Lastenvalvoja vain vahvistaa vanhempien tekemän sopimuksen ja katsoo sen lainmukaisuuden yms. koukerot.
Minun lapsilla ei ollut kiinteitä tapaamisviikonloppuja tms., vaan lastenvalvojankin paperiin sitten kirjattiin jotain semmosta, että tapaamiset sovitaan erikseen tms. Isän puolelle asettuva (isä asui eri kaupungissa, LV ei ollut ikinä nähnyt, isä ei ollut innokas tapaaja eikä maksanut elareita vaikka kävi töissä) LV oli aika hyökkäävä minua kohtaan, lähtökohtainen ajattelu oli että kynin isää kuiviin ja estän tapaamiset....
No, tuommoinen sopimus kuitenkin on mahdollista tehdä, eli vanhemmat sopivat keskenään tapaamiset.
Voitte tehdä siitä määräaikaisen, esim. 1 vuosi. Sitten sen voisi uudistaa, pitää samanlaisena tms., riippuen miten homma toimii. Ja kun elämäntilanteet muuttuu kaikilla, olisi hyvä ettei tapaamissopimus olisi mikään loppuiäksi kiveen hakattu totuus, josta ei voi poiketa. Olisi hyvä, jos keskusteluyhteys pysyy.
Juttelepa miehesi kanssa siitäkin, että jos ja kun sinulle tai hänelle tulee uusi kumppani rinnalle. Että se sinun kumppanisi ei ikinä tule olemaan lapsille ISÄ, vaikka lapset siitä tykkäiusikin. Että isän paikkaa ei koskaan kukaan voi viedä, mutta on lasten etu, jos he saavat vapaasti tykätä vanhemman uudesta kumppanista.
Sama miehesi uuden naisystävän suhteen.
Pienituloinen tai työtön ei ihmeitä pysty elareita maksamaan, pitäähän sen miehen pystyä itsekin elämään!! ja jonkinlainen ruoka laittaa lapsille tapaamisten aikana !!
Elatusmaksutkin voidaan tehdä määräaikaiseksi, esim. yksi vuosi.
Miehesi voi hakea työttömyyteen tai pieniin tulohoihin vedoten maksuvapautusta elareista. Eli jättää saman tien maksamatta, ne menee ulosottoon, kunta maksaa (viivettä tosin tulee olemaan) ja sitten hakee jälkikäteen kelalta maksuvapautusta. Jälkikäteen nimenomaan, koska etukäteenkään ei voi...