Fondueohjeita

Olemme tehneet molempia. Suklaafonduepannun alle riittää pelkkä tuikkukynttilä, mutta juustofondueen juustopannu ja sähäkät tulet. Ainakin citymarketissa ja taitaa prismassakin olla Tiger justofondue valmispakkauksia. Oikein hyviä. Juustofonduen voi tehdä myös itse (en ole tehnyt, joten ei tiedossa määriä) esim gruyere ja appenzell-juustoista (ehkä myös emmetalia) sekä valkoviiniä (ehkä hiukan kirsikkaviinaa sekaan). Ennen fonduen laittamista fonduepannuun, pannun sisäpuoli "voidellaan" halkaistulla valkosipulilla ja sen voi heittää juuston sekaan.

Mitä kastetaan juustofondueen? Aika vaaleeta ja aika kuivaa leipää. Jos kaupasta löytyy vain tuoretta, niin voitte tehdä kuutioita ja kuivattaa pari tuntia pöydällä. Myös säilykepäärynät ovat oikein herkullisia kastettuna juustossa. Ja pro-henkilöt ottavat snapsilasit joihin tulee esim. kirsikkavinaa. Sitä ei juoda vaan kastetaan leipä ensin snapsilasissa ja sitten juustossa. En suosittele raskaanaoleville ja imettävilleä snapsilasin käyttöä, mutta juustofondue on turvallista, koska keitettynä alkoholi haihtuu ;)

Nyt alkoi tekemään mieli fondueta :whistle:

Oikein hyviä fondueiltoja!

Muoks: suklaafondueeseen ihn tavallinen fazerin sininen käy sekä kästettavaksi esim. viinirypäleitä ja banaania. Suklaa aika paksua tavaraa, joten kaikki mehukkaat hedelmät (päärynä?) ovat erinomaisia.
 

Yhteistyössä