Luulisi, että vanhemmilla pitäisi olla tosi hyvät välit, ennenkuin voi ryhtyä vuoroviikko-asumiseen tai edes viikko/viikko-systeemiin.
Ja mieti: exä on asunut viikon siinä huushollissa lasten kanssa, ja sinä menet sitten sinne: tavarat on väärässä paikassa, siivottu liian huonosti.. vessapaperi ostamatta ja pyykkivuori odottaa silitystä..
Vai tehdäänkö työlistat, että kumpikin taatusti tekee tasan ne työt? Ettei toiselle kaadu enempää hommia kuin toiselle? Jos toinen on pikkutarkka ja toinen suurpiirteisempi?
Järjestely olisi toden totta väliaikainen. Sillä helpotettaisi itse asiassa vanhempien eroprosessia, lasten ei välttämättä.
Ja minulle jäi olo, että ap:lle on suurin kolaus muutto tältä asuinalueelta - ilmeisesti on sen verran hyvä asuinalue, että muutto tarkottaisi muuttoa huonompaan? Sinne just, mitä ei ikinä ole arvostanut? Ja sitten itse, sosioekonimonen status romahtaa? Ulkoiset puitteet muuttuu ja oma asema "yhteiskuntaluokassa " putoaa, se on se suurempi kamaluus?
Lapset tottuvat uuteen kouluun, saavat uusia kavereita. Lapsille tärkeää on, että vanhemmat ovat tasapainossa ja että heillä on hyvät välit, ettei toinen mollaa toista tms., että heillä on lupa ikävöidä ja lupa rakastaa vanhempiaan. Ja lupa tavata, tai vaikka soittaa, jos tulee ikävä.
Tietysti tuo koti-systeemi voisi mennä vaikka kevääseen asti, kun koulut loppuu ja kesän aikana muutto. Olisi aikaa etsiä se asunto, exän kanssa vaikka vierekkäisistä kortteleista, niin lapset voisi olla viikko/viikko tai tavata usein.