G: Milloin päiväunet pois?

Tuo nyt on varmaan todella yksilöllistä, lapsikohtaista. Meidän poika täytti juuri 6v. Päiväkodissa nukkuu päiväunet arkisin, eikä se kyllä yöunia verota vaan menee joka ilta nukkumaan mielellään klo 20-21 ja nukkuu siis n. 10h yössä. Vkonloppuisin ja vapaalla ei päiväunia kotona nukuta, ja päivät menee ihan mukavasti.. Eikä meille kyllä ole neuvolassa koskaan sanottukaan aiheesta, että pitäisi päiväunia pois jättää.. Meillä systeemi toimii näin ja tyytyväisiä ollaan.. :)
 
En osaa sanoa mitään ikää,niinkuin edellinen kirjotti niin on yksilöllistä. Meillä 3,5v nukkuu vielä silloin tällöin päiväunet. Selvästi tarvii unet koska on muuten ihan ylikierroksilla iltapäivällä ja illalla. Kerhoaamuina pitää herätä 8:lta,kerho on 9-13 ja sen jälkeen melkein aina laitan pojan unille vaikka ajatusta vastustaakin mutta kiltisti nukahtaa melkein heti kun itse menen myös viereen. Päiväunille pitää laittaa kuitenkin viimeistään kahelta ja puoltoista tuntia on sopiva aika nukkua muuten ei saa illalla aikasin unta. Normaalisti poika menee noin yheksän aikoihin illalla nukkumaan ja herää aamulla yheksältä kun ollaan kotona.
 
Meillä on poika ollu nyt jokusen kk ilman päikkäreitä. Ikää vajaa 3v. Yksinkertaisesti vaan tuntui, ettei poika niitä tarvinnut koska illalla meni nukahtamispuuhiin 1-2h, jos siis nukkui päikkärit. Nyt kun laitetaan sänkyyn niin nukahtaa 10min. Jaksaa ihan hyvin valvoa. Nyt menee nukkumaan 20.30 ja herää kasin maissa aamulla.
 
Tötterö
Meillä tyttö on nyt 2,5vuotias ja ei nuku päikkäreitä. Toki joskus voi nukahtaa autoon tai joskus jopa telkkarin ääreen, mutta ajattelin jättää päikkärit pois kun tyttö ei millään meinannut nukahtaa ja nykyisin mennään illalla jo 20.00-20.30 nukkumaan. Ennen sai nukuttaa tyttöä jopa 1,5tuntia ja hän nukahti yleensä vasta kello 21.30-22.30 välillä. Tämä systeemi toimii meillä ja joillaki toisilla toimii toinen. Pakko mainita vielä että kyllä meillä päivällä on semmonen rauhallinen sohvahetki silloin kun nuorempi (11kk) nukkuu päikkäreitä. Jaksaa sitten taas touhuta iltaan asti! =)
 

Yhteistyössä