vierailija
Herneitä, salaattia ja pihvi (palastettuna) pakastettuna esimerkkinä frostausannoksesta jossa 90% ruuan energiamäärästä kuluu annoksen sulattamiseen.
Tärkeimpiä terveyshyötyjä frostauksessa kuitenkin hyödyt suolistolle- liha ja kasvikset kulkevat pitkälle suoleen pakasteina jolloin mikrobeille ja pienelijöille riittää syötävää.
New York Timesin artikkelissa suosituimmaksi katukeittiöiden frostiruuaksi mainitaan aasialaiset kasvikset ja katkaravut, ensin wokataan sitten erillisinä jäädytetään -55 asteeseen (suomennos AP)
Kotipakastimissa päästään vain parinkymmenen pakkasasteen hujakoille mutta senkin sulattamiseen helposti Kuluu, ainakin kasviksilla lähes 90 prosenttia ruuan sisältämästä energiamäärästä (ja siis ei nyt mitään e=mc^2 juttuja vaan se energia jonka elimistö pystyy hyödyntämään)
Jutussa lisäksi kerrotaan että usein frostaus- ravintoloissa hyvin viileää että kehonlämmön ylläpitoon menee loput tuosta frosti- aterian sisällöstä (maksumuurin takana juttu, siksi pitkä referointi, en epäile palstalaisten englanninkielen taitoja)
Onkohan suosittuja treffipaikkoja nuo ravintolat (vai onko liian jäätävä tunnelma?)?
N38, frostaus- utelias