Häälahjaksi rahaa, paljonko?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija5555
  • Ensimmäinen viesti
vierailija5555
Ollaan menossa miehen kanssa ensi viikonloppuna vieraaksi häihin, joissa mies on best manina. Morsiuspari on alusta alkaen ilmoittanut haluavansa pelkkää rahaa lahjaksi, mikäköhän olisi hyvä summa?

Morsiamen sisko antoi ymmärtää, että alle sadan euron rahalahja on turhan pieni. Onko näin? Ollaan kaikki 20-vuotiaita ja esimerkiksi meillä on miehen kanssa ollut TODELLA tiukka rahallinen tilanne viime aikoina. Mies järjesti jo sulhaselle polttarit, joihin upposi rahaa.

Tulevista häistä tiedän sen verran, että kysessä on melko pienimuotoiset pippalot, alle 50 vierasta. Ruokatarjoiluiden hinnoista minulla ei ole mitään hajua, mutta häitä pidetään melko pienellä budjetilla joten uskoisin, että tarjoiluiden suhteen on yritetty päästä mahdollisimman halvalla (esim. viinitarjoilua ei ole lainkaan).
 
Pitopalvelua harvoin saa enää alle 30€/hlö vaikka olis halvimmasta päästä oleva buffet.. Periaatteessa se per hlö olis kohtelias kun lisäksi hääpari tarjoaa myös juomat ja juhlat..
Mut mun mielestä 50€/pariskunnalta teidän tapauksessa on ihan ok. Jos kertakaikkiaan rahaa ei ole, niin voihan sinne kuoreen vähemmänkin laittaa ja vaikka kortin jossa lupaatte remonttiavuksi tms :)
 
viera.s
100 €/pariskunta on minusta nykyään sellainen normisumma. Läheisimmät ja hyvätuloisemmat antaa yleensä enemmän, pienituloiset ja etäisemmät voi antaa pienemmänkin summan.

Mutta annatte sen minkä pystytte, jos hääpari tietää tiukan taloudellisen tilanteenne ei pitäisi loukkaantua vaikka lahjanne olisi keskimääräistä pienempi. 50 € voisi olla ihan ok, sen alle en menisi ellei ole ihan pakko.
 

Yhteistyössä