Hampaat kolahti vauvalla lattiaan..Minkälaista hoitoa olette saaneet vastaavassa tilanteessa?

  • Viestiketjun aloittaja "asd"
  • Ensimmäinen viesti
"Elli"
Mitäs niille vois tehdä? Lääkärissä käyntihän on lähinnä tarpeen siks että jos on joku vakuutus niin on sitten todisteet mitä on käyny ja milloin jos sitten onkin niin huono tuuri että on alla olevat rautahampaat vahingoittuneet. Tai siis näin vähän isommalla lapsella, en usko että vauvalla vielä voi edes noin käydä.
 
"tupuna"
Oma muksu (silloin 1 v.) kaatui aikoinaan omiin jalkoihinsa nurmikolla juostessaan ja alahampaat lähti melkein irti, verta tuli kiitettävästi. Vein hammaslääkäriin samantien, jossa hlääkäri katsoi hampaat ja sanoi, että ne voivat asettua vielä paikalleen ja kiinnittyä uudelleen. Näin kävikin, mutta ien ja hampaat olivat hellänä ja kipeät jonkun aikaa. Särkylääkettä kannattaa antaa, jos on kipuileva.
 
Meillä esikoinen eskarissa ollessaan tuli renkailta naama eellä lattiaan. Käytin sitten varmuudella päivystävällä hammaslääkärillä, niin sanoi vain, että lapsella on niin pehmeät luut/hampaat, että kärsii kolahdella, eikä mitään vahinkoa tuu. Tietysti riippuu kolahtelusta, mutta monesti aikuisella olisi vammat "hirviät", ja lapsi selviää säikähdyksellä samanlaisesta iskusta.
 

Yhteistyössä