Gluteiiniton mudcake?

Mutakakku (maidoton)

100 g maidotonta margariinia (laktoositon Flora tai Sunnuntai)
200 g tummaa suklaata (Brunberg = maidotonta)
4 munaa
200 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja tai Maizenaa

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Varo, ettei suklaa kuumene liikaa ja juoksetu. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää ensin perunajauhot tai Maizena keltuaisvaahtoon ja sen jälkeen suklaa-rasvaseos. Sekoita huolellisesti. Nostele valkuaisvaahto taikinaan ja kaada se voideltuun kakkuvuokaan, mieluiten irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Voit ripotella kylmän kakun päälle tomusokeria. Tarjoa kakku esimerkiksi jäätelön (tarvittaessa vähälaktoosisen tai tofujäätelön) ja mansikka- tai vadelmasoseen kanssa. Säilytä kakkua jääkaapissa, se vain paranee vanhetessaan.

 

Yhteistyössä