Espanjassa lomailleet

  • Viestiketjun aloittaja matkalainen
  • Ensimmäinen viesti
matkalainen
Ollaan lähdössä perheen kans kuukaudeks Espanjan Fuengirolaan lomalle. Osaisko joku kertoa hiukan espanjalaisesta ruokakulttuurista. Meillä on kaks lasta (4 ja 1) ja oon miettiny esim. sitä että jos pienempi juo siihen aikaan vielä ennen nukkumaanmenoa maitopullon niin millä korvaan sen espanjassa? Ja mitä muuten ylipäätänsä suosittelette lasten ruoaksa; mitä kannattaa välttää? Ja muutekin vinkin yleiseen elämiseen on tervetulleita. =)
 
Ei kannata murehtia, täällä saa esim. Mercadona nimisestä ruokakaupasta ihan meikäläisittäin normi maitoa. Maitotuotteiden kylmäaltaasta löytyy esim vihreäkorkkinen purkki jossa lukee semidesnatada = kevytmaito, samaa sarjaa erivärisillä korkeilla löytyy myös desnatada = rasvaton ja entera = täysmaito. Normaalistihan täällä on kaikki niitä ns. UTH maitoja, jotka ovat myös makeita maultaan.

Olemme nyt täällä neljättä talveamme, eikä koko aikana ole tullut mitään sellasita vastaan mitä ei olisi kannattanut suuhunsa laittaa. Broileria, jäätelöä ihan mitä vaan voi syödä turvallisin mielin. Ainoa mikä tulee mieleen, on ehkä hanavesi. Se vaihtelee asuinalueittain valtavasti. Suurin ongelma hanavedessä on se että se maistuu hyvin paljon kloorille, mikä ei siihen tottumatonta miellytä. Meillä kyllä juodaan ihan täysin hanavettä, mutta ehkä siltikin kannattaa se juomavesi kantaa kaupasta.
 
matkalainen
Kiitos vastauksesta. Osaatko vielä kertoa, et onko siellä laktoositonta maitoa? Me ollaan koko perhe vaihdettu laktoosittomaan maitoon mahavaivojen takia, joten en haluaisi potea mahakipua myöskään lomalla. =)
 
Niin meilläkin on poika Suomessa aina hyla-maidolla, mutta täällä ei ole vielä sellaista maitoa vastaan tullut etteikö olisi maha kestänyt. Käytämme itse juuri niitä huoneenlämmössä säilyviä "tiiliskivi" maitoja.
 

Yhteistyössä