EU:n jäsenmaiden yhteinen koronapassi voi olla tie koronakatastrofiin.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
EU:n jäsenmaat pääsivät sopuun koronapassista – näin sertifikaatti voi muuttaa matkustamista unionin alueella
Esitys niin sanotun koronapassin käyttöönotosta on vielä hyväksyttävä Euroopan parlamentissa. Jäsenmaat ovat sitoutuneet saamaan passiin liittyvät puitteet valmiiksi kesään mennessä.

Jos rokote ei täysin suojaa virukselta esim. AstraZenecan on kerrottu vähentävän elimistön virusmäärää 67%. Entä se kolmasosa 33% viruskuormasta erityisesti mikäli kyse on huomattavasti helpommin tarttuvasta muuntoviruksesta?
Etelä-Afrikan variantin ja erityisesti Brasilian P.1 muunnoksen on kerrottu ohittavan jo sairastetun covid-19 infektion antaman immuniteetin ja näin myös nykyisten rokotteiden antaman suojan. Rokotepasseilla suhaaminen ympäri Eurooppaa ja yleisötapahtumia levittää tehokkaasti näitä muuntoviruksia. EU:n yhteinen rokotepassi voi muodostua pahaksi hidasteeksi ottaa uudelleen kansalliset rajoitukset käyttöön, mikäli tilanne rokotettujen ympäri EU-alueen juoksemisen takia lisäisi tartuntoja ja erityisesti haitallisempien koronakantojen leviämistä. EU:n jäsenmaiden yhteinen koronapassi voi olla tie koronakatastrofiin.
 

Yhteistyössä