hampaiden harjaus

Tuolta vauvapuolelta tulin kyselemään, josko täältä saisi vinkkiä. Miten ihmeessä saa n. vuosikkan hampaat harjattua? Entä missä vaiheessa alkaa olla haitallista harjaamatta jättäminen?

Meillä on jo pitkään pureksittu harjaa, jo ennen hampaiden tuloa. Mutta nyt kun niitä hampaita alkaisi olla, niin ei enää huvita. Ei edes itse, saati että äiti saisi harjan sinne suuhun laitettua. Sulkee vain hyvin tiukkaan suunsa ja ravistaa päätään \|O :headwall:
 
Voi, elä huoli. :hug:
Meillä on kohta 3vuotias, ja sama ongelma! Ollut ihan vauvasta ja yritetty ties mitä konstia mutta ei tuu mitään. Hampilääkärissä on käyty ja hänkin totesi että ei todellakaan neitiä kiinnosta koko homma.(onneksi huomasi että ei ole vanhemmista kiinni että ei onnaa)
Hammaslääkäri sanoi, että jos ei suostu harjaamaan niin ihan pienellekin lapselle voi jo antaa fluoritabletteja, samoin sitten vähän isommalle lapselle yrittää aikuisen sormella sivellä pikaisesti edes hiukan hammastahnaa hampaille, sen mitä nyt ehtii ennenkuin lapsi työntää sormen pois. Hampilääkäri sanoi, että ne on kuitenkin "vain" maitohampaat, toki yhtä tärkeät, mutta ei ole katastrofi jos ei onnistu.

Meillä ei ole koskaan ollut reikiä, ja hammaslääkäri on hampaat kuitenkin hyviksi todennut. Tosin meidän lapsilla ei kyl sitä bakteerigeeniäkään ole, joten ei reikiinnykkään helposti, mutta silti.

Joten tsemppiä, ei kannata ressata, sillä silloin lapselle tulee vielä enempi tahdonvoimaa rimpuilla vastaan. Hampaiden harjauskesta pitäsi kuitenkin yrittää tehdä iloinen tapahtuma, jotta se harjaaminen muodostuisi tavaksi mutta ei kurjaksi.
 
Meillä tyttö ei kans aluks antanu harjata, mut sitten vähän lahjottiin. Saa valita äidin hyllyltä jonkin tavaran sen jälkeen kun hampaat on pesty. Tärkeenä sitten kulkee esim. kynsilakan kanssa hetken. Johan on aina sen jälkeen ollu innolla hampaita pesemässä ja nykyään ei sitten tarvi enää lahjoakaan. En kyllä tiiä miten oikeaoppinen keino tuo lahjonta on, mutta ite en nähny siinä mitään haittaa.
 
mamma -75
meillä auttoi aika hyvin, kun käytössä oli kaksi harjaa samaan aikaa! eli poika "harjaa" omallaan, silloinhan suu on hyvin auki, äiti sohii sit samaan aikaan muita hampaita.. reilu vuoden ikäiselle laitoin harjasten päähän aivan nimeksi tahnaa, jolloin sen maku innosti myös harjaukseen...
 
Ippunen
Kun tyttö oli täyttänyt 1 v, ei hän antanut harjata mitenkään pariin viikkoon, sitten onnistui vähän niin, että sai omaa harjaa järsiä tai "harjata" minulta. Muutaman viikon kuluttua alkoi sujua sillä tavalla, että pitelen tyttöä lonkkani päällä, hän heiluttaa peilikaapin ovea, katsoo kaappiin ja peilikuvaa (minä virnistän hampaat näkyen malliksi) ja minä harjaan parhaani mukaan. Parhaiten onnistuu niin, että harjaan sisään-ulos-suunnassa enkä sivuttain.
Tuttu sanoi, että voi olla ikenet kipeät eikä siksi anna harjata. Niin varmaan olikin, koska nyt on alhaalta kolmas näkyvissä ja ylhäällä poskihampaan kulma.
 
Meillä hampaiden ns. pesu aloitettiin kun ensimmäinen hammas putkahti esiin puolivuotiaana. Tottui silloin hyvin hampaiden "pesuun", ja tänä päivänä 1,2v ei mitään ongelmaa hampaiden pesun kanssa.

Pelkällä vedellä kun hampulääkäri sanoi, että tahnalla vasta sitten kun osaa itse sylkeä, vaikka sitä laittaisikin vähäisen määrän.
Fluoritabletti otetaan joka ilta, kun poskihampaat ovat tulleet esiin, kuulemma niiden vuoksi on hyvä ottaa ne.
 
Kiitos vastauksista :flower: Mutta vielä saa laittaa lisää konsteja kehiin!

Huomion kiinnittäminen muualle ei auta. Lahjomisesta ei vielä tajua mitään. Tänään pyöritteli harjaa käsissään pari kertaa, ja siiten nakkasi menemään. Suu ei auennut millään. En saanut edes nauramaan, että olisi saanut harjan livautettua suuhun. [huokaus] Huomenna taas utta yritystä.
 

Yhteistyössä