"Hallituslähteet STT:lle: Suomessa tullaan irtisanomaan tuhansia virkamiehiä"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Hallituslähteet arvioivat, että Ensi vuonna Suomessa irtisanotaan tuhansia virkamiehiä tehtävistään. Aiotut säästöt osuvat poikkeuksellisen voimakkaasti myös julkiseen hallintoon.
Julkisen hallinnon virastoissa ja ministeriöissä on edessä laajat yt-neuvottelut. Osa ministeriöistä ja virastoista voi joutua turvautumaan lomautuksiin jo tänä vuonna."


Kuulostaa todella hyvältä. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Johnny Appleseed
vierailija
Ai sekö on hyvä asia, että ihmisiä joutuu työttömäksi? Tavallisia perheellisiä ihmisiä. Julkiselta sektorilta on jo karsittu porukkaa vuosien mittaan niin ettei siellä oikeasti ole mitään turhia virkoja. Ei tämä valtio toimi ilman virkamiehiä, esim verohallinnossa.
 
Ai sekö on hyvä asia, että ihmisiä joutuu työttömäksi? Tavallisia perheellisiä ihmisiä. Julkiselta sektorilta on jo karsittu porukkaa vuosien mittaan niin ettei siellä oikeasti ole mitään turhia virkoja. Ei tämä valtio toimi ilman virkamiehiä, esim verohallinnossa.
julkisella sektorilla on rutkasti tehostamisen varaa ja siellä tehdään paljon myös täysin turhaa työtä
 
vierailija
Meiltä Tasa-arvon ja Monikulttuurin virastosta aiotaan kuulemma vähentää 1500 henkilötyövuotta. Vaikea uskoa lakisääteisten tehtävien tulevan hoidetuksi vain 9200 henkilötyövuodessa.
 
vierailija
EU-projektit juoksuttaa nytkin monia.
Aiheesta on uutinen mtvuutiset-sivulla. Täikampa on kovassa käytössä.
Maailmameno on niin tylsää etten viitsinyt kuunnella Ykkösaamua. Luulin, että tänään on vuorossa Annika Saarikko. Liekö tullut peruutus tai Irakin takia ohjelmanmuutos. Ylen sivulla on juttu jämähtämisestä sohvalle koronavuosien takia. Minulle koronavuodet tekivät hyvää. Tasainen ja rauhallinen elämä on mukavaa. Menemisiä on riittävästi. Maa on taas lumivalkoinen yöllä sataneen lumen jälkeen. Vaikka tuli takatalvi laitan tänään ylleni uuden kesäasun yhteen tilaisuuteen.
 
vierailija
Siinä samalla varmaan ottavat töitä pois valtion työntekijöitä ja siirtävät niitä eteenpäin esim. kaupungille tehtäväksi tai kansalaisten itsensä tehtäväksi.

Töitä siirtävät ja suurentavat jäljellä olevien valtion työntekijöille ja ja näin ollen töiden tekemiseen menee enemmän aikaa ja jos tekevät jotain päätöksiä, kansalaiset joutuvat odottamaan päätöstä kauemmin eli jos on ennen luvattu päätös 2 kk sisään, joutuu odottamaan yli 6 kk.

Ei ne työtunnit mihinkään lisäännyt työntekijöillä.
Työntekijöillä itsellään voi tulla sell. tunne, että on riittämätön eikä ehdi tekemään töitä luvatussa ajassa. Ja eihän se ole työntekijän vika, että töitä on vaan liikaa ja uupuu.

Itse olen kaupungilla työssä ja työntekijöitä ei ole saatu rekrytoitua ja työt siis tekevät ne jotka ovat töissä. Pitää vaan ajatella, ettei se ole oma vika ettei jäljellä olevat työntekijät pysty paikkaamaan kahta 100 % työajan työpanosta, se on paljon tunteja viikossa jota puuttuu asiakkailta/potilailta.
 
vierailija
No onhan niitä turhia virkoi justhan oli ollu uutinen et ykskin virkailia oli nostanut 9k palkkaa eikä ollu tehnyt mitään eikä ollu tulosvastuuta. Et tollasia puolueiden keksimiä höpönlöö virkoi pitää karsia. Ei,opettajista,hoitajista,poliisista tai armeijasta jnee jnee .
 

Yhteistyössä