G: Mitäs teillä syödään huomenna?

Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Naudan pippurisia sisäfileepihvejä, konjakki-pippurikastiketta, pinaatti-perunasosetta, timjamiporkkanoita, vihreä salaatti ja jälkkäriksi suklaafondant & Vadelmamelba. Kaikki tehdään itse alusta loppuun, tottakai!
Kylläpäs joku viittii...:D
 
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Naudan pippurisia sisäfileepihvejä, konjakki-pippurikastiketta, pinaatti-perunasosetta, timjamiporkkanoita, vihreä salaatti ja jälkkäriksi suklaafondant & Vadelmamelba. Kaikki tehdään itse alusta loppuun, tottakai!
Kaikki noi sun mainitsemat on kyllä tosi yksinkertaisia ja nopeita tehdä! Sori jos oon ilonpilaaja. :ashamed:
Mut kyllä makaronistakin (pastasta) pystyy tekemään herkkuruokia, ihan a la carte-tasoa.
 
ei ikinä makaroonia
Oon Gourmet-kokki, että kyllä tiedän mikä on helppoa ja mikä ei. Pastaa syödään meillä usein, mutta ei makaroonia. Meidän lapsiperheen kokkauksen juju onki just nopeus/helppous laatua unohtamatta. Tee sä vaan niitä hampurilaisias. Ja majoneesit päälle. Haha.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Naudan pippurisia sisäfileepihvejä, konjakki-pippurikastiketta, pinaatti-perunasosetta, timjamiporkkanoita, vihreä salaatti ja jälkkäriksi suklaafondant & Vadelmamelba. Kaikki tehdään itse alusta loppuun, tottakai!
ookko olevinas joku hienohelma vai? Kanapasta on mielestäni parasta mitä olla voi! Vai onko makaroni jotain köyhäinruokaa vai?
 
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Oon Gourmet-kokki, että kyllä tiedän mikä on helppoa ja mikä ei. Pastaa syödään meillä usein, mutta ei makaroonia. Meidän lapsiperheen kokkauksen juju onki just nopeus/helppous laatua unohtamatta. Tee sä vaan niitä hampurilaisias. Ja majoneesit päälle. Haha.
Ai tää gurmeekokki ei tiedä että makaroni ja pasta on ihan sama asia, loppujen lopuksi :D
 
Jotain Kaakkois-Aasialaista, kun löysin aivan iihania ohjeita joita pitäis päästä kokeilemaan :p Harmi, että täältä ei ihan kaikkia tarvittavia mausteita löydy, ainakaan tuoreosastolta.

Illemmalla mennään lasten kanssa laskemaan mäkeä ja paistellaan makkaraa =)
 
voi ku ei osaa...
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Alkuperäinen kirjoittaja IhanaValo:
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Ajattelin tehdä hampurilaisia. :p Alusta asti itte tehdyt on niiiiiin hyviä.
Miten teet kunnollisia sämpylöitä?
Miulla niistä tuppaa tulemaan liian kovia jotenkin :/
Öhh... Mä teen tän ohjeen mukaan mut se on enkuks enkä mä jaksais kääntää...Tulee kyl tosi pehmeitä! :p
http://rosas-yummy-yums.blogspot.com/2006/10/world-bread-day-2006-hamburger-buns.html
Voisitko suomentaa ohjeen =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Oon Gourmet-kokki, että kyllä tiedän mikä on helppoa ja mikä ei. Pastaa syödään meillä usein, mutta ei makaroonia. Meidän lapsiperheen kokkauksen juju onki just nopeus/helppous laatua unohtamatta. Tee sä vaan niitä hampurilaisias. Ja majoneesit päälle. Haha.
Miksei sais syödä helppoa ruokaa? (Kuten niitä makaroneja.) Mikä siinä makaronissa on niin kamalaa, ettei sais joskus syödä? Pitäskö joka päivä tehä erikseen joku gourmet-ateria?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Naudan pippurisia sisäfileepihvejä, konjakki-pippurikastiketta, pinaatti-perunasosetta, timjamiporkkanoita, vihreä salaatti ja jälkkäriksi suklaafondant & Vadelmamelba. Kaikki tehdään itse alusta loppuun, tottakai!
Kaikki noi sun mainitsemat on kyllä tosi yksinkertaisia ja nopeita tehdä! Sori jos oon ilonpilaaja. :ashamed:
Mut kyllä makaronistakin (pastasta) pystyy tekemään herkkuruokia, ihan a la carte-tasoa.
Sen lisäksi että ovat aika yksinkertaisia ruokia, on aika sekametelisoppa koko ruoka, yäh.

Pasta on iiihanaa, kun sen valmistaa oikein =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja nannannaa:
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Naudan pippurisia sisäfileepihvejä, konjakki-pippurikastiketta, pinaatti-perunasosetta, timjamiporkkanoita, vihreä salaatti ja jälkkäriksi suklaafondant & Vadelmamelba. Kaikki tehdään itse alusta loppuun, tottakai!
Kaikki noi sun mainitsemat on kyllä tosi yksinkertaisia ja nopeita tehdä! Sori jos oon ilonpilaaja. :ashamed:
Mut kyllä makaronistakin (pastasta) pystyy tekemään herkkuruokia, ihan a la carte-tasoa.
Sen lisäksi että ovat aika yksinkertaisia ruokia, on aika sekametelisoppa koko ruoka, yäh.

Pasta on iiihanaa, kun sen valmistaa oikein =)
No herkulliseltahan tuo kuulostaa!
mutta mua ärsyttää kun tuon viestin kirjoittaja ei voi muka syödä makaroinia, mutta pastaa voi.
Pastahan on yleisnimitys ja sitten on näitä "alalajeja" eli makaroni, tagliatelle, farfaille, spagetti jne.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Oon Gourmet-kokki, että kyllä tiedän mikä on helppoa ja mikä ei. Pastaa syödään meillä usein, mutta ei makaroonia. Meidän lapsiperheen kokkauksen juju onki just nopeus/helppous laatua unohtamatta. Tee sä vaan niitä hampurilaisias. Ja majoneesit päälle. Haha.
Jaah. Mä olen koulutukseltani a la carte-kokki, ikinä en oo mistään Gourmet-kokista ammattinimikkeenä kuullut. Porvoossa käyt töissä? :whistle:

Niin kuin mä sanoin, noi kaikki sun mainitsemat ruoat on TOSI helppoja tehdä, ei siis oikeesti tarvi olla kummoinenkaan kokki onnistuakseen.
Niin kuin mun ope aikanaan sanoi: "Joka jätkä osaa paistaa pippuripihvin, mutta oikean kokin tunnistaa siitä että osaa tehdä maksalaatikon." Tai vaikka suussasulavan hampurilaissämpylätaikinan. Tai herkkuruokaa makaronista. ;) Miten makaroni sun mielestä poikkeaa muista pastalajeista muuten kuin muodoltaan?
Ja niin muuten laitan majoneesia hamppareihini, omalla reseptillä ihan helkutin hyvää valkosipulimajoneesia, käykö kateeksi kun ei sulta todennäköisesti onnistuisi? :LOL:
 
Alkuperäinen kirjoittaja voi ku ei osaa...:
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Alkuperäinen kirjoittaja IhanaValo:
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Ajattelin tehdä hampurilaisia. :p Alusta asti itte tehdyt on niiiiiin hyviä.
Miten teet kunnollisia sämpylöitä?
Miulla niistä tuppaa tulemaan liian kovia jotenkin :/
Öhh... Mä teen tän ohjeen mukaan mut se on enkuks enkä mä jaksais kääntää...Tulee kyl tosi pehmeitä! :p
http://rosas-yummy-yums.blogspot.com/2006/10/world-bread-day-2006-hamburger-buns.html
Voisitko suomentaa ohjeen =)
Okei, oota vähän! :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Oon Gourmet-kokki, että kyllä tiedän mikä on helppoa ja mikä ei. Pastaa syödään meillä usein, mutta ei makaroonia. Meidän lapsiperheen kokkauksen juju onki just nopeus/helppous laatua unohtamatta. Tee sä vaan niitä hampurilaisias. Ja majoneesit päälle. Haha.
Jaah. Mä olen koulutukseltani a la carte-kokki, ikinä en oo mistään Gourmet-kokista ammattinimikkeenä kuullut. Porvoossa käyt töissä? :whistle:

Ja niin muuten laitan majoneesia hamppareihini, omalla reseptillä ihan helkutin hyvää valkosipulimajoneesia, käykö kateeksi kun ei sulta todennäköisesti onnistuisi? :LOL:
Onko ton sun valkkarimajon resepti salaisuus vai voitko vaikka laittaa sen mulle yv:llä :p
 
Hampurilaissämpylät

Ainekset:
2,5dl kädenlämpöistä vettä
2 ruokalusikallista suolatonta voita, huoneenlämpöistä ja pehmennyttä
1 kananmuna
n. 7dl vehnäjauhoja
2/3 dl hienoasokeria
1 teelusikallinen suolaa
n.1 ruokalusikallinen kuivahiivaa
1 keltuainen (+1 teelusikka vettä)
seesaminsiemeniä

1. Sirota hiiva veteen ja jätä 5-10 minuutiksi kunnes pinta kuplii. Sekoita tasaiseksi.
2. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa.
3. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa 10 minuuttia kunnes taikina on pehmeää ja tasaista.
4. Laita taikina puhtaaseen ja voideltuun kulhoon.
5. Peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan, kunnes taikina on kaksinkertainen.
6. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile niistä litattuja palloja.
7. Laita sämpylät pellille leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja anna kohota vielä 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat ilmavia ja kaksinkertaistuneet kooltaan.
8. Lämmitä uuni 190 asteeseen.
9. Voitele keltuais-vesiseoksella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
10. Paista 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.


Sori kun kesti vähän! :ashamed:
 
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Oon Gourmet-kokki, että kyllä tiedän mikä on helppoa ja mikä ei. Pastaa syödään meillä usein, mutta ei makaroonia. Meidän lapsiperheen kokkauksen juju onki just nopeus/helppous laatua unohtamatta. Tee sä vaan niitä hampurilaisias. Ja majoneesit päälle. Haha.
Jaah. Mä olen koulutukseltani a la carte-kokki, ikinä en oo mistään Gourmet-kokista ammattinimikkeenä kuullut. Porvoossa käyt töissä? :whistle:

Ja niin muuten laitan majoneesia hamppareihini, omalla reseptillä ihan helkutin hyvää valkosipulimajoneesia, käykö kateeksi kun ei sulta todennäköisesti onnistuisi? :LOL:
Onko ton sun valkkarimajon resepti salaisuus vai voitko vaikka laittaa sen mulle yv:llä :p
:ashamed: Sori en mä sais, kun se on oikeestaan mun yhen entisen työpaikan salainen resepti jota mä oon vaan vähän muokannut... En mä periaatteessa sais sitä kotonakaan käyttää. :p
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Jellicat is having a ball:
Alkuperäinen kirjoittaja ei ikinä makaroonia:
Oon Gourmet-kokki, että kyllä tiedän mikä on helppoa ja mikä ei. Pastaa syödään meillä usein, mutta ei makaroonia. Meidän lapsiperheen kokkauksen juju onki just nopeus/helppous laatua unohtamatta. Tee sä vaan niitä hampurilaisias. Ja majoneesit päälle. Haha.
Jaah. Mä olen koulutukseltani a la carte-kokki, ikinä en oo mistään Gourmet-kokista ammattinimikkeenä kuullut. Porvoossa käyt töissä? :whistle:

Ja niin muuten laitan majoneesia hamppareihini, omalla reseptillä ihan helkutin hyvää valkosipulimajoneesia, käykö kateeksi kun ei sulta todennäköisesti onnistuisi? :LOL:
Onko ton sun valkkarimajon resepti salaisuus vai voitko vaikka laittaa sen mulle yv:llä :p
:ashamed: Sori en mä sais, kun se on oikeestaan mun yhen entisen työpaikan salainen resepti jota mä oon vaan vähän muokannut... En mä periaatteessa sais sitä kotonakaan käyttää. :p

:p no eip mitään... |O
 

Yhteistyössä