HÄÄKAKKU

kaipailisin ohjeita/vinkkejä hääkakun tekoon...vinkkejä nyt lähinnä, ja sivustoja jossa olisi kakkujen kuvia??! Pitäisi tehdä kakku häihin, n 60hlö.....enkä ihan sellaista tavallista kaakkua tahtoisi tehdä, vaan jotain hieman erikoisempaa :whistle: :flower:
 
Käyppä kattoon googlen kautta eri leipomoiden sivustoja...Sieltä hyviä vinkkejä kakkujen koristeluun!!!
Leipomoista luulisi saavan myös maksua vastaan lainaan "telineitä" , mihin vois laittaa useampi kerroksisen kakun esille...Kantsii kysellä!!!Taikka sitten tietty ns"levykakku" ois kätevä, joskin ei niin näyttävän näköinen...Säästät kuiteskin paljon rahaa kun teet itse...Kaverini meni just naimisiin ja maksoi yli 200 euroa hääkakusta!!!
 
PETTYNYT
sama ongelma pitäs tehä oma hää kakku, mies oli kerranki fiksu, meni google sivuille , cake ja kuvat tai sitten weding cake (en oo varma tos oikeen kirjotuksesta) mut aivain ihania kuvia , kaikkia ei tietysti voi tehä kotona mut ideoita ssat varmasti, sil oli myös lasten kakkujen kuvia
 
Käy kysymässä jostakin paikallisesta konditoriasta/leipomonmyymälästä/herkkukaupasta marsipaani yms koristeita, niillä saa kivasti kakkuun näyttävyyttä. Mutta valitse hillitysti koristeita, liika on aina liikaa, varsinkin kakussa.
Lisäksi kannattaa kysyä hääkakkutelinettä lainaksi, yleensä sen saa panttia vastaan, jos heillä on vapaana.
oikeita ruusujakin voit kakun koristeeksi käyttää, suojaa silloin varsi esim. foliolla tai tuorekelmulla ennenkuin laitat kakkuun, ettei pääse kasvunsäätelyaineet yms. kakkuun. Ruusut kannattaa laittaa vasta hetkeä ennen tarjoilua paikalleen.
Pursottimella saat ihmeitä aikaan, käden vakautta voit harjoitella ensin esim. pursottamalla tiskipöydän pintaan koristeita. Kermaa menee hiukan hukkaan mutta lopputulos on nätimpi kun on kädessä hiukan vakautta...
Kermaksi kannattaa valita esim. Flora Vispi, se on hyla, kevyttä ja siitä muodostuu kestävä vaahto joka ei valu ja säilyttää rakenteensa pitkään myöskin huoneenlämmössä tarjolla ollessa :whistle:
Päälle voit laittaa esim. mansikoita tai vadelmia sekä hyytelösokerista tehdyn kiilteen, jo pelkästään se tuo kakkuun näyttävyyttä, pelkän kermavaahdon sijaan.
Kakut kannattaa täyttää edellisenä päivänä kostumaan jääkaappiin ja päällystää ja koristella vasta tarjoilupäivänä.
Onnea yritykseen! :flower: =)
 

Yhteistyössä