja yleensähän siitä on apua. Eli anna vaan aina kun siltä tuntuu,helpompi itselläkin olla,kun ei toinen pikkuinen kärsi!!
 
Kiitos vastauksista. Nettiä selailtuani tuli käsitys että nää nyt vaan kuuluu asiaan, ja toisekseen en jaksanut uskoa että ikenien kutinaan lääke auttais. Mutta eipähän sitä voi tietää että kutiaako vai juiliiko, kun ei asianomainen osaa kertoa =)
Mutta annoin yöllä kuitenkin supon, kun oli niin tajuttoman levoton. Ei se tässä tapauksessa kummemmin kyllä auttanut, joten valvottiin sitten vaan :|

Mutta vastaisuudessa annan kyllä helpommin, jos vähänkin vaikuttaa kipuilevalta.
 
Ekat hampaat (kaksi tuli samaan aikaan) ei meilläkään aihettaunut minkäänlaisia ongelmia. Kolmannen tekeminen olikin sitten itkua ja kiukuttelua. Annoin silloin säännöllisesti Panadol mikstuuraa, joka on auttaa hyvin. Samoin nyt kun on taas tulossa kaksi hammasta samaan aikaan ja poika on selvästi kivulias ja kiukkuinen. Pureskelee joskus leluja ja parahtaa samantien itkuun, joten ikenet täytyy olla kipeät.
 
Meillä tytöllä oli viime kuussa lähes koko ajan itkuisuutta ja annettiin välillä suppo illallaettä rauhoittaa niin nyt alkukuussa alas puhkesi kaksi pientä hampaan alkua, kauan menee että ne hampaat ovat selvästi näköisellä. Milloin kannattaa alkaa harjata olisi jo nyt sen aika aloittaa.
 
Mistäs tuollaista ikeniä puuduttavaa geeliä saa, apteekistako? Meillä tehdään ekoja hampaita, toistaiseksi ei ihmeempiä oireita. Kaapissa varalla nestemäinen Panadol ja tuo puuduttava geeli kuulostaisi kiinnostavalta...
 

Yhteistyössä