G: Missä iässä alkanut ryömimään kunnolla eteenpäin?

No meillä poika ens viikolla 5kk ja eilen huomasin sit et alkaa jo tekemään kovaa vauhtii sellasta "ryömimisliikettä" :D Siis koittaa vetää ja ähkii itteesä eteenpäin.. Mut tosin aika huonolla menestyksellä vielä, nenä maassa tekniikalla :D
 
Meillä poju alkoi ryömiä 4,5kk:n iässä, sitä ennen hurjaa kirkumista kun ei päässyt liikkeelle vaikka tahtoa oli. Ja sitten siitä alkoikin vimmattu pumppausliike kontalleen ja 6kk:n iästä on sitten kontannu ihan hurjaa vauhtia. Poju on nyt 7,5kk joten hyvän aikaa on jo saanut vahtia tekemisiä. Ryömienkin tuntui maisemat vaihtuvan niin nopsaan. Askelia ottaa sohvia vasten ja lauantaina ostettiinkin taapero-kärryt ja hienosti menee niillä muutamia askelia naama leveessä hymyssä :) . Se on hienoa katteltavaa se onnistumisen riemu!
 
Meillä esikoinen ei ryöminyt kuin kaksi päivää ja senkin vasta 9½kk iässä ja lähti sitten konttaamaan, käveleen lähti vasta 16kk iässä. Kyllähän sitä liikkumista odoteltiin, mutta jälkikäteen olin vain tyytyväinen, ettei alkanut aikaisin liikkumaan. Oli järkeä päässä, kun alkoi kävelemään, ei ole ollut kovin vahdittava. Poika on ollut koko ajan varovainen. Hienomotoriikka kehittyi aikaisin ja tarkoittavia sanoja alkoi sanomaan jo 7kk iässä.

Pikkukakkonen on ollutkin sitten nopeampi tapaus, nyt 7½kk, liikkuu kierimällä ja välillä ryömii,ei kuitenkaan onneksi nopeaa (esikoinen alkoi kääntymään mahalleen vasta 7kk isässä).Kuitenkin on isoveljeään huomattavasti nopeammin liikkeelle lähtenyt. Saa nyt nähdä milloin alkaa konttaamaan vai miten liikkuu eteenpäin. Liian aikaisin ei tarvis kuitenkaan kävelemään lähteä, normaali kehitys olis ihan hyvä, että ehtis pää mukana.
 
Esikoinen jätti ryömimisen kokonaan väliin ja konttasi vajaa 7kk täyttävauhtia ja pikkuveli oppi juuri 8,5kk ryömimään eteenpäin. Tähän asti kulkenut kierimällä ja peruuttamalla. Konttausasento löytyi jo vähän aikasemmin ku oppi ryömimään, mutta ei vielä pääse eteenpäin :D Poika tosin oppi kääntymäänkin vasta 7kk ikäsenä, mutta aloitti sitten heti kierimisen =)
 
Ei vielä ainakaan ja ikää pian 9kk. Osasi kyllä mennä takaperin 5kk, eteenpäin jotenkin 6kk. Mielummin kieri ja siitä lähti konttaamaan. Samantein jalkeille kun eteenpäin konttasi, päässä mitään älliä vielä ja meno sen mukaista :eek:
 
Ite oon nyt parin päivän sisään huomannu et poika yrittää tosi kovasti jo päästä eteenpäin.. Muutaman millin saa ähistyy eteenpäin ja sit menee hermot :D Taakse päin sai ittesä tänään putkuttuu jo pikkusen enemmän :heart: Mut eipähän tuosta haittaa ois vaikka köllöttelis vielä vähän aikaa kiltisti massullaan :D
 

Yhteistyössä