Pitsapohjan saat tehtyä muuten samoin kuin tavallisenkin, mutta käytä jauhoina 1/2 perunajauhoja ja toinen puoli luontaisesti gluteiinitonta jauhoseosta.
Makean puoleista tässä (myös maidoton ja munaton):
Suklaamuffinit
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 vauvansosepurkki hedelmäsosetta
3-4 dl luontaisesti gluteiinittonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (varmista, ettei tässä ole gluteiinia!)
1/2 levyä Brunbergin tummaan suklaata
1 dl kuumaa, vahvaa kahvia
(12 säilykekirsikkaa)
(12 palaa suklaata)
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää sose ja vatkaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaarouhe, sekoita yhdessä kahvin kanssa taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan (isoja vuokia, muffinipelti on hyvä) ja paina taikinan sisälle halutessasi säilykekirsikka ja päälle suklaapalanen. Paista 200C:ssa noin 10 min.
Tuolla ohjeella voi tehdä erilaisia muffinivariaatioita ihan omien mieltymysten mukaan.