Häät ravintolassa. Valitsevatko vieraat listalta annokset vai mielummin seisovapöytä periaatteella?

  • Viestiketjun aloittaja marsipaaniomena
  • Ensimmäinen viesti
marsipaaniomena
Olemme järjestämässä häitä (siis pelkkä vihkitoimitus ja ruokailu). Vieraita tulisi 10. Ajattelimme varata ravintolan kabinetin. Nyt mietimme onko järkevämpää, että vieraat tilaavat ravintolan listalta mielisensä annokset vai olisiko kivempi seisovapöytäperiaattella, jolloin tarjoilijat toisivat pöydän keskelle erilaisia ruokavateja ja vieraat saisivat näistä koota omat annoksensa? Ise ehkä tykkäisin enemmän seisovastapöydästä, mutta onko tyhmä idea ja onko hankalaa siirrellä kippoja edestakaisin? Tuleekohan näille vaihtoehdoille paljon hintaeroa/ kumpi todennäköisesti halvempi vaihtoehto? pääruoka annokset ovat ko. ravintolassa noin 15-35 € välillä.
 
Harvaravintola ottaa isoa seuruetta syömään ja antaa vieraiden tilata mitä haluaa. Ihan liian vaikea toteuttaa. Kannattaa ottaa seisova pöytä. Myöskin pöytiintarjoilu tulee paljon kalliimmaksi kun seisova pöytä.
 
marsipaaniomena
Saa muuten myös laittaa ideoita mitä tuohon seisovaanpöytään olisi hyvä ottaa tarjolle. Alkuun on kuohuviini maljat ja ruuankanssa puna- ja valkoviiniä. Varmaan osaavat ravintolassakin suositella mutta itse ajattelin seuraavia vaihtoehtoja eli mitä lisäksi:
Valkosipulivoi ja yrttileivät (siis niitä paahdettuja)
Vihersalaatti
paprikaa, fetaa, oliiveja, tonnikalaa, suolakurkkuja (nämä siis erikipoissa)
häränlihasta "viipaleita"
Kanaa jossain muodossa, mutta lämpimänä
savustettua ja marinoitua tofua sipulin ja paprikan kanssa paahdettuna
Perunoita jotenkin muuten kuin keitettyinä

Jälkiruokana on kakku ja kahvia. Puolet porukasta syö mielellään lihaa ja puolet eivät syö punaistalihaa, kanaa eivätkä kalaa.
 
Meillä oli seisova pöytä. Ihan erillinen seisova pöytä (meni itseasiassa normi buffetin mukaan tuo ruokailu, vähän oli räätälöity sen viikonlopun listaa meidän ryhmän erityisruokavalioiden vuoksi että jokaiselle oli edes jotain).

Pöydän keskelle en niitä ruokavateja laittaisi, 10 hengenkin ruuat on sen verran iso määrä että ei niitä siirreltäisi ja toisten yli on kurja ottaa ruokaa. Ja haittaisivat sitten jo jutteluakin vadit keskellä pöytää.

Meidän kohdalla listaruokailu olisi nostanut hinnan vähintään tuplaten siihen summaan mitä nyt tuo tuli maksamaan. 15 ruokailijaa, joista 2 nuorimmasta ei mennyt maksua (syy kai tuo buffet, listaruuat tod.näk. kyllä).
 
marsipaaniomena
Olen ollut ko. ravintolassa isommallakin porukalla syömässä ja tilaaminen á la carte listalta sopi ravintolanpuolesta hyvin, mutta ruuantulo pöytään kyllä kesti kauan.
 
vierailijana
Aijai, vieläkin herahtaa vesi kielelle kun muistelee velipojan häitä:) Pitivät ne Helsingin sipulissa ja siellä oli ns. buffet. Taivaallista ruokaa!! NAM. Niin ja vieraista ehkä n. 30 henk.
 
"jos"
Saa muuten myös laittaa ideoita mitä tuohon seisovaanpöytään olisi hyvä ottaa tarjolle. Alkuun on kuohuviini maljat ja ruuankanssa puna- ja valkoviiniä. Varmaan osaavat ravintolassakin suositella mutta itse ajattelin seuraavia vaihtoehtoja eli mitä lisäksi:
Valkosipulivoi ja yrttileivät (siis niitä paahdettuja)
Vihersalaatti
paprikaa, fetaa, oliiveja, tonnikalaa, suolakurkkuja (nämä siis erikipoissa)
häränlihasta "viipaleita"
Kanaa jossain muodossa, mutta lämpimänä
savustettua ja marinoitua tofua sipulin ja paprikan kanssa paahdettuna
Perunoita jotenkin muuten kuin keitettyinä

Jälkiruokana on kakku ja kahvia. Puolet porukasta syö mielellään lihaa ja puolet eivät syö punaistalihaa, kanaa eivätkä kalaa.
Toinenkin salaatti,esim. tomaatti-sipuli. Parsa-kukkakaaligratiinia?
 

Yhteistyössä