G:9-10kk taidot,rytmit jne

miten teillä menee 9-10kk kanssa? osaamiset,rytmit,yöt jne

Meillä nukkuu 19-05 yhtäsoittoa aamut tapellaan unen jatkumiseksi.
Nukkuu vielä 3 unet kun herää aikaisin (joskus pärjää kaksilla)
Ryömii,istuu kun istuttaa ei nouse vielä istuma asentoon. Toistelee tavuja,taputtaa,vilkuttaa..
Eroahdistus on kova, kokoajan täytyy olla näkösällä. Viihtyy itsekseen jos näkee äidin.
Hampaita 3,neljäs tulossa.
Syö hyvin 8kk ruokia kunhan muistaa viihdyttää/leikittää samalla. (TODELLA HUONO TAPA)
vauva 9.5kk 74.5cm ja 10kg :flower:
 
lumikki
Meilla vauva 9kk 3vk, 75cm ja 9kg

Nukkuu 21.30-07.30, imetan, eli herailee yolla vaihtelevasti 3-10 kertaa rinnalle. Ei syo tuttia, eika juo tuttipullosta, joten rinta ainut lohduke.

Paivaunia kahdet aamu-ja ip, yhteensa 2-3tuntia.

Konttaa, seisoo tukea vasten ja laskeutuu alas, istuu ja heiluu muutankin paljon. Kavelee tukea vasten ja taaperokarrylla.
Viihtyy itsekseen polvi-istunnassa ja leikkii pitkiakin aikoja.
Juttelee, mutta varsinaisia sanoja ei tule, kuin ata tai aiti.
Vilkuttaa joskus...ei osaa taputtaa.
Ei hampaita, syo sormiruokaa mm hedelmia ja leipaa, ikenet tosi kovat, muuten syominen todella huonoa, ei oikein mikaan uppoa. Juo kuitenkin hyvin vetta, rintaa ja itse puristettua appelsiinimehua.

Sellanen kullanmuru
 
Meidän tyttö on nyt 9kk3pv, noin 70cm ja 7,5kg.

Tyttö nukkuu 21-06/07. Imetän siinä puoli viiden aikaan. Jos aikaisemmin herää, nukahtaa uudelleen ilman rintaa. Päikkäreitä nukutaan kahdet, yhteensä 3-4h. Meilläkään ei syödä tuttia enää.

Neiti syö hyvin, aamupuuro n. 2dl, lounas n. 1,5dl, välipala n. 1,5dl, päivällinen n. 2dl ja iltapuuro n. 3dl. Lisäksi maidot ja vedet päälle. Osaa syödä sormiruokaa ja juoda mukista.

Tyttö istuu (meidän neiti tykkää kans polvi-istunnasta), konttaa, seisoo tukea vasten, laskeutuu alas, kävelee taaperokärryllä (oppi juuri tänään!), toistaa tavuja (höpö, kakka, nalle yms.). Meillä ei vielä vilkuteta tai taputeta, mutta osataan antaa läpsy ;).

Ja kaksi hammasta on alhaalla. Eroahditusta ei juurikaan ole, paitsi väsyneenä tahtoo olla vain äidin kanssa. Muuten viipottaa itsekseen ja välillä ärsyttää kun äiti/iskä on siinä koko ajan vierellä varmistelemassa...
 
Meillä poika muutaman päivän vajaa 9kk. 78cm ja 12kg.

Nukkuu n 20-07. Yöllä ei ole syönyt enää moneen kuukauteen. Muuten saattaa kyllä havahtua hereille pari kertaa yössä. Lähinnä konttaamaan. Imetän ja kaveri syö tuttia. Päikkäreitä kahdet n. 1-2h.

Syö aamu- ja iltapuuron lisäksi lounaan ja päivällisen yhteensä n 2,5 dl jotain 8kk sosetta. Lisäksi välipala. Maidot ja vedet päälle. Syö jonkin verran sormiruokaa ja juo nokkamukista.

Istuu, konttaa ja seisoo tukea vasten. Matkii hurjasti sanoja ja on muutenkin kovasti äänessä. Toistelee tavuja "kakka","mamma","pappa", "höpöhöpö", "kukka". Hampaita on 8. 4 alhaalla ja 4 ylhäällä. Osaa vilkuttaa mutta ei taputtaa.

Ei ole juurikaan eroahdistusta. On erittäin hyväntuulinen ja reipas poika!
 
Meillä tyttö, 10kk. Torstaina neuvola, joten tämänhetkisiä "mittoja" en tiedä. Nukkuu 21-06 ilman syömisiä, kerran tai pari saattaa herätä. Aamukuudelta annan maitoa siinä toivossa että nukkuisi vielä, yleensä menee "tahtojen taisteluksi". Päivisin nukkuu joko yhdet tai kahdet unet, yhteensä 1-2h. Päivätuttia olen nyt alkanut vähän karsimaan.

Meillä kontataan, noustaan joka paikkaan, osataan itse laskeutua, seissään toisella kädellä tukien, kävellään tukia pitkin ja taaperokärryllä, vilkutetaan, taputetaan ja tavuja tulee "mamma" , "pappa" yms. Hampaista taitaa kahdeksas olla tuloillaan.
Syö neljä ateriaa päivässä, ruokavalio on vähän suppea allergioiden takia. Tykkää sormiruokana syödä maissikakkuja ja naksuja. Apteekin maitoa menee noin 6dl/päivä. Vettä ei oikein mielellään juo.
Eroahdistusta ilmenee, joinain päivinä ei viihdytä omineen yhtään.
 
Meillä tyttö ens viikolla 10kk. Mitoista ei tietoa kun neuvola ensi viikolla, mutta yli 10kg ja 70cm...
Yön nukkuu 20-06/07. Sairasti flunssan ja sen jäljiltä syö tällä hetkellä kerran yössä joskus neljän kieppeillä. Imetyksen lopetin noin 2 viikkoa sitten ja korvikkeella mennään. Tuttia ei meillä syödä. Päikkäreitä nukkuu kahdet, aamupäivällä 0,5 h ja iltapäivällä 1,5-2h.

Syöminen on huonoa. Aamu- ja iltapuuro noin 1dl. Lounaalla ja päivällisellä lihakasvissosetta vaihtelevalla menestyksellä 1tl-2dl... Sormiruokaa syö hyvin ja mielellään. Välipalana on maito, jota menee yht. noin 6dl/vrk.

Konttaa kovaa, istuu ja nousee istumaan, polvi-istunnassa on, nousee joka paikkaan seisomaan ja kävelee taaperokärryllä. Osaa myös kiivetä rappusia... Taputtaa, vilkuttaa, jammailee musiikin tahdissa jne. Tavuja on mammam ja pappap. Karjuu kovaa ja jahtaa kissoja :LOL:

Hampaita on neljä ja väsyneenä kelpaa vain äiti :heart:

Semmonen pieni sydäntensärkijä :heart:
 
Meidän tyttö on 10kk ja 3pvä vanha =) huomenna neuvola, josta saadaan uudet mitat, 9kk ylim. neuvolassa 11kg ja 72,5cm.

Yöllä nukkuu keskimäärin 20-8, 12-13h yössä, yleensä heräämättä, joskus herää kerran ja nukahtaa uudestaan tassuttelulla. Imetyksen lopetin 1,5 kk sitten, pulloa tai tuttia meillä ei ole syöty koskaan. Päiväunet on lyhyitä, 2x30min, yleensä eka pätkä 11-12 aikoihin ja toka pätkä 14-15 aikoihin, riippuen monelta on aamulla herätty. Joskus harvoin toiset päiväunet on pitemmät. Nukkuu vain ulkona vaunuissa. Sekä ilta- että päiväunille nukahtaminen on mennyt viimeisen parin viikon aikana taisteluksi...

Tyttö konttaa, nousee istumaan ja polvi-istuntaan, seisoo, ei vielä kävele tukia pitkin. Osaa laskeutua itse alas. Vilkuttaa, taputtaa, antaa pusun pyydettäessä :heart: kova on höpöttämään, mutta sanoja ei vielä tule, lempitavuja on lällällää, kotkotkot, mammammaa sekä lisäksi kovasti muuta pulinaa. Tykkää kiljua korkealta ja kovaa innoissaan!

Syö hyvin ja juo aika huonosti. Juo nokkamukista maitoa 2-3dl/vrk ja lisäksi vettä lasista tai juomapullosta jossa "urheilunokka" jonkin verran. Aamulla ja illalla puuroa 1,5-2dl (teen myös puurot maitoon), lounas ja päivällinen lihakasvissosetta n.1,5dl, välipala hedelmäsosetta tai jogurttia 2dl. Lisäksi riisikakkuja tai leipää tai vastaavaa välillä.Hampaita on seitsemän.

Eroahdistusta täälläkin aika paljon tullut nyt, ajoittain viihtyy yksin hetken, mutta väsyneenä ei mitään toivoa ja silloin kelpuutetaan vain äiti kaikkeen :D Kovasti on muitten lasten perään joka paikassa, ja muutenkin sosiaalinen tapaus. Vierastetaan vain hieman väsyneenä.

Temperamentikas ja kovatahtoinen, mutta iloinen ja todella seurallinen tyttö meillä :heart:
 
Meidän tyttö on 9½kk ,n. 70 cm pitkä ja painoa n. 8.5 kg. Torstaina ylimääräinen neuvola ,kun painokäyrä ollut laskusuunnassa (syntyi 5 vko:a etuajassa niin myös siksi käymme 1xkk neuvolassa).

Kontataan kovaa, noustaan polviseisontaan, istutaan ja noustaan istumaan, vilkutetaan, sanan tapaisia paljon (tänään on ollut s-päivä ..isi,kissa viehättää,suhisee perässä).

Nukkuu 23-8 ,herää 1-2 kertaa tissille. Päiväunia on kahdet. Toiset klo 10 tai illalla 19 aikaan, pitkät päikkärit klo 13 maissa 2-3 h. Päiväunien kesto alkanut vähetä.

Syö 4xpv. Melko vähän syö. 6 kk:n soseita vain suostuu syömään. Kokeilin 8 kk ,mutta yökki tuli ja suuttumus. Parempi antaa noita 6 kk:n soseita ,että saa edes jotain syömään :/ .Imetän onneksi paljon, kun se maistuu aina. Vettä juo hyvin nokkamukista.

Eroahdistuksia ollut kaksi 6 kk:n iässä ja 8 kk:n iässä. Kestivät vain vajaan viikon. Juuri ehti huomata =) .

Hampaita on 4. Ylhäällä veikeät vampyyrin hampaat.

Iloinen touhottaja tyttö on :heart: .Tykkää peuhata ja puuhata. :)
 

Yhteistyössä