G: Antaisitko pettäjälle vielä kolmannen mahdollisuuden?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
No en todellakaan antaisi kolmatta mutta en kyllä antaisi toistakaan että..
Jos antaa anteeksi niin voi vaan odotella milloin pitää antaa neljännen ja viidennen kerran anteeksi. Jos ei kerrasta ole oppinut niin pitää toista ihan narrinaan ja toinen on tyhmä kun uskoo ja hyväksyy..
 
"vieras"
Riippuu suhteen laadusta muutoin. Jos hyvä suhde ja esim perhe ja avioliitto niin antaisin, toki edellyttäisi, että pettäjä tekee kaikkensa luottamuksen takaisin saamiseksi eikä häröile ympäriinsä. Vaatisi kyllä töitä ihan pirusti ja ottaisi pannuun pitkään ja kovaa. Kokonaisuus ratkaisee.

Seurustelusuhteessa, jossa ei asuta yhdessä ja suhde on "katsellaan mitä tapahtuu" -linjalla, en ennustaisi kovin pitkää ja ruusuista tulevaisuutta eli varmaan laittaisin mäkelään. Varmaan myös avoliitossa ja ilman lapsia tulisi ero herkemmin.
 
Mulle puolison käynti vieraissa, ei olisi pahinta, mutta jos on sovittu, ettei niin tehdä ja toinen jää vuoteen pariin, jo kolmatta kertaa kiinni, niin silloin olisi kaksi vaihtoehtoa. Joko elettäisiin, niin, että molemmat saisi käydä vieraissaniin paljon kuin sielu sietää tai emme olisi pari enään. Ihmiseen joka pettää luottamuksen kolmannen kerran, ei voi luottaa. Sitä en osaa sanoa, jos esim. 2 pettämistä olisi suhteen alussa ja se viimeinen 20v yhteiselon jälkeen, silloin pettämisen voisi vielä antaakiin anteeksi.
 
En antaisi
En ikinä antaisi. Kuulostaa jo siltä että pettäjällä on pahempia ongelmia, ei syyllisyydentuntoa, empatiaa, ymmärrystä. Jatkaa sitä luultavasti heti kun pystyy.
 
[QUOTE="vieras";28852729]Tietenkin. Jos rakastat hyväksyt hänet juuri sellaisena kuin hän on.[/QUOTE]

Niin no joo, siinä tapauksessa jos se on etukäteen tiedossa, että hän on luonteeltaan pettäjä.

Jos rakastat, et riko lupausta. Olettaen, että on luvattu pysyä uskollisina.
 
***
Mä nippa nappa tajuan, että joku saa toisen mahdollisuuden, jos katuu ja onnistuu jotenkin vakuuttamaan kumppanin, ettei sama toistu enää koskaan. Mutta jos hän käy vieraissa vielä toistamiseen, se kertoo minusta siitä, että ekalla kerralla kiinni jääminen seuraamuksineen (luottamuksen menetys, puolison viha ja suru, oma morkkis) ei ottanutkaan riittävän koville, kun hän kerran on valmis ottamaan saman riskin uudelleen. Hän siis tietoisesti on heittänyt romukoppaan arvostuksen omaa suhdetta ja puolisoa kohtaan.

Pettäjä pellolle, kukaan ei petä vahingossa. Varsinkaan kahdesti.
 

Yhteistyössä