Haavan tulehtuminen

  • Viestiketjun aloittaja "mie"
  • Ensimmäinen viesti
"mie"
Liki 2 viikkoa sitten tytär loukkasi jalkansa lasinsiruun...osasta kohtaa haava oli syvä, mutta umpeutui lopulta hyvin.Tiistaina jalka sitten turposi, haavasta(ruven alta) tullut hieman eritettä.Jalka myös punoittaa ja kävellessä sattuu.TK:ssa käytiin sairaanhoitajan vastaanotolla tiistaina, siellä otettiin tulehdusarvot ja ne olivat normit ja heidän mielestään jalka ok;( kun se ei kuumota) ehkä pieni paikallinen tulehdus saattaa olla. Tytär ollut koulusta pois 2 päivää, jalassa ei muutosta. Kenkäkään ei mene kunnolla jalkaan kun jalkapöytä niin turvoksissa. Haavaa on putsattu, mutta erttää edelleen.Kauankohan menee että paranee? Onko vastaavanlaisia kokemuksia?
 
Osta apteekista jauhemaista Bacibactia, tarkotettu paikallisesti märkiviin ihotulehduksiin. Meillä auttanut se märkiviin haavoihin. Jos ei ala senkään avulla paranemaan muutamassa päivässä tai tytölle tulee kuumetta tai haava näyttää pahenevan ja jalka turpoaa lisää niin takasin lääkäriin.
 
"alkup"
Osta apteekista jauhemaista Bacibactia, tarkotettu paikallisesti märkiviin ihotulehduksiin. Meillä auttanut se märkiviin haavoihin. Jos ei ala senkään avulla paranemaan muutamassa päivässä tai tytölle tulee kuumetta tai haava näyttää pahenevan ja jalka turpoaa lisää niin takasin lääkäriin.
Bacibactia olemme haavaan laittaneet, mutta märkii edelleen, joskaan ei kovin pahasti.Turvotus ei ole lisääntynyt, mutta ei laskenutkaan ja jalalla astuminen tekee kovin kipeää.
 
Näkemättä haavaa, on vaikea sanoa, mutta. Voisit poistaa puhtailla pinseteillä sen ruven, huuhdella haavaa jollain puhdistuaineella (vaikka amisept tms.) ja peittää haavan apteekista saatavilla haavalapuilla. Pyydä sellainen jossa on imevää pintaa (vaikka Mepore). Vaihtakaa lappu kerran päivässä ja samalla huuhdot puhdistusaineella. Jos haavan päällä on tiukka rupi ja haava märkii, niin märkä ei pääse jalasta ulos. Siksi poistaisin tuon ruven. Voitte ennen ruven poistamista suihkuttaa jalkaa jotta rupi osa pehmiää ja on helppo ja kivuton napsaista pois.
 
[QUOTE="alkup";29746545]Bacibactia olemme haavaan laittaneet, mutta märkii edelleen, joskaan ei kovin pahasti.Turvotus ei ole lisääntynyt, mutta ei laskenutkaan ja jalalla astuminen tekee kovin kipeää.[/QUOTE]

Mä veisin uudestaan lääkäriin. Mulla apteekissa sanoivat et jossei märkiminen lopu bacibactin käytöllä ja ala parantua muutamassa päivässä niin sit pitää mennä lääkäriin. Ja tosiaan niinkuin Laura sanoi, jalassa voi olla vielä joku murunen. Tietysti haava muutenkin voi tuntua kipeältä.
 
"alkup"
Onhan myös mahdollista että jalassa on edelleen lasin siru/murunen joka tekee kipeää ja märkii.
Lasinpalaa tai edes murusta haavassa ei ole, sillä tyttö kaatui yhteen isoon lasinpalaseen. Haava oli hyvää vauhtia paranemassa, mutta jokin pöpö sinne sitten on päässyt...Ei tuota kauaa voi mielestäni tuollaisenakaan pitää.Toisesta päästä haava oli syvempi kuin osasin aavistaakaan.Silloin kun haavaa putsasin, niin en nähnyt miten syvä se oli. Nuoremmat ja tarkemmat silmät myöhemmin näkivät, mutta aikaa oli mennyt jo niin kauan että tikkaus ei tullut kysymykseen(korkeintaan pari tikkiä olisi ollut paikallaan) Terkkarilla sitä koulussa näytettiin ja siellä putsattiin ja kiinnitettiin perhosteipillä ja hyvin ottikin kiinni.
 
Minna K
Olen samaa ehdottamassa kuin Maarit! Saulien ei pitäisi hiertää tai puristaa. Tai pelkkä sukka ja kyynärsauvojen hakeminen, näin ei ainakaan tule painoa jalalle ja se tervehtyisi nopeammin. :)
 
Sallau
Meillä on ollut tämmöinen samanlainen tilanne, mutta puoliksi haava oli jalkapöydän sivussa ja puoliksi jalan alla. Puhdistettiin aamuin ja illoin. Lääkäri kielsi, että painoa jalalle ei saanut asettaa niin haimme kepit. Paranemisessa meni vähä päälle kuukausi, mutta kepit oli ratkaisu siihen, että pystyttiin käymään koulussa. Paranemisia sinne päin! :)
 

Yhteistyössä