Hampaiden tuloako tämä meinaa?!

Morjes kaikille jotka tämän lukevat! :wave:

Eli meidän poika on 6½ viikkoa vanha ja viimeiset 3 päivää ovat olleet ihan "hirveitä"...poitsu on niiiiin äkäinen ja itkuinen, että oon ollut iha hämillään ja vähän veikkaan että vois viitata myös hampaiden tuloon..

Eli oireina ollut:
- lämpöö (en oo mitannut mutta tuntunut kuumemmalta kuin normaalisti)
- tosi kova äkäisyys iltaisin
- koko päivän kestävä kitinä ja narina (mikään ei oo mukamas hyvin)
- ruokamäärä pienentynyt (150ml:stä -> 80ml)
- kuola valunut jo 2-3 viikkoa ja nyt lisääntynyt.
- järsii kättään ja tunkee kaiken suuhun mitä vaan suun eteen tuo
- itku loppui hetkellisesti kun hieroi ikeniä harson sisään laitetulla jääpalalla
- ruvennut pulauttelee kun normaalisti ei sitä edes tee
- korvan hiplailu
- levoton hereillä ja nukkuessa
- lääkäri tsekkas suuhun ja ikenet kuulema turvoksissa (ite en ainakaan erottanut että onko vai ei)

Hmm..nuo ainakin oireiluina...

Kuolaus on tosiaan kestänyt sen 2-3 viikkoa (pisimpään) ja muut melkee tuli aika rajuina 3pv ajan ja tänään tuo poika on taas niiku ei mitää ois ollutkaan :LOL:

Ota tuosta nyt sit selvää :D

Mut siis kuulostas ainaki hampaan tulolta, mutta (TIEDÄN ETTÄ ON YKSILÖLLISTÄ) kuinka kauan noista rajuista oireista voi mennä ennen kun hammas pilkottaa?! Ja vastauksia ois kiva kuulla niiltä, joilla on suurinpiirteen ollu samanlainen kokemus...miten kauan heillä on kestänyt?

Tai jos tuo hammas jo nyt oireilee noin pahasti ja hammas puhkeis vaikka 6kk iässä, niin onko noita tuollaisii "oirekausia" useampikin ennen kuin tosissaan se sit loppujen lopuks puhkeaa?

Tosi ilkeeltä tuntuu kattoo vierestä kun toisella on kipuja :( ja lääkärin kanssa oltii samaa mieltä että lääkettä en anna koska toinen on viel nii pieni.

Ja en halua kuulla, että ei muka 1,5 kk vanhalle vauvalle voi tulla hampaita vielä koska se on iha hyvin mahdollista että voi tulla. :LOL:
Muutenkin tuon pojan kasvu on ollu aika hurjaa nyt viimeiset 7viikkoa :)

Kiitokset jos joku pystyy ja jaksaa vastata :)
 
Kuulostaa ainakin hyvin samalta kuin mitä meillä on ollu ennen ku hammas puhkeaa. Eli voi hyvinkin olla tulossa jo hampaita vaikka onmkin vielä aika nuori =) Meillä meni varmaan viikon verran niin oli jo hampaat puhjenneet tai sitte kun slko taas syödä paremmin. Ja ekat hampaat tuli täällä 5kk.
 
Löysinköhän kohtalotoverin....? Meillä tyttö 8vkoa vanha ja kuola valuu, on valunut jo pari viikkoa. Monesti tulee ihan suupielistä ja "pärisyttää" kuolapalloja hereillä ollessaan. Nyrkkiään lussuttaa, tuttia ei huoli toistuvista yrityksistä huolimatta. Iltaisin on kanssa kitinät ja nyt on taas tullut valvottuja öitäkin kuvioihin. Herää siis ekalla syötöllä ja valvoo tunnin pari, sylissä vaan haluaa olla ja hermostuu jos laitetaan makuulleen. Nukkuessaan pitää hurjia ääniä :) Täällä on myös kasvettu kohinalla, n. 1cm/vko ja syntymäpainoon tullut +1,3kg. Ruokamääristä en tiedä kun tissillä on, 2-4h välein syö. Täytyykin pyytää ens viikolla neuvolassa terkkaa vilkaseen suuhun :eek:
 
joo meilläki poika oli syntyessään 3885g ja 54cm (aika hurjan pitkä kaveri)
ja sit 4viikon ikäisenä paino olikin jo 5140g ja pituus 59cm :D
eli ei kauaa käytelty 56cm vaatteita :LOL:
ekan tarkoitetun hymyn pinkas jo 3½ viikkosena ja 5viikkosesta asti jokellellu ja naureskellu mahottomasti..huomenna on siis 7viikkoo vanha..

Huomasin muuten vaippaa vaihtaessa että kakka mahottoman löysää..
sekin voisi olla yks merkki hampaista...
Täälläkään ei meinaa tutti kelvata niin hyvin ku ennen on maistunu...
pitäis virittää narulla tutti suuhun niiku mite naamaritki on naamalla :D

Ja korvat tarkistutin myös nii ei oo ainakaa korvatulehdusta koska puhtailta näyttivät..
onneks täällä nukutaan yöt hyvin ja kovin huutokohtaus (mitä oli) niin ajoittui iltaan..

Muistelen myös että pari yötä ennen kovia iltahuutopäiviä poitsu nukkui yönsä tosi hyvin,
eli ekaks veti 6h ja sit syöttö ja sit lisää 4h...mut sit taas ku oli ne iltahuudot niin yösyötöt
rupes olemaan about 2h välein..nyt eilen taas ku ei itkeny ja oli muutenki oma kiltti itsensä, nii kävi illalla klo 22 nukkumaan ja syöttö olikin vasta klo 02.45 ja seuraava klo 06.00 :D
sit veti viel tunnin/puoltoista unta kuulaan..hetken valvo ja nyt taas untenmailla.. :D

Mun yks kaveri sano että hänen tytöllään tuli hammas jo 1½kk iässä ja toinen kaveri sano että hänen esikoisellaan oli hammas jo pilkottanut syntyessään mutta kasvoi kunnolla esiin 10kk iässä..

Mietinkin että tietääkö kukaan mistä johtuu 1-3pv huuto ja muut oireet hampaan tulon yhteydessä, eli mitä siellä ikenessä periaatteessa tapahtuu kun saa toisen niin kiukkuseks ym..tuskin se pelkkä ikenen kutina saa noin pahasti ärtymään...
oisko siis se hampaan kasvuvaihe ylös se juttu?ja sit periaattees se ikenen läpi tuleminen taas ei periaattees satu ollenkaan?

Oon yrittäny kysyy tuttaviltani millasii oireita niiden lapsilla on ollut mut kaikki sanoo ettei mitään :LOL: eipä siitä ollut mitää hyötyy mulle ku etsin kohtalotovereita :LOL:
 
Meillä puolivuotias tytteli, jolle on nyt viime viikkoina puhjennut 2 hammasta. Juuri viimeksi neuvolassa neukkatäti kertoi olleensa korvalääkärin luennolla, ja lääkäri oli samalla kertonut nähneensä videon hampaiden puhkeamisesta...oli kuulemma niin karmean näköistä touhua, ettei ole kuulemma sen jälkeen heidän perheessään lapsilla hampaiden tullessa särkylääkkeitä säästelty :/ Ja jos LÄÄKÄRI sanoo näin, niin kyllä se oikeesti on varmaan aika kivulias prosessi...

Meillä oltiin tosi kiukkuisia viikon verran nyt toisen hampaan yhteydessä, mutta kiukkuisuus ajoittui siis selkeästi tuohon ikenestä puhkeamisvaiheeseen. Heräsi yöllä jatkuvasti itkemään jos yritin nukuttaa ilman särkylääkettä. Lääke kyllä sitten auttoi öihin, mutta päivisin halusi olla VAIN sylissä.
Eli eipä musta kai nyt varsinaisesti apua ollut, kun meillä ei hampaita ole tehty "kuukausikaupalla" ;) mutta kyllä se kuulemma iso prosessi on, joten ei ihme jos vähän kitisyttääkin vauveleita :heart:
 
joo meillä poitsulla on kans iha sama ollu just näiden kolmen pahimman päivän aikana, että mihinkää muualle ei voi nukahtaa ku VAIN SYLIIN :LOL:
mut sekää ei riittäny että oltais sohvalla istuttu vaa piti kävelläkin koko ajan :D

eikä vessassakaan päässyt käymään ilman huutoa.. :)
 

Yhteistyössä