"Feministinen tarkkailukoneisto valvoo taidetta – Ohjaako Yle nyt myös sitä, mitä hahmot syövät?"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Tervetuloa dystopiaan, jossa jokainen kohtaus on poliittisen tarkastajan valvonnassa – jossa naurun vääriä syitä tarkkaillaan herkeämättä ja jossa naishahmojen salaattiannokset ovat yhteiskunnallinen ongelma, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola."

 
vierailija
Ehkä jatkossa on parempi että nämä tarkkailukoneiston jäsenet kirjoittavat itse käsikirjoituksensa. Katsojien aliarvioimista ja käsikirjoittajien sananvapauden riistoa. Ei enää ylen valmiiksi ajateltua ja pureskeltua ohjelmistotarjontaa.
Sitäpaitsi tasa-arvon nimissä miksi määritetään, että mies on vahvempi osapuoli muutenkin?
 
vierailija
On erikoista miten tällainen feministinen identiteettipolitiikkaan perustuva oikean taiteen rahoituksen seulonta on hyvä asia, mutta sitten persut ovat suoraan saatanasta, jos eivät halua jakaa julkista rahaa rappiotaiteelle. Taiteen vapaus on tärkeää vain niin kauan kuin puhutaan siitä oikeasta taiteesta. :rolleyes:

Yleisö maksakoon haluamastaan taiteesta, niin ei kenenkään tarvitse vetää hernettä nenään. Julkinen raha kuuluu muihin asioihin.
 
  • Tykkää
Reactions: Johnny Appleseed
vierailija
Oikeisto ei saa pitää edes omilla rahoillaan tilaisuuksia yhteisissä tiloissa (valtion, kunnan yms), mutta vasemmisto mellastaa sinun rahoilla miten lystää ja valvoo että kaikki noudattavat heidän oppejaan.
 
Youtuben "mummi" teki kyllä arvokasta työtä tuodessaan nämä "työkalut" esiin, tästähän tämä viimeinen kohu lähti.

Mutta sitten kysymys taiteesta: Miksi minkään taideteoksen pitäisi mitenkään edustaa mahdollisimman montaa eri ihmisryhmää? Tai ottaa ensimmäistäkään vähemmistöä huomioon?
Pitääkö meidän laittaa esityskieltoon Bollywood-elokuvat, niissähän on pelkästään intialaisia heteroita?
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Emmä tiedä. Jos ei tuu enää mitään selvästi taiteen tuskasta syntynyttä Uuno Turhapuroa, niin olen vaan tyytyväinen.
Ja siis onhan elokuvataide jo nyt muutenkin sääntöohjattua. Ei ne vitsit ole hauskoja, jos ne on mitävaan. Kyllä. Kaikkeen tarttee perustelut. Muuten menee nykytaiteeksi ja saadaan katsoa, kuinka aikuinen ihminen konttaa hiekkatietä pitkin. Tms.
 

Yhteistyössä