Gallup: omaan huoneeseen siirtämisen ikä, edut ja haitat?

  • Viestiketjun aloittaja mami30
  • Ensimmäinen viesti
mami30
Gallup: Minkä ikäisenä teillä on siirretty lapset eri huoneisiin/omaan huoneeseen? Mistä syystä? Onko siirretty siitä syystä että lapset villitsevät toisiaan nukkumaan laitettaessa? Mitä haittaa siirrosta? Mitä hyötyä?

Meillä on 3 v 2 kk poika ja 1 v 6 kk tyttö. Nukutaan kaikki samassa makkarissa. Nyt on tullut tavaksi (pari viikkoa) että lapset välillä päikkäreille menossa villitsevät toisiaan ja joskus täytyy nukuttaa melkein tunti ennen kuin molemmat simahtavat ( ja olla tosi kiukus lopulta kun muuten eivät rauhoitu). Tyhmänä tajusin että se on sama aika minkä tyttö on ollut ilman tuttia!! Kertaakaan ei oo huutanu tutin perään mut välillä siis ei osaa rauhoittua päikkäreille jos käy ylikierroksilla. Yleensä tyttö on helppo nukahtamaan alle 5 minuutissa jos on "oikea aika" mut poikaa pitää nukuttaa n. puoli tuntia.

Välillä kun oikein villitsevät olen suunnitellut siirtää tytön nukkumaan viereiseen huoneeseen pinnasänkyyn yksin (kuulisivat kyllä toisiaan mutta eivät näkisi) ja poika edelleen nukkumassa meidän kanssa samassa huoneessa. Meidän tapauksessa näin päin.. Ehkä tämä on väliaikainen vaihe ja tyttökin lopettaa kokonaan pojan villitsemisen ja päin vastoin.. Järki sanois että kannattais siirtää tässä vaiheessa kun ei ole mitään suuria muutoksia mutta sydän ja tunteet ei anna periksi..
 
meillä
Meillä yksi lapsi ja hänet siirrettiin omaan huoneeseen nukkumaan 3.5kk ikäisenä. Etuja siitä oli, että kaikki nukkui paremmin siirron jälkeen. Mitään negatiivista en huomannut tämän suhteen.
 
meillä siirtyi muuton yhteydessä esikoinen nukkumaan lasten huoneeseen vähän vaille 3 vuotiaana. selitin, että olet jo niin iso ja reipas tyttö, että PÄÄSET nukkumaan itsekseen... uppos ihan täysillä, ja heti ensimmäisestä yöstä alkaen meni kaikki hyvin. ei siis ollu minkäänlaista haittaa siitä. kuopus sitte jäi meiän makkariin nukkumaan omaan sänkyynsä, kun oli vielä hänen kanssa sen verran yöelämää ja lasten huone olis liian ahdas kahden sängyn kanssa (kolmiossa siis asutaan). nyt sitten tossa kuukausi sitten päätettiin hankkiakin kerrossänky ja siirtää kuopuskin lasten sänkyyn. (lapset siis nyt reilut 4v ja 2,5v). molemmat siis nukkuu nyt lastenhuoneessa ja sekin lähti ensimmäisestä yöstä asti täysin hienosti sujumaan =) ja esikoinen on niin ylpeä kun saa nukkua yläsängyssä ja hienosti senkin suhteen mennyt. ei siis ainakaan meillä ole minkäänlaista haittaa tullut tosta toiseen huoneeseen siirtämisestä. ja mä saan nyt rauhassa katsoo yksin omia ohjelmia makkarin telkasta, kun ei lapset häiriinny jos mies katsoo jotain urheilua olkkarissa :D eli tostahan oli etua mullekin ;)
 
Meillä 5v tyttö ja 2v poika nukkuvat meidän kanssa samassa huoneessa edelleen. Meillä onkin vain yksi mutta todella iso makuuhuone. Pienemmän sänky oli vielä vähän aikaa sitten mun sängyssä kiinni, niin oli maximiturvallisen tuntuista, nyt on sentään 1,5m päässä! Nukkumaan voivat mennä yhtäaikaa, koska nukkuvat niin kaukana toisistaan(5m) ja sängyt ovat silleen, etteivät näe toisiaan, niin eivät pääse villiintymään. Ollaan kyllä tosi tiukkojakin tossa asiassa, ettei isompi ainakaan uskallakkaan olla tottelematon.
 
Meillä lapset saivat n.vuosi sitten omat huoneet kun tilaa tuli lisää. Olivat silloin 1v10kk ja 2v10kk. Hyvin sopeutuivat omiin huoneisiin, pienempi silloin vielä nukku pinniksessä ja siitä n.puolen vuoden päästä halusi itse tavalliseen sänkyyn. Ja tutista vierotettiin hetki sen jälkeen kun oli tottunu isojen sänkyyn.
 
tuota noin niin, harrastatteko te seksiä enää lainkaan kellä jotkut 3-5 v muksutkin nukkuu samassa huoneessa..!??!?!! meillä nukkui siksi ettei ollut huonetta, mut sitten laitoin kaksiossakin olkkariin sängyn et laps sai oman huoneen ja kaikki kamat sinne, about 1v. ja nytten ok-talo. musta silloin kun ei enää syötetä ja jos vauva ei herää jatkuvasti yöllä, on aika siirtää omaan huoneeseen nukkuun. huom, vain MUN MIELESTÄ!! eli muut saa toki tehdä miten tahtovat :)
 
mami30
Kiitos vastauksista! Meillä edelleen nukutaan kaikki samassa makuuhuoneessa. Välillä nukahtavat hyvin, välillä villitsevät toisiaan. Siis päikkäreille mennessä, illalla nukahtavat hyvin. En aio siirtää lapsia eri huoneeseen vielä pitkään aikaan vaikka enemmistö vastanneista onkin siirtänyt.

Joku kyseli seksielämän perään... Meillä on lähes 200 neliötä talossa tilaa eli seksielämään lasten nukkumiset samassa huoneessa ei ole meillä ainakaan vaikuttanut! Meillä on mm. "kutukämppä" vintillä missä on parisänky ja sinne on kiva hipsaista kun lapset esim. nukkuvat päikkäreitä... Onneksi isännyys on yksityisyrittäjä ja on paljon päivisinkin kotona... Nam!
 
Lapset 3-v. ja 1,5-v. nukkuvat samassa huoneessa. Pienempi laitetaan sekä päikkäreille että yöunille ensin ja vanhempi nukkumaan vasta sitten, kun eka on nukahtanut. Muuten vain riehuisivat keskenään... Tällä lailla isompi tuntee ehkä olonsa erityiseksi kun saa ylimääräiset 20 min jakamatonta huomiota isiltä ja äidiltä kun pikkuveikka on pistetty sänkyyn.
 
omat huoneet ja rauh
Hei ! Tytöt (5 ja 6-vuotiaat) siirsin reilu puoli vuotta sitten omiin huoneisiinsa, koska illalla villitsivät toisiaan ja unentulo venyi ja venyi. Oma pinnani ei enää venynyt.. Aiemmin oli siis leikkihuone ja nukkumahuone. Keskusteltiin asiasta, ja olivat innoissaan,kun saivat ikiomat huoneet ja omaa reviiriä. Ekasta yöstä lähtien mennyt ongelmitta. Kaikki nyt tyytyväisiä!
 
Meillä poika 4v8kk ja tyttö 1v. Poika aikanaan siirtyi omaan huoneeseen ollessaan joku parivuotias, ihan siksi, koska unissaan höpisee kovasti, niin mun oma uni häiriintyi pahasti (nukun tosi herkästi!) ja samaan aikaan muutettiin isompaan asuntoon, jossa pojalle saatiin oma huone.
Kun kuopus syntyi, poika siirtyi takaisin meidän makkariin, koska vauvakin sai nukkua meidän kanssa...

Mutta nyt huhtikuussa muutettiin ihan omaan kotiin ja kummallekin siis löytyy oma huone ja siitä lähtien kumpikin ovat nukkuneet omissa huoneissaan, tosin poitsu tulee joskus meidän väliin öisin. Kuopus nukkuu paremmin omassa huoneessaan ja vielä ovi kiinni (nukkuu kans aika herkästi).
 
jessicanmami
meillä tyttö 2.5v nukkuu viel meijän huonees tilan puutteen takia mut isompi asunto on hakusessa ja sit tytöllekkin tulis oma huone. ja tuo tyttö ei oo nukkunu päiväunia varmaan puoleen vuoteen mut nukkuu n 12 tunnin yöunet.
 
Meillä tytöt 4v ja 1japuoli. Isommalle ostettiin sänky 3vuotiaana samaan huoneeseen mut samas sängys nukumma kaikki vieläkin. Viikon nukkui omas sängys silloin kun se tuli. Ihan omasta halusta, sitten siirtyi takas meidän viereen. Kun muutettiin ja sai oman huoneen, on nukkunut siellä silloin tällöin omasta halusta. Aina kun jotain uutta tulee niin saa innostusta nukkumaan yksin. Eli lapsen tahdissa mennään. Hieman houkuttelen isompaa nukkumaan omas huonees mut meidän viereen saa kömpiä jos haluaa. Tiedän et kyl ne siitä menee pikkuhiljaa omaan huoneeseen. Varsinkin sitten kun pienempikin haluaa nukkua isosiskon kanssa omas huonees.
 
meillä näin
Esikoinen: omaan huoneeseen 2v3kk kun muutettiin isompaan, olis muuten muuttanut jo aiemmin mutta kun ei ollut sitä huonetta... Haitta: sopeutuminen oli tosi vaikeaa aluksi, nukuttamiseen saattoi mennä parikin tuntia parin eka viikon ajan. Nukahtaminen kestää vieläkin tosi pitkään.. Etu: rupesi nukkumaan pidempiä yöunia!
Keskimmäinen: 6kk, siskon kanssa samaan huoneeseen. Sopeutuminen kävi tosi kivuttomasti ja yöheräilyt loppui siihen. Nyt 6v eikä koskaan ole ollut ongelmia nukuttamisen suhteen!
Nuorimmainen siirtyi omaan huoneeseen 1v 1kk kun muutettiin jälleen isompaan. Suht helposti kävi. Helpommin kuin esikoisella muttei yhtä hyvin kuin keskimmäisellä.
Mitä pienempänä siirtyy sitä helpompaa sopeutuminen on. Tämä on siis minun kokemukseen perustuva mielipide.
 

Yhteistyössä