Hammastahnasta

  • Viestiketjun aloittaja Kumma
  • Ensimmäinen viesti
Kumma
Milloin lapselle voi/pitää alkaa käyttämään hammastahnaa? Miten hampaiden pesu yleensä on teillä sujunut? Ja vielä, missä iässä otitte hammasharjan käyttöön?
 
Hammastahnaa olisi alkaa käyttämään siinä vaiheessa kun poskihampaita puhkeaa.Tahnaa laitetaan ihan vähän,"hajuksi" vaan.Puolikkaan herneen verran korkeintaan,on ohjeet annettu..
Meillä aloitettiin hampaiden harjaus niihin aikoihin ku eka hammas puhkes.Voi kyllä totutella jo aiemminkin,helpottaa kutiseviin ikeniin.
 
Hmm. Meille sanottiin hammaslääkärissä että koska tahansa ensimmäisten hampaiden puhkeamisen jälkeen (me alettiin käyttämään noin vuoden isässä) mutta ei valkaisevaa: pieni määrä tietysti. Jos ei tahnaa niin vaihtoehtoisesti fluori tabletit.
 
Kumma
Niin, olen tässä juuri sitä miettinyt, että onko siitä haittaa kun lapsi nielee tahnan, siis sen ihan olemattoman määrän, joka juuri erottuu harjasta. Sellaisen havainnon tein, että hampaiden pesu yleensä alkoi onnistua paljon paremmin, kun tahna ilmestyi harjaan. On kyllä omastakin mielestä hyvän tuoksuista tahnaa. Ei kai se pieni nielty määrä mitään haittaa, jos pesu sen avulla sujuu paremmin. Poika nyt 1v 2kk ja muutama poskihammas on.
 
Sumppi21 harmaana
Meille sanottiin hampilääkäris et harjaus aloitetaan kun eka hammas tulee. Ja mahdollisimman äkkiä aletaan harjata sekä aamulla että illalla.Siis kahdesti päivässä kuten normaalia. Ja hammastahnaa neuvottiin laittaan ihan pikkiriikkinen määrä, vähemmän kuin nuppineulanpään kokonen sipaisu.
Meillä poika nyt hiukan yli 1v. ja harjataan aamulla ja illalla hammastahnan kera. :)
 
voi ei, harjaatteko te kaikki tosiaan aamuin illoin? nyt iski kauhea morkkis. minä harjaan vain iltaisin, niinkuin olen itsekin aina harjannut omat hampaani. tiedän, että jossain näitä suosituksia aina on, mutta aamuisin tuntuu olevan miljoona muutakin asiaa hoidettavana.

meillä otettiin hammastahna käyttöön vasta hiljattain, kun poika lähentelee kahta vuotta, mutta eipä niitä kulmahampaitakaan ole vielä.
 
Joo et ole ainut joka harjaa vain illalla, näin myös meillä. Meillä ennen hammastahnan käyttöön ottoa oli kova taistelu koko pesusta. Myös harjalla on suuri vaikutus asiaan, nykyään on käytössä leveä vauvaharja (2,5v.) ja harjaus onnistuu loistavasti.
 
Elefantteni
Meille sanottu hampilääkärisssä, että kolme-neljä vuotiaalle aletaan totuttamaan, että harjataan aamuin illoin.
Hammastahnaa joko yksivuotiaalle, tai sit kun oppii sylkemään. Edellisellä paikkakunnallamme kehotettiin sit kun oppii sylkemään, ja tällä uudella paikkakunnalla että yksi vuotiaana. Eli näin se vaihtelee..
 

Yhteistyössä