Etelään vauvan kanssa?

Heissan!

Ollaan mietitty kesälomareissua jonnekkin etelään, eli Välimeren seuduille, ensi kesäksi, meidän vauva olisi n.8-9 kk ikäinen silloin. Noissa turistikohteissahan on varmaan ihan ok olla vauvan kanssa muuten, mutta kuumuus mietityttää mua kovasti. Auringoltahan voi suojautua vaatteilla, voiteilla ja varjolla, mutta mites tuo lämpötila, kun se nousee helposti sinne 30-35 asteen tuntumaan? Miten kuumuuteen tottumaton vauva sietää sitä? Itselläkin on joskus noilla reissuilla varsin tukala olo...

Muitakin kokemuksia vauvan kanssa matkailusta otetaan mielellään vastaan!

Ulpu & Tyttö 5 kk
 
B) Ilmastointi hotellihuoneessa/asunnossa on ehdoton lasten kanssa. Noin pienen kanssa ei olla oltu, mutta isommat harvoin valitti kuumuudesta (2ja 4v.). Rattaissa oli päivänvarjo ja paljon aurinkorasvaa isolla isolla kertoimella. Fysikaalinen suojaus käy lapsillekin. Ai niin esikko oli ton ikänen kerran kun oltiin, mut keväällä kylläkin. Ei ongelmia sillonkaan. Juotavaa paljon ja hiukan suolaista ruokaa annettiin.. paikallisissa purkkiruuissa onkin sitä.
Mahdollisimman vähän vaatetta yms. Joku aika tietty menee kun tottuu, mutta esim. meren rannalla käy tuuli joten saa vilvoitusta.
Tahtoo kans kunnon kesää...
 
tungenpa tähän samaan ketjuun...

Miten, kun lähdemme etelään silloin, kun vauva on vasta 4kk ja siis imetyksellä/korvikkeella... Ei vissiin tarvi mitään muuta ruokaa/juomaa eikä esim. suolalisää?
 
Kiitos vastauksesta äitilintunen ! Olisiko muillakin kokemuksia vielä jaettavana?

Aloin myös miettiä sitä, miten meidän neiti siellä sitten 8-9 kk:n iässä viihtyisi, kun on oletettavasti siinä vaiheessa jo niin liikkuvainen tapaus, että haluaa konttailla vaan ympäriinsä. (neiti alkoi pari viikkoa sitten ryömiä ) Tuskin jaksaa kovin pitkään rattaissakaan maisemia vaan tähystellä. Ei oikein tulikuumalla hiekkarannalla voi ympäriinsä konttailla...
 
Me oltiin Egyptissä niin, että kuopus oli 8kk. Huhtikuussa oli lämpöä jopa +34. Vauva pärjäsi oikein hyvin, vaikka ei suostunut lakkia päässä pitämään. Vesipullo oli saatavilla koko ajan ja joikin oikein hyvin. Imetin paljon. Ihoa rasvattiin, eikä palannut yhtään. Rattaissa kuomun alla viihtyi. Päivän kuumin hetki oltiin huonessa. Vaikka oikein hyvin meni niin tänä talvena olimme Egyptissä jo helmikuussa, jolloin lämpöä 28-30. Paljon kivempi kaikille. Nyt tosiaan kuopus 1½v. Ihan pitelemätön ja päätön taapero. Vauvan kanssa oli helpompaa :)
 
Tulee vastaus vähän myöhässä, mutta kerronpa meidän kokemukset. Oltiin tammikuussa Thaimaassa 6,5 kk vauvan kanssa ja hyvin meni. Päivärytmi meni vähän sekaisin ja päikkärit lyheni, oli sitten kuumuudesta tai nukkumapaikkojen vaihtelusta kyse, mutta hyvin viihtyi rattaissa mukana eikä tuntunut kuumuudesta pahastuvan. Hyvä vinkki mikä luettiin jostain on kastella rattaiden kuomun harso (pullo)vedellä, niin ei ole nukkuessa niin kuuma. Ei juotettu ylimääräistä vettä, vaan imetin vaan normaalia tiheämmin.
 

Yhteistyössä