Käy kysymässä jostakin paikallisesta konditoriasta/leipomonmyymälästä/herkkukaupasta marsipaani yms koristeita, niillä saa kivasti kakkuun näyttävyyttä. Mutta valitse hillitysti koristeita, liika on aina liikaa, varsinkin kakussa.
Lisäksi kannattaa kysyä hääkakkutelinettä lainaksi, yleensä sen saa panttia vastaan, jos heillä on vapaana.
oikeita ruusujakin voit kakun koristeeksi käyttää, suojaa silloin varsi esim. foliolla tai tuorekelmulla ennenkuin laitat kakkuun, ettei pääse kasvunsäätelyaineet yms. kakkuun. Ruusut kannattaa laittaa vasta hetkeä ennen tarjoilua paikalleen.
Pursottimella saat ihmeitä aikaan, käden vakautta voit harjoitella ensin esim. pursottamalla tiskipöydän pintaan koristeita. Kermaa menee hiukan hukkaan mutta lopputulos on nätimpi kun on kädessä hiukan vakautta...
Kermaksi kannattaa valita esim. Flora Vispi, se on hyla, kevyttä ja siitä muodostuu kestävä vaahto joka ei valu ja säilyttää rakenteensa pitkään myöskin huoneenlämmössä tarjolla ollessa
Päälle voit laittaa esim. mansikoita tai vadelmia sekä hyytelösokerista tehdyn kiilteen, jo pelkästään se tuo kakkuun näyttävyyttä, pelkän kermavaahdon sijaan.
Kakut kannattaa täyttää edellisenä päivänä kostumaan jääkaappiin ja päällystää ja koristella vasta tarjoilupäivänä.
Onnea yritykseen! :flower: =)