Erittäin tyhmä, meteorologinen kysymys

vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja -rlpost: 33913487:
Mä heitän lonkalta. Vastaukseni siis saatetaan myös muistaa palstan aikojen typerimpänä.

Sekä että. Siis on laajempia matalapaineita sateineen ja sit pieniä, paikallisesti, tavalla tai toisella, muodostuvia. Niinku ukkonen tai merisumu joka muuttuu sadekuuroksi.
Onko tämä lukittuketju?
 
vierailija
Nyt sit tulee kysymys jota kaikki voi muistella Kaksplussan kaikkien aikojen typerimpänä kysymyksenä, naurun kyyneliä pyyhkien...:sneaky:

Katselin sadetutkaa.

Lähteekö joku sadepilvi oikeesti vedättämään joltain Brittein saarilta Suomeen, tuhansien kilometrien päähän, pysyy jotenki ehjänä ja jaksaa tiristää loputtomiin pisaroita, vai muodostuuko ne sadepilvet enemmän paikallisesti, ilmamassojen pusertaessa toisiaan? :rolleyes:

Miten siinä pilvessä riittää tavaraa? Jos Brittein saarilta tai Atlantilta alkanu monsuuni joka pysyy samana Vienanmerelle ja Jäämerelle, niin on aika riittoisa se pilivi....
Hmm, nojoo.
En ehdi selaamaan kaikia viestejä läpi mutta lyhyesti:

Esimerkiksi tähän aikaan vuodesta nää pilvet imee kosteutta sulasta merestä ja jos ja kun tulee pakkasia niin varsinkin etelärannikolla tulee runsaasti lunta jos tuulet osuu kohilleen?

Latte kun asuu akselilla Kotka - Hanko, niin hän tsennaa nää Emmentaalit on aikas hyvin hanskoissaan ja aika hyvinkin ;)
 
vierailija
Pilvet muodostuvat paikallisesti, mutta matala- ja korkeapaineenalueet seilaavat kyllä ympäri maapalloa jatkuvasti. Ilmakehässä on ihan riittävästi vettä paikallisiin sateisiin ja mikä tärkeintä, vesikierto tuo jatkuvasti lisää vettä. Sehän on luonnon oma ikiliikkuja.

mun mielestä nuokin vaikuttaa niin et lämpö kimppaan niistä sinne minne pääsee.
 
vierailija

Yhteistyössä